Rabatę zamykasz do końca? Tam gdzie jest linia cięcia i sznurek?
Czy ja dobrze widzę, że tam naprawdę spory spadek jest?
Napisz proszę co tam planujesz posadzić. Już nie pamiętam jakie były załozenia
Jest to jakiś pomysł, ale musiałaby być dużą donica bo akurat ta roślina ładnie wygląda w dużej ilości. Ja dałam jej swobodę na innej rabacie, może szaleć
Dzięki dziewczyny
Planów nie mam, nic w tym roku jeszcze nie posadziłam, co mnie samą zdumiewa
Wczoraj po burzy była piękna nastrojowa mgła.. w sobotę było cięcie, więc parę zdjęć
A czemu go eksmitowałaś?
Mój daje wspaniały parasol cienia w upały
Jedynym problemem jest uciążliwa mszyca, które rozwija się w galasach na liściach i one często opadają, a z odpryskiem nie zawsze trafimy w odpowiedni termin
Na doniczce jest informacja, że to Ka-Pow White, ale prócz wysokości to reszta chyba się nie zgadza. Ten co kupiłam, nie jest czysto biały i delikatniejszy od zdjęć odmiany w internecie.
Bardzo mi miło, że zaglądacie do mnie. Ja obecnie jestem mocno poza ogrodowiskiem i będę miała co nadrabiać.
Znalazłam chwilę to wrzucę kilka fotek.
Firletka od OlciManolci rozgościła się na dobre i dumnie reprezentuje przedpłocie.
Jeżówki wystrzeliły jak na sterdydach, są dużo wyższe od hortensji.
A tak róża pnąca przy domku wygląda zjawiskowo, cudeńko
Cieszę się, że u ciebie wszystko w porządku, "ucałuj" żółwiczkę ode mnie Zastanawiam się czy ona jest już "pełnoletnia" czy to już "babcia" ??? Jak to jest z tą długością życia u tych żółwi???
Haniu, dziękuję z całego serca za te ochy i achy
Aż się uśmiechnęłam czytając! Masz rację, nie da się przejść chyłkiem. Teraz w ogrodzie jest taki moment, że wszystko chce pokazać się naraz, liliowce wystrzeliły, lilie i kwitną i szykują pąki, trawy szumią, a hortensje zaczynają swoje show.
A te "łąkowe chudziaki" to prawda, pilnuję żeby nie weszły tam gdzie nie trzeba Dbanie, podlewanie, odchwaszczanie... ale to wszystko dla tych chwil, kiedy można usiąść z kawą i tylko patrzeć. A ja mam teraz więcej czasu na siedzenie...
Twoje słowa to najlepszy komplement dla ogrodnika! Cieszę się że sprawiłam Ci tyle radości oczami.
Wysyłam Ci wirtualny bukiet z mojej rabaty i pozdrowienia
Lipiec w moim ogrodzie
Monardy płoną maliną i huczą od pszczół.
Floksy w różach i bieli obsypały rabaty, a burgundowa klematis kradnie show.
Koleusy w donicach jak malowane, liliowce dokładają słońca.
Kolorowo, gęsto i pachnąco. Najpiękniejszy czas
Masz rację, kolorów teraz w ogrodzie od groma i aż ciężko nadążyć z fotografowaniem Liliowce szaleją, a zapach lilii unosi się wieczorami po całym ogrodzie,to najlepszy perfum.
Współczuję z tymi liliowcami nad rowem. Susza i przymrozek to zabójcza mieszanka. Może w przyszłym roku się zrewanżują podwójnie? Trzymam kciuki!
A hortensje bukietowe u mnie nie wszystkie jeszcze rozjaśniały. Te bardziej na słonecznych stanowiskach.
Daj znać jak Twoje się obudzą.
W moim ogrodzie dzieje się
Róże pudrowe obsypane kwiatami, floksy w każdym kolorze, krwawnik i jak różowe puszki i następne lilie kwitną lub się otwierają.
Lipiec w pełni i pachnie latemna całego
Dziś akcja wiśnia! Będzie nalewka na święta, i słoiki z nowym smakiem na bieżąco.
Na następne posiedzenie będę się szykować w sierpniu: brzoskwinie-Inka i Harnaś oraz śliwo-brzoskwinia "Kubań" do ogarnięćia. Na razie plony dorastają, a ja z uwagi na susze- podlewam i drzewa owocowe.
Co jeszcze w w ogródku się szykuje? jeżyna i borówki.
Będzie ciut roboty. Ale to lubię.
W międzyczasie ogórki kiszę, a jak papryka będzie w handlu to też ją z cukinią zamarynuję.
I na odchodnym lata muszę zapisać, że mam uszykować kilka słoików buraczków, i zakisić buraki na kwas.
Piękny czas hortensji w moim ogrodzie Też pewnie kochacie ten czas ?
Te limonkowe wiechy hortensji bukietowych rozświetliły mi dziś rabaty.
Każda inna,jedna na pniu, inne w towarzystwie liliowców i powojników.
Uwielbiam ten moment lata, kiedy hortensje biorą wszystko na siebie i królują w ogrodzie.