Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 07:24, 14 lip 2026

Rojodziejowa napisał(a)
O rutewce żółtej piszą, że właśnie rozchodzi się rozłogami.

Zuza, sielsko i pięknie. Masz sporo roślin, ale jednocześnie jeszcze jest sporo miejsca, oddechu. Trochę szaleństwa ale i uporządkowanie.

Wiesz, że moje dalie na strychu nadal? Już je spisałam na straty… zniosę tylko po to, żeby porządek zrobić. Więc oglądać je będę u Ciebie

Jakiś mam rok wyjątkowo ciężki pod względem ogrodoczasowości.

Asia, ja bym te dalie zniosła teraz i wrzuciła do ziemi. Może ktoraś da radę. Nie chodzi o kwiaty ale chociaż o zielone i odżywienie karpy. Miałaś(masz?) taką fajną kolekcję. Może coś da się uratować.

Ogrodoczasowość... tak, wieczny niedoczas.
antracyt 09:00, 14 lip 2026

ewsyg napisał(a)

Kupiłam sobie nowego floksa, kolor ma super i taki delikatny jak lubię.

Śliczny ten floks. Też je lubię.

Zuzia, wiesz jaka to odmiana ?

Na doniczce jest informacja, że to Ka-Pow White, ale prócz wysokości to reszta chyba się nie zgadza. Ten co kupiłam, nie jest czysto biały i delikatniejszy od zdjęć odmiany w internecie.
antracyt 09:20, 14 lip 2026

Magara napisał(a)
Zuzku, ale u Ciebie ta zieleń jakoś zieleńsza

antracyt 09:25, 14 lip 2026

Basieksp napisał(a)

Bardzo ładna ta zieleń Fajnie podkreśla ten drewniany domek, taki trochę ukryty, podoba mi się A na trawę będę patrzeć, bo i tak jest dużo ładniejsza niż u mnie

Część zieleni zapożyczona - topole i brzózki w tle, to "chwasty" od sąsiada. Za płotem wykaszamy pas na szerokość metra, ale dalej jest dziko. Nie przeszadza mi to, bo śmieci, które sąsiad tam zwozi (a nie mieszczą się już w domu) nie widać