Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

LIDKA 10:24, 12 lip 2026

Rojodziejowa napisał(a)
Przez pewnych kusicieli mówiących o aktualnie kwitnących roślinach kupiłam na łowach jedną monardę, kilka floksów i krwawnicę. Jeszcze nie posadzone, ale już się chwalę

Pashmina nawet daje radę, mimo, że musi się przepychać z hamelnami i nie tylko. Od dwóch lat poszerzam ten pasek…

W tle widać plamiaste skutki dbania o trawnik przez małżonka i moje wygryzanie trawnika

Asia ukąś tego trawnika jeszcze kawałek skoro już i tak pokąsany z plamami i możesz chłopu powiedzieć ze Twoje rabaty wyglądają o niebo lepiej niż bylejaki trawnik.
Rojodziejowa 10:35, 12 lip 2026

LIDKA napisał(a)

Asia ukąś tego trawnika jeszcze kawałek skoro już i tak pokąsany z plamami i możesz chłopu powiedzieć ze Twoje rabaty wyglądają o niebo lepiej niż bylejaki trawnik.

On jeszcze liczy na to, że go odratuje Niech próbuje. Może się skończy tak jak zwykle - docenieniem obsadzeń. Tutaj już wygryzłam wzdłuż pas do poszerzenia rabaty z Pashminami i prostokąt pod klonem na kilka róż.

A z drugiej strony też już ramy rabaty zrobione. Marzy mi się, żeby ten kawałek też już był uporządkowany.

LIDKA 11:43, 12 lip 2026

Asia Posadź co masz i będzie pięknie . U Ciebie trawnik taki bo wiadomo że z wodą kłopot. Nie chciałam być niedelikatna tylko powiedzieć że wg mnie łatwiej obrobić rabaty niż trawnik . Mój chłop wszystkim mówi od jakiegoś czasu że to jego obóz pracy i pochłaniacz kasy a mamy robota i nawodnienie.

Zadziwiające Jak to się zmieniło pojmowanie ogrodu i trawnika w miarę lat ogrodowania .
sylwia_slomc... 14:14, 12 lip 2026

Tańczące rusałki dopiero co wygooglałam, niesamowita ilość kwiatów w bukiecie i układ płatków dla mnie kosmiczny wręcz
Rojodziejowa 14:47, 12 lip 2026

U mnie też trawnik wziął na siebie małżon Nie wtrącam się, przymykam oko. W swoim czasie to wykorzystam. Na razie roboty jest jeszcze masa z z tym, co pasowałoby domknąć, bo jest rozgrzebane.

Nie byłaś niedelikatna, spokojnie
Rojodziejowa 14:55, 12 lip 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tańczące rusałki dopiero co wygooglałam, niesamowita ilość kwiatów w bukiecie i układ płatków dla mnie kosmiczny wręcz

Tutaj filmik z Rusałkami w Afloparku: https://www.facebook.com/reel/1046521207733134 a tu post Rojewskiego o Rusałkach na FB: https://www.facebook.com/share/p/17rqU9RPVe/
Swoją drogą muszę się tam kiedyś do Afloparku. Miałam jechać na Święto Róży i zobaczyć na żywo trochę róż Rojewskiego, ale odstraszyły mnie zapowiadane upały.
ElzbietaFranka 19:50, 12 lip 2026

Rojodziejowa napisał(a)

Kasiula, masz jakieś namiary ode mnie? Na co

Muszę sobie odwyk od oglądania róż zrobić, bo koszyki się zapełniają niebezpiecznie

Jeszcze jedną fajną ostatnio kupiłam Auguste Escoffier. Ale trafiła biedaczka na wyjątkowo kiepskie warunki na aklimatyzację w nowym miejscu.
Niesamowicie długo trzyma kwiat. Nawet jak już wyblakła całkowicie to płatki nie opadały, tylko jakby zastygły.

I oczywiście zdjęcia nie oddają koloru…

Ledwo ścięłam kwiaty, a ona wygląda już tak:

Bardzo lubię takie róże które zastygają. Nie znoszę smieciuchow. Aspirin piękna kwitnie bardzo dobrze co z tego jak non stop śmieci.
Zastygłe przejdę raz w tygodniu obetne i jest spokój.
Muszę zanotować ten nowy nabytek różany.
U ciebie ta róża ma piękny kolor wchodząc na strony szkółek ma kolor bardziej pomarańczowy.