Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

JoannA 20:36, 20 mar 2015

U mnie na czas wysiewów "przemeblowanie" na parapetach.
Jakoś zawsze te 3 miesiące się przemęczę dla dobra roślinek
Viola 20:50, 20 mar 2015

Mam trzy żurawki, które ładnie sie rozrosły w zeszłym roku. Kiedy je dzielić? Zapomniałam co Łukasz na ten temat pisał.
ryska 20:55, 20 mar 2015

Viola napisał(a)
Mam trzy żurawki, które ładnie sie rozrosły w zeszłym roku. Kiedy je dzielić? Zapomniałam co Łukasz na ten temat pisał.

Ja musiałam podzielić tydzień temu i wsadzić gdzie indziej, bo mój piesek-którego musiałam od Ciebie całować zresztą- pożarł wszystkie liście z citronelki i takiej bordowej nn powoli puszczają listki, więc te przenosiny miały sens. Buziaki
Viola 21:24, 20 mar 2015

ryska napisał(a)

Ja musiałam podzielić tydzień temu i wsadzić gdzie indziej, bo mój piesek-którego musiałam od Ciebie całować zresztą- pożarł wszystkie liście z citronelki i takiej bordowej nn powoli puszczają listki, więc te przenosiny miały sens. Buziaki

Oj tam, oj tam, żurawki odrosną, a piesek na pewno był szczęśliwy jak tak walczył z liśćmi. Ha, Ha; ja swój nowy kompostownik poświęciłam kotce, żeby pazurki miała na czym ostrzyć
Viola 18:59, 21 mar 2015

Dałam dzisiaj po robocie: przesadziłam 4 derenie na gęsty żywopłot co 85 cm, pograbiłam ziemię na rabatach, pograbiłam trochę trawnik, jeszcze raz przycięłam iglaki i zlikwidowałam przedszkole (ojej jak to zabrzmiało ). Trzmielina, bukszpany i żurawki poszły do doniczek, bo musiałam je wysadzić w celu zrobienia miejsca pod tuje. Naharowałam się jak wół, a i tak nic nie widać, że coś zrobione.
bdan 19:02, 21 mar 2015

Violka ja tez dopiero teraz wróciłam. Walczyliśmy od 10-tej. Cały trawnik syn wygrabił, rąk nie czuje
Kamajla 19:19, 21 mar 2015

Wital Violu po długiej zimowej przerwie u mnie podobnie, efektów nie widać...

Pozdrawiam
Sabina76 21:31, 21 mar 2015

Viola napisał(a)
Dałam dzisiaj po robocie: przesadziłam 4 derenie na gęsty żywopłot co 85 cm, pograbiłam ziemię na rabatach, pograbiłam trochę trawnik, jeszcze raz przycięłam iglaki i zlikwidowałam przedszkole (ojej jak to zabrzmiało ). Trzmielina, bukszpany i żurawki poszły do doniczek, bo musiałam je wysadzić w celu zrobienia miejsca pod tuje. Naharowałam się jak wół, a i tak nic nie widać, że coś zrobione.

To tak jak u mnie. Padam na twarz a efektów nie widać. Tak się zastanawiałam dzisiaj po podziale tej mojej gigantycznej żurawki czy zostawić doniczki na zewnątrz. W nocy niby ma być mały minus. W końcu schowałam do garażu. A Ty Violu co zrobiłaś ze swoimi? A o jakiej likwidacji przedszkola mowa?
Viola 11:14, 22 mar 2015

Sabina76 napisał(a)

To tak jak u mnie. Padam na twarz a efektów nie widać. Tak się zastanawiałam dzisiaj po podziale tej mojej gigantycznej żurawki czy zostawić doniczki na zewnątrz. W nocy niby ma być mały minus. W końcu schowałam do garażu. A Ty Violu co zrobiłaś ze swoimi? A o jakiej likwidacji przedszkola mowa?

Ja swoje przesadzone żurawki wstawiłam do kompostu, od dołu i po bokach ciepło, a na górze jest częściowo przykryty więc chyba małe żuraweczki nie ucierpią A przedszkole to miejsce gdzie pobrane gałazki trzmieliny i bukszpanu sadziłam; ładnie mi sie ukorzeniły i latem miałam wysadzać na docelowe miejsce, ale okazało się, że plany rabatowe zmieniłam i teraz w miejsce "przedszkola" będę sadzić tuje zasłaniające płot sąsiada więc przedszkole poszło do doniczek.
Viola 11:15, 22 mar 2015

Kamajla napisał(a)
Wital Violu po długiej zimowej przerwie u mnie podobnie, efektów nie widać...

Pozdrawiam

Witaj Kamilo Taki los ogrodnika, żeby jakieś efekty było widać trzeba tygodniami harować Pozdrawiam.