Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

LIDKA 14:29, 13 lip 2026

Na koleżanki z Ogrodowisko zawsze można liczyć w kwestii pocieszania .

Mi ogród potrzebny do przeżycia kopniakiów od Życia jakie dostaje ostatnich parę lat. Dwa nowotwory w domu . Teraz kłopot w pracy . Dzieci dorosłe co popełniają błędy i ładują się w kłopoty i nic nie można zrobić. Jedyna siostra chora itd . Bez pracy w ciszy ogrodu i czasu jaki tam mam na myślenie i poukładanie w głowie spraw zwariowałabym.

Jak czasem odpuścisz roboty ogrodowe i ogród zejdzie nawet na mocno dalszy plan to też nie będzie tragedii.
Trzeba tak żyć by się nie zaorać .
Masz dziecko małe i pracę . Uczysz się do tego i już tak dużo osągnełaś w życiu i ogrodzie .
Zawsze patrzę z podziwem na Ciebie bo jak ja byłam w Twoim wieku to nie miałam tyle obowiązków życiowych i tak ledwo dawałam radę z codziennością .

Myślę ciepło codziennie . L.
Narsilia 22:09, 13 lip 2026

Dziewczyny jak miło poczytam wasze wpisy aż mi się jakoś lżej zrobiło bo też średnio co kilka miesięcy próbuje zadbac o super ogród kosztem tych paru chwil wyluskanych z między pracy , opieki nad dzieckiem ,prania,sprzątania ,gotowania i zakupów które nie mają końca , a i tak ogarnia mnie zwątpienie bo inni mają lepiej ładniej u mnie w sumie mało co się podoba mimo że nakłady energii wkładam nie małe , miło było poczytać że każdy ma jakieś zwątpienia i jest to po prostu naturalne a i jest milion innych powodów do radości nie smutku w tych tematach ,
sylwia_slomc... 22:15, 13 lip 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Czy to za duża dawka nawozu? Dałam magiczną siłę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale było tylko o stężeniu jakie przygotować, a nie ile litrów dać pod jeden krzak.

Jeżówki ledwo kwitną i o wiele mniejsze niż w zeszłym roku.

Limelight na froncie.

Anabelki od Agi Boso w tym roku wreszcie się zadomowiły.

Gwiazdy białej rabaty na ten moment.

albo za dużo, albo mocno zasoliło glebę może. Rodkom lepiej dawać obornika bo nie zasoli gleby, a na to są wrażliwe.
sylwia_slomc... 22:29, 13 lip 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Odwiedziłam też wczoraj po raz pierwszy ogród Kasi - Ogród ciągłych zmian. Wrzuciłam u niej kilka zdjęć.

Zaglądam czasem bo to bardzo ciekawy ogród jest, a teraz pokazałaś go swoim okiem. Dzięki.