Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Działka wkoło Lubczyka :) 13:06, 25 mar 2015

Do góry
Kasiu widzę, że towarzystwo kwiatowe dla roślinek opracowałaś. Muszę zgapić Ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:40, 25 mar 2015

Do góry
Łukasz, czyli wyrzucasz starą i wsadzasz nową?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:21, 25 mar 2015

Do góry
Łukasz Twoja stipa jest niemożliwa, coś jej tam musisz magicznego dodawać

A tak w ogóle to nie wiem czy wczoraj czkawki nie miałeś, bo ja u siebie walczyłam z zurawkami. Stwierdziłam, że chyba przestanę je lubić, albo potraktuję jako rośliny dwuletnie. Wybujały pędami, nie wiadomo, czy przesadzać czy wyrzucić. Żałuję, że pod koniec lata nie poprzesadzałam żurawek, ale jakoś ich nie obserwowałam, że maja takie duże pędy. Teraz to masakra.

Jedynie marmoladki jakoś wyglądają. Masz jakieś odmiany, które są zgrabne i po zimie jakoś wyglądają?

Nie wiem jak Ty to u siebie ogarniasz.
Lifting starego ogródka 06:32, 25 mar 2015

Do góry
Zajrzałam do ciebie po sąsiedzku. Będę kibicować, na pewno z ogrodowiskiem łatwiej zaplanować ogród.
Co do rabaty na przedogródku - tez poszłabym w zimozielone roślinki. U mnie na froncie domu dominują bukszpany i na razie jestem zadowolona z takiego wyboru
Ogród z łezką II 14:05, 23 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Też tak sądzę, ale wołałam potwierdzić. Dzięki Kasia

Ogród z łezką II 14:01, 23 mar 2015

Do góry
Też tak sądzę, ale wołałam potwierdzić. Dzięki Kasia
Ogród z łezką II 13:41, 23 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu cięłaś już róże?

Nie, czekam aż forsycja się trochę rozbuja. Nigdy wprawdzie na czekam aż w pełni kwitnie, ale u nas jeszcze za wcześnie trochę na cięcie róż.
Ogród z łezką II 13:26, 23 mar 2015

Do góry
Kasiu cięłaś już róże?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 11:17, 22 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Violka ja tez dopiero teraz wróciłam. Walczyliśmy od 10-tej. Cały trawnik syn wygrabił, rąk nie czuje

Masz szczęście, że syna masz w domu Mój już się usamodzielnił, mieszka w innym mieście i do domu wpada na świąteczny obiad, albo żeby sobie np. grilla z kolegami zrobić
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:02, 21 mar 2015

Do góry
Violka ja tez dopiero teraz wróciłam. Walczyliśmy od 10-tej. Cały trawnik syn wygrabił, rąk nie czuje
Piruet na polnej drodze 12:13, 20 mar 2015

Do góry
Witaj

Dziękuję za wizytę u mnie.
Widzę, że działka duża, ale coś odpada na sad. U mnie 22 ar i chyba wolałabym mniejszą.

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:14, 19 mar 2015

Do góry
Lepszego zakończenia dzisiejszego dnia nie mogłam sobie wymarzyć. Ciesze się bardzo, że jest dobrze, ale dalej jeszcze szeptać w Twojej intencji będę.
No i nie wiedziałam, że Ty już babcią jesteś, przez myśl by mi nie przeszło.

Widzę, że jakieś grabie chyba do trawnika trzymasz. Czy to grabie F. i jak się sprawują?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:24, 19 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Spóźnione gratki na 100- kę przesyłam

Dzięki Danusiu
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 08:46, 19 mar 2015

Do góry
Spóźnione gratki na 100- kę przesyłam
Ogród w Puszczykowie 23:03, 18 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Czy Ty przypadkiem w mojej głowie nie siedziałaś?

U mnie wszystko robimy z mężem razem, może nawet ze wskazaniem na niego - wszystkie cięższe.
Jak teraz przygotowujemy skrzynki, malowanie, obijanie, potem gałązki, obornik, ziemia, dodatkowo, sianie, pikowanie, potem sadzenie i dogladanie - to ja juz twierdzę, że oby jakiś czas wytrzymały, a potem, jak siły opadną, w tym miejscu serby nasadzę, niech lasek rośnie.

Najwidoczniej zasiedziałam się w Twojej głowie Bo jak byłam wycieńczona, to właśnie o Twoim zapytaniu odnośnie sił do pracy myślałam
Zazdroszczę Ci Danusiu mężowskiej pomocy.
Moje skrzynki warzywne przyjadą jutro. Zamówiłam gotowe u stolarza razem z impregnacją. Muszę tylko poprosić Emka o demontaż tej starej, a ziemią i obornikiem to już sobie sama napełnię.
Dziś przesadziłam dwa krzaki czarnej porzeczki, bo mi blokowały miejsce dla tych nowych skrzyń. Nie mogę jednak dodac zdjęc, bo jakieś problemy techniczne są
Ogród w Puszczykowie 10:48, 18 mar 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Wiuniu i Grembosiu

Wczoraj po raz pierwszy naszła mnie myśl, że nie dam rady opanować mojego ogodu. Zabrałam się za wycinanie suchych badylków, gałązek, traw... Przy rozplenicach opadłam z sił. A gdzie tu reszta? Opryski, nawożenie, inne...
Kondycja moja jeszcze nie najgorsza, ale z wiekiem sił będzie mniej niż więcej... Roślinki jeszcze młode i nie ma ich aż tak wiele, a co będzie za kilka lat? Muszę jeszcze raz przemyśleć nasadzenia pod kątem ich obsługowości. Koniecznie.

Czy Ty przypadkiem w mojej głowie nie siedziałaś?

U mnie wszystko robimy z mężem razem, może nawet ze wskazaniem na niego - wszystkie cięższe.
Jak teraz przygotowujemy skrzynki, malowanie, obijanie, potem gałązki, obornik, ziemia, dodatkowo, sianie, pikowanie, potem sadzenie i dogladanie - to ja juz twierdzę, że oby jakiś czas wytrzymały, a potem, jak siły opadną, w tym miejscu serby nasadzę, niech lasek rośnie.

Pomóżcie wyczarować mi ogród 10:29, 18 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Violka dobrze, że już jesteś. Nie martw się, że z pracami ogrodowymi jesteś opóźniona, bo u mnie tez niewiele zrobione.
Dopiero w tym tygodniu zrobiła się pogoda, ale w nocy zimno. Walczymy ze skrzynkami na warzywa, no ale zimny wiatr skutecznie zniechęca do prac. tak więc po 3 godzinach popołudniowych prac to cała zziębnięta m,arze o powrocie do domu

Ja tez planowałam chociaż jedna skrzyneczkę w tym roku zrobić, ale nie wiem czy mi się uda. Za dużo roboty mnie czeka w najbliższych miesiącach. No ale nie mówię nie A pogoda jeszcze mało przyjemna, wiatr jest okropny
Ogród w Puszczykowie 09:49, 18 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Kasiu, czyli sypiesz tylko na puste rabaty, czy na rabatki na których są już jakieś nasadzenia również?
Bo na takich z nasadzeniami to ciężko z glebogryzarką.

Danusiu,
glebogryzarka na obsadzonych rabatach odpada Uszkodziłaby korzenie roślin. Wśród roślin jeśli rozsypuję trawę to na to sypię cieniutką warstwę ziemi. Pod ziemią się rozkłada, potem przegrabiam delikatnie. Z czasem na zagospodarowanych rabatach chciałabym ściółkować kompostem. Niestety na razie nie mam go jeszcze w takiej ilości
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:31, 18 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Aniu zdrówka życzę. Martwisz się praca zawodową, czy w ogrodzie? Bo ogród poczeka, gorzej z tymi pracami zawodowymi.

Zmartwienia są w takiej kolejności: zdrowie, praca, ogród (aczkolwiek ten ostatni to najmniej, to taki kaprys dla przyjemności).

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:12, 18 mar 2015

Do góry
Aniu zdrówka życzę. Martwisz się praca zawodową, czy w ogrodzie? Bo ogród poczeka, gorzej z tymi pracami zawodowymi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies