Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Mala_Mi 00:06, 16 paź 2014

Idziesz jak burza

O winoluszczu pamiętam.. tylko jakoś nie mogę do niego dojść by go pomacać czy da sie coś skubnąć z korzonkami.

A grujecznik no cóż… to jego pierwszy rok więc się nie załamuję. Pamiętam jak miałam pierwszy rok tulipanowca. Nic nie rósł, liście mu opadały i były brzydkie. A teraz to kwitnące cudo.

Dokładnie tak samo sobie pomyślałam patrząc na swego grujecznika.. wszytkie drzewa pierwsze 2 lata są jakieś nie ten teges.. a potem szaleństwo.. Tulipanowiec mnei też zachwyca.. i mój i twój...
Tusiala 10:36, 17 paź 2014

Malgosik nie wiem, nie próbowałam.

Aganiu zmiany jakieś są choć idą pomalutku a Synek zawsze dzielnie towarzyszy choć musze przyznać, szybko Mu się nudzą prace w ogrodzie

Aniu Mała_Mi wiem, że masz sporo na głowie dlatego nie śmiałam nawet wspominać o winobluszczu
Cieszę się, że potwierdzasz moje obserwacje na temat drzew. Grujecznik za rok nas zadziwi a za dwa zachwyci

Czy wiecie co to za trawka?

ana_art 12:24, 17 paź 2014

co prawda nie Marzenka jestem ale to wg mnie ice dance
ana_art 12:24, 17 paź 2014

Milka 14:07, 17 paź 2014

Myślę, że Aneta trafiła u mnie winobluszcz, jak durny się sieje, stale siewki wyrywam, nie jest lekko, więc pomyśl, czy aby na pewno chcesz go mieć
Mala_Mi 18:41, 17 paź 2014

Irenka.. to winobluszcz trójklapowy odmiana Veitchii.. ani się nie sieje, ani nie inwazyjny. Za to piękny

Trawka to Ice Dance.. tak na moje oko. Teraz posadź jak jest, a wiosna możesz podzielić.. i nawet jak kiepsko podzielisz to ruszy U mnie po roku byle jakie kłącza zagrzebane też ruszyły

Pokazuję swój... jak ładnie dachówkowato układają się mu liście .. nawet zielony wygląda fajnie Na murze układ liści jeszcze lepszy ...
Madzenka 15:34, 18 paź 2014

ana_art napisał(a)

Wg mnie też to carex morrovi ice dance. Zwłaszcza jeśli wypuszcza boczne rozlogi to ta trawka
Tusiala 07:59, 20 paź 2014

Aneto dziękuję Ci za zidentyfikowanie mojej trawki

Irenko chcę mieć ale tego trójklapowego, o którym pisze Ania, gdyż strasznie podoba mi się jego układ lisków. A mam 40-metrowy płot na wjeździe, który właśnie chce takim winobluszczem zakryć. Ania była tak dobra i już mi w zeszłym roku ukorzeniła sporo ślicznych okazów

Mała_Mi Aniu właśnie się zastanawiałam czy lepiej trawkę wsadzić teraz i podzielić wiosną. Dziękuję za odpowiedź zanim zapytałam Jeszcze dziś tak zrobię.
Cudowne te dachóweczki. Już nie mogę się doczekać kiedy moje, które dostałam od Ciebie, tak szczelnie zakryją płot. Ale z pewnością kiedyś dadzą radę bo się ślicznie rozrastają

Marzenko dziękuję wiedziałam, że Ty będziesz wiedzieć

Teraz się zastanawiam, co to za trawka? Pani sprzedająca powiedziała, że Ice Dance ale teraz wiem z pewnością, że to jakaś inna. Dlaczego sprzedawcy kłamią? Chodzi mi o tę:

Tusiala 08:49, 20 paź 2014

Tymczasem w ogrodzie zbieram liście opadłe, usuwam to, co brzydko wygląda. Mąż wreszcie się wziął za płotek do jeżyny bezkolcowej. Może jutro skończy. Tylko nie wiem czy zdąży jeszcze obejcować go.
Słonecznie, ciepło mimo zapowiadanych deszczy na dziś.
Wsadzę dziś trawkę Ice Dance do ziemi a wiosną ją podzielę

Tusiala 08:57, 20 paź 2014

Mam nadzieję, że miskanty kiedyś będą tu ogromniaste.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies