Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:29, 17 kwi 2025

cdn.
Kordina 11:45, 18 kwi 2025

Magnolie dodają tyle uroku Twoim zakątkom A ten bukiet tulipanów z jakiejś okazji Imieniny?
urodziny? Niezależnie od okoliczności wszystkiego co najlepsze dla Ciebie
Dorota321 17:18, 18 kwi 2025

Sylwio wielkie ŁAŁ, ciemierniki zawsze miałaś ładne, ale teraz to prawdziwe olbrzymy. Magnolie dały spektakularny popis, gęste i ukwiecone przepięknie. Ogród zrobił się taki trochę dziki i tajemniczy.
Pozdrawiam Was
sylwia_slomc... 21:00, 18 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Magnolie dodają tyle uroku Twoim zakątkom A ten bukiet tulipanów z jakiejś okazji Imieniny?
urodziny? Niezależnie od okoliczności wszystkiego co najlepsze dla Ciebie

Ostatnia czwórka z przodu Dziękuję
Rojodziejowa 21:05, 18 kwi 2025

A ja mimo wszelakich pięknych drobnostek, to najbardziej Ci chyba drzew zazdroszczę wszelakich. Tyle cudów, co masz… Muszę chyba z małżonkiem pertraktacje prowadzić, żeby coś jeszcze posadzić u nas.

No i wszystkiego dobrego Sylwuś!
sylwia_slomc... 21:13, 18 kwi 2025

Dorota321 napisał(a)
Sylwio wielkie ŁAŁ, ciemierniki zawsze miałaś ładne, ale teraz to prawdziwe olbrzymy. Magnolie dały spektakularny popis, gęste i ukwiecone przepięknie. Ogród zrobił się taki trochę dziki i tajemniczy.
Pozdrawiam Was

Dorotko ogród się rządzi w dużej mierze swoimi prawami. Zostały rośliny, którym warunki spasowały i one rosną. Sporo bylin wypadło z nadmiaru wilgoci po powodziach i zimą. Co zostało cieszy Mam rabatę, to ta z dmuchawcem z gwoździ, która nie ma roku by wyglądała tak samo. Najpierw były na niej szałwie, potem bodziszki wspaniałe i piwonie, następnie monardy, trzy sezony temu pojawiły się na niej jeżówki( same się pojawiły)w zeszłym roku przetacznikowce niebieskie zaskoczyły choć sadziłam je na astrowej koło altany tam ich nie ma są tu, jak to się stało nie wiem nie przesadzałam.
Wiosną były narcyzy, krokusy i tulipany, potem floksy, teraz pierwiosnki- chyba jedyna rabata na której przyrastają, a nie ubywają jak do tej pory.

Na tej koło altany pierwotnie były maki, orliki, tojeść i wiesiołki. Zostały się dwie ostatnie, zasiały się astry i zdominowały resztę, martagony w nich dają radę. Od trzech sezonów tępię tam sadźce, których nie sadziłam tam tylko koło warzywnika. Spore odległości potrafią pokonać nasiona bylin
Rojodziejowa 21:19, 18 kwi 2025

Aaa zapomniałam Ci napisać Sylwuś, że o nasionach przy wizycie zapomniałam, ale wysiałam Ci ślaz Mystic Merlin.
O ile go będziesz chciała do swojej łąki.
Może jakby go tak wsadzić taką grupą np. 10 roślin, to da radę choć częśc?
Alija 21:38, 18 kwi 2025

Sylwia, magnolie masz po prostu obłędne, cudnie kwitną.
Bukiet urodzinowy piękny, wszystkiego najlepszego (ja też kwietniowa )
sylwia_slomc... 23:09, 18 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Aaa zapomniałam Ci napisać Sylwuś, że o nasionach przy wizycie zapomniałam, ale wysiałam Ci ślaz Mystic Merlin.
O ile go będziesz chciała do swojej łąki.
Może jakby go tak wsadzić taką grupą np. 10 roślin, to da radę choć częśc?

Chętnie Asia
sylwia_slomc... 23:10, 18 kwi 2025

Alija napisał(a)
Sylwia, magnolie masz po prostu obłędne, cudnie kwitną.
Bukiet urodzinowy piękny, wszystkiego najlepszego (ja też kwietniowa )

Ooo to wzajemnie najlepszego, zdrówka