Cudny❤ postanowił zrobić niespodziankę z kwitnieniem u mnie kwitnie jeszcze magnolia Genie Co do cięcia magnolii to trochę za późno, miejmy nadzieję że nic jej nie będzie przez zimę..
To my tak podobnie dziś nie licząc canii ale jakoś do tej pory nie znaleźliśmy miejsc z rydzami To by było coś, takie nasz grzybowe marzenie Teraz pojadę na podgrzybki, jak się pokarzą i może gąski na koniec Dziś ma być chłodna noc, pewnie będzie po prawdziwkach.
Ruszyło z grzybami
Więc więcej niż pewne, że w temacie ogrodu ozdobnego zrobię w tym sezonie tyle co konieczne, plus porządki w częściach owocowo-warzywnych, a resztę czasu wolnego poświęcę na włóczenie się po lesie Grzybobranie jest jedynym "sportem", któremu jestem oddana w 100procentach
Dziś było trudniej kilka samochodów w naszym wczorajszym miejscu coś tam nazbieraliśmy, tak połowę tego co wczoraj, ale dużo robaczych, dziś było. Za to pod wieczór pojechaliśmy na spacer z Azą Nasza Aga bardzo lubi canie, ale się cieszyła, ja miałam drugie tyle. Pełno ich tam było. Dziś pierwszy raz zrobiłam canie w zalewie octowej, ciekawa jestem jak będą smakowały?
Było wyrównane i znów mam kupki qpykonskiej.Świeża. Zatem nici z nasadzen jesiennych. Może same drzewka posadze dbając o to żeby korzenie się nie stykały z obornikiem... w tym tygodniu będzie rozmieszana z ziemią. Całe 4 solidne przyczepy. Tym razem mąż zorganizował.
Klon tatarski ginnala. Są juz takie trzy po tej stronie ogrodu.
Pierwszy
Drugi, którego widać na ujęciu zacytowanym przez Juzię
I jeden przy tarasie - najmniejszy. Tu widać Juziowy i kawałeczek tarasowego
No więc oglądanie zdjęć na telefonie skutkuje niezauważaniem drzew
Tego drzewa na zdjęciu zrobionym z perspektywy drogi nie zauważyłam
Jak już jest łopatologicznie przez Juzię wskazane, to zdecydowanie jestem za powtórzeniem w tym stylu na narożniku skarpy
A co to właściwie jest za drzewokrzew?
Justyś fajne zakupy cebulowych w tych różowych Mystic Van Ejik sprawdz cebulki czy wszystkie są tej samej barwy.Mnie córka kupiła te tulipany 6paczek i w 3 paczkach cebulki były bardzo jasne te łuski i w 3 bardzo ciemne cebulki i na bank już wiem że to będą dwie różne odmiany tulipanów