Taras już wygląda świetnie ale tak najbardziej na świcie zazdroszczę ci dachówki, mieliśmy taką mieć ale nie dla psa kiełbasa
wszystko się bardzo ładnie komponuje
Jutro robię coś, czego nie powinnam,biorąc pod uwagę ilość doniczek z roślinami stojących za garażem.
Mam tam:
5 hortensji Limelight
4 kuli bukszpanowe
3 rozchodniki NN - podobno czerwono kwitnące
24 lawendy
Potrzebuję kupić coś, co będzie dobrze wyglądało z hortensją (duet z O. to miskant ML - dobrze pamiętam?), przed hortensje jakaś żurawka w bordo czy może w niebieski - jakaś szałwia (nie wiem tylko jaka, bo tyle ich ogladałam na O. a odmian nie spisałam).
Potrzebuję również towarzystwa dla bukszpanowych kulek. W zeszłym roku miałam czerwone rozplenice, które zimy nie przetrwały, ale były tak piekne, że z chęcią kupie je raz jeszcze.
Chyba nieźle wyglądałyby z bukszpanami?
ja nie lubię zurawek więc nie dałabym ich przed h. chociaż gdybym musiała decydować dałabym zielone liście i czerwone kwiatki (nie pamiętam jak ta żurawka się nazywa) ale jesli lubisz to sadż ) kulki z rozplenicami super, ładnie wyglądają z zawilcami niskimi (nie japońskie)chyba ma Jola Lojalna z rdestem niskim, z lawenda
poszukaj zestawień na pintereście, jest tego mnóstwo, wybierzesz co jest najbardziej w Twoich klimatach.