Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:15, 19 paź 2014

Do góry
I jak mocny przymrozek mialaś, więcej było niż -2 ? Jak ogród po mrozie? U nas wieczorem było +8 a rano było + 11... Nie chcę cię dnerwować, ale po prostu mamy totalnie inny klimat.
Pamietasz w jakiej temp lałaś Nemasys? wczoraj moje żurawki nie przeszly testu opuchlakowego..chyba się jeszcze skusze na te zimne, bo u mnie jeszcze relatywnie wiosennie...
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:11, 19 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Co to za cudo Aniu?
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:56, 19 paź 2014

Do góry
Najpierw odpowiem na Twe pytanie a potem nadrobię zaległości u Ciebie

monteverde napisał(a)

Ja też czekam na róże i się denerwuję, bo po niedzieli mają być już mrozy u nas Marzenko ile teraz ma Twój J.Galwey? pozdrówka

Aniu mój James po pierwszym tłoczeniu wypuścił pędy o dlugosci 2,5 m. Mogłabym go ropinać na łukach. Przy pierwszym tłoczeniu mial zaledwie 1,5m. Wiosna mocniej go przytnę aby się bardziej rozkrzewił. Co o tym myślisz? Austinki tnie sie o ok 1/3 , zatem bardzo oszczednie, co zatem zrobic z tym wielkim potworem?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:48, 19 paź 2014

Do góry
Gardney, Anabuko, Ola-Leon, Anita! Agnieszko Jurajska dziekuję, że zaglądacie, kometujecie i chwalicie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:47, 19 paź 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)

Ten układ podoba mi się najbardziej z dotychczasowych Pod bukszpany daj jakieś małe roślinki, nie hakone. Przydałyby się niskie fajne bylinki takie co dodają tego takiego różu co lubisz ostatnio Jak rojnik 'Red Cauli', albo 'Mr.Goodbud', tylko on za wysoki. Albo ten czyściec wełnisty co go ostatnio pokazywałaś z Wojsławic i mówiłaś, że ciekawy był? Tylko on się szybko rozrasta i kwiatostany byś musiała usuwać dla efektu. Albo też daj żwirek i konwalniki wsadź? Z resztą...cokolwiek zrobisz będzie fajne

Też rodgersję ściąłem. Na zimę posypię na nią kompostu

Fajny pomysł z konwalnikiem, bo nie rosnie duźy, ale rzeczywiście musialabym wysypać żywirkiem. Problem polega na tym, że ta rabata jest wielka i chyba musialabym zrobić obrzeze aby odcielic cześć z rozami i magnolią od bukszpanów z trawami. Pomyśle przez zimę, bo efekt mógłby byc fajny.
Myslalam o hakone bo rosnie bardziej plasko i dawalaby duzy kontrast wzgledem trawnika ale żwirek i konwalnikt to super alternatywa.
Kiedys zasiales ziarno niepewnosci przy miskantach Ml przy brzozach.... Zostal tylko jeden bo nie urósł jeszcze wysoko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:44, 19 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Marzenka, cudne widoki! Ale te Twoje trawy są duże! Przenosiny też bardzo udane, szkoda żurawek, no ale dzięki temu buksiki są widoczne Paul"s Ginat rzeczywiście jest gigantem.
Jutro też pracujesz w ogrodzie? Dokumentacja też będzie?!

W niedzielę nie robię rewolucji ogrodowych , dzisiaj planuję wycieczkę rowerową i moze zrobię toche fotek, bo jest piekne słońce
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:43, 19 paź 2014

Do góry

Muszę przejrzec prognozy na najbliższy miesiąc bo chyba musze nicienie znów kupic... Mialam tak dlugo spokój, nie było larw przez pół roku a teraz dorosłe złożyly u mnie jaja.. Muszę zatem uznać, że nicienie spelnily swoja rolę. Bowiem w ubieglym roku calutki sezon walczyłam z tymi potforami. Teraz dopiero znalazłam pierwsze malutkie larwy.... Ale za to jakie żarłoczne... Jesli zima będzie tak łagodna jak zapowiadają to robale zeżrą mi cały ogród....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:41, 19 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ja też czekam na róże i się denerwuję, bo po niedzieli mają być już mrozy u nas Marzenko ile teraz ma Twój J.Galwey? pozdrówka

Aniu mój James po pierwszym tłoczeniu wypuścił pędy o dlugosci 2,5 m. Mogłabym go ropinać na łukach. Przy pierwszym tłoczeniu mial zaledwie 1,5m. Wiosna mocniej go przytnę aby się bardziej rozkrzewił. Co o tym myślisz? Austinki tnie sie o ok 1/3 , zatem bardzo oszczednie, co zatem zrobic z tym wielkim potworem?

U nas nie ma być przymrozków, dlatego podjełam ryzykowna probę przesadzenia traw.... Jesli prognozy dot. Zimy będą nieprawiłowe to chyba złoże reklamacje.... Bo dodatkowo kilka bukszpanów wczoraj ciut skorygowałam, bo rosna jak szalone....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:35, 19 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Chochla do buksików koniecznie

Mój poeta G (nie mylić z S) trafi w duecie z pastellą, którą nie mam pojęcia z czym połączyć.. albo z Flastaff... jak myślisz????

Falcon zapisany... tylko zapamiętać gdzie zapisałam

Aniu ja wolę kontrasy więc munstead połączyłabym z Pastellą. Ale Fastaff osiąga 1,5 m a nawet wiecej, więc możesz na pierwszym planie posadzić munstead, na drugim pastellę a na trzecim Falstaff.
Nie lubię bezposrednich polaczen podobnych kolorów purpury, dlatego zwykle je rozdzielam. Posadziłam Darce'a obok Gospel i róznica w odcieniach mnie drażni

O Falconie przypomne Ci, bo wg mnie skuteczny . Środki systemiczne jednak mają inne dzialanie. Podobnie Cohinor , ktory działa systemicznie (pozostaje w roslinie przez ok 3 tyg) skutecznie zniechęcił zdobniczkę do moich bukow Musze poszukac też coś odpowiedniego na szpeciele i przędziorki bo moje graby i bukszpany przechodzily w tym roku inwazję tego dziadostwa.

Jesteś z mojego pokolenia, więc serialowy czarny charakter Falconetti zapewne pamiętasz Niech to bedzie czarny character na grzyba Ot warto uzywać skojarzeń do zapamiętywania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:32, 19 paź 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
W poszukiwaniu lata w czasie jesieni znalazłam w archiwum fotkę, którą zrobiłam w Hamburgu... i dorzucam jako kolejny trop w poszukiwaniu imienia dla Twojej nn.

Usunę, jak obejrzysz.

Marto nic nie usuwamy edukujemy się.
Moja NN ma wieksze kwiatki i nie roziwjają tak mocno pąków kwiatowych. Do tej ktorą pokazujesz podobnie kwitnie fairy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:30, 19 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Carexy bardzo fajnie tam wyglądają!

A przy kulkach nic? NIe wierzę!!!

Jak to nic? Hakone bedzie na wiosne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:15, 18 paź 2014

Do góry
madżenka- odwiedzilam Cie jeszcze przed zaproszeniem - imperata ale bez odmiany red baron zalezy mi zeby byla zielona
Moja codzienność - ogród Oli 21:24, 18 paź 2014

Do góry
To ja już się piszę na metamorfozę ogrodzenia
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:18, 18 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Pozdrawiam
Werbenę wykopię i do donicy
Tak też radzi Danusia w listopadowej Magnolii

I ja juz kilka sadzonek wykopałam, obciełam i posadziłam do donicy. Liczę na szczepki i bedę stosowac technikę Ani z ukorzenianiem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:18, 18 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Pozdrawiam
Werbenę wykopię i do donicy
Tak też radzi Danusia w listopadowej Magnolii

I ja juz kilka sadzoen wykopałam, obciełam i posadziłam do donicy. Liczę na szczepki i bedę stosowac technikę Ani z ukorzenianiem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 18 paź 2014

Do góry
Buszujesz po forum a u siebie nie jesteś?
U nas też lało przez 4 dni, trawnik pływal. Ale dzisiaj już było orzyjemnie a jutro czeka nas nagroda pogodowa
Wersja mini mini 21:03, 18 paź 2014

Do góry
Zoabacz Soul
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3903-w-przyszlosci-domek-zatopiony-w-zieleni?page=237

Łukasz mnie wykończy
Ogród do kwadratu 21:02, 18 paź 2014

Do góry
Miskanty w tym roku zrobiły numer
Ale sezon wegentacyjny zaczął się. Wlutym a kiedy się skończy??
A róze SOM?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 18 paź 2014

Do góry
HA szalejesz? Miłego weekendiwania
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:37, 18 paź 2014

Do góry
Moj ogrod widuję tylko w weekendy, bo gdy wracam jest już ciemna. Dzisiaj rano po deszczach był w opłakanym stanie... wszędzie liście...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies