Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 18:18, 27 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)
Edyta poczytałam widzę, że działasz bardzo konsekwentnie. Wiśnie świetne z obwódką bukszpanu. O zagajniku brzozowym już chyba pisałam, że magiczny nie mogę się doczekać jak posadzisz te wszystkie cuda co czekają na podjeździe. Ciekawa jestem rozchodnika star dust on jest różowy ? Ja mam rasperry truffle też czekam na niego zakochałam się w rozchodniku u Any w ogrodzie.

Asia, rozchodnik Star Dust kwitnie na biało, a ten który Ty masz, też bardzo fajny, muszę na niego kiedyś zapolować, bo podoba mi się kolor ulistnienia.
U mnie wielkie sadzenie będzie w przyszłym tygodniu, teraz jest zbyt mokro, a weekend poza domem, więc rośliny muszą poczekać.
Asiuniaa 18:20, 27 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

Asia, rozchodnik Star Dust kwitnie na biało, a ten który Ty masz, też bardzo fajny, muszę na niego kiedyś zapolować, bo podoba mi się kolor ulistnienia.
U mnie wielkie sadzenie będzie w przyszłym tygodniu, teraz jest zbyt mokro, a weekend poza domem, więc rośliny muszą poczekać.

No to możemy się wymienić rozchodnikami , bo ja też chciałam różowy a dostałam ten bordowy
lindsay80 18:57, 27 maj 2015

chodzi Ci Asia o rozchodnik kwitnący na różowo?
Bo te moje, niekoniecznie spełnią Twoje oczekiwania, Star Dust kwitnie na biało, a Red Cauli chyba bardziej na czerwono niż różowo, choć tak naprawdę będę mogła odpowiedzieć jak zakwitnie.
Ale, kiedyś jak kępki się rozrosną to możemy pomyśleć o wymianie, jeśli dalej kolory będą Ci pasować
KasiaW76 21:46, 27 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
może zajrzy tu ktoś, kto będzie mógł się wypowiedzieć, ja się niestety nie znam na tyle, żeby coś tu analizować.
A skąd pomysł żeby łączyć dwie mieszanki i czemu miało to służyć?

W sumie to nie pamiętam aż wstyd się przyznać
Asiuniaa 08:04, 28 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
chodzi Ci Asia o rozchodnik kwitnący na różowo?
Bo te moje, niekoniecznie spełnią Twoje oczekiwania, Star Dust kwitnie na biało, a Red Cauli chyba bardziej na czerwono niż różowo, choć tak naprawdę będę mogła odpowiedzieć jak zakwitnie.
Ale, kiedyś jak kępki się rozrosną to możemy pomyśleć o wymianie, jeśli dalej kolory będą Ci pasować

Tak chodziło mi o różowy ale może być też biały w każdym bądź razie za rok wiosną możemy się wymienić
lindsay80 10:33, 28 maj 2015

nie ma sprawy, Ty podglądaj u mnie, ja u Ciebie, zobaczymy w lecie jak się te rozchodniki zaprezentują.
Wiosną będzie dobry czas na dzielenie, to będziemy dzielić i się wymieniać
Gabrysia_ 10:46, 28 maj 2015

Co teraz robicie w ogródku?
lindsay80 11:36, 28 maj 2015

no właśnie o to chodzi, że nic
Ten tydzień totalnie stracony, dużo pracy zawodowej, a na dworze deszcz, teraz wszystko obsycha, można by było coś zaczynać robić, ale w weekend wesele i popołudnia przeznaczone na zakupy ciuchowe, które w końcu trzeba zrobić
Jedynie konieczne opryski robimy, reszta czeka.
Od poniedziałku powrót do ogródka, a wtedy będzie wielkie sadzenie, poprzedzone wywożeniem ziemi z rabat na, których mają być te rośliny.
Dziś mam zajrzeć do szkółki, w której wyczaiłam Derenie Ivory Halo, ciekawa jestem czy znajdę sadzonki godne uwagi czy jakieś wypierdki, bo na razie tylko telefonicznie potwierdziłam, że mają tą odmianę.
Matylda 13:08, 28 maj 2015

Oj strasznie ciekawa jestem efektu po posadzeniu wszystkiego co kupiłaś. Czekam z niecierpliwością. Będziesz miała ładnie. Napisz mi proszę na priv gdzie wybierasz się po derenie.
IzaK 16:03, 28 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

Iza, najlepiej to samemu sobie zrobić, mój potencjalny wykonawca za zaciągnięcie klejem i otynkowanie zaśpiewał 120 zł od szt. ;-/
Z tym, że wszystkie wcześniejsze prace, polegające na połączeniu poszczególnych płyt w całość mieliśmy robić sobie sami.
Myślimy jeszcze nad innym wykończeniem.
Koszty materiału to już w ogóle pominę.

Dziękuję Ci bardzo za informację. Nie mam żadnego rozeznania, ile można skasować za zrobienie takich donic... z pewnością praca własnymi rękoma jest bardziej opłacalna i daje satysfakcję...