Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Mój ogród pod lasem 19:02, 11 paź 2018

Do góry
Na razie kwestia hakonki zeszła na plan drugi bo nadszedł długo oczekiwany miskant Rosi. Już wyobrazalam sobie jak zapłonie na rabacie obok hortek...oto on

Dacie wiare?? !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:47, 11 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękna jesień, dla mnie w tym roku było odkryciem był widok przez Twoje okno i ten cudny miskant chwiejący sie na wietrze ale zdjęcia tego nie pokażą, film jest potrzebny.

Dziękuję za komplementy. Ta uroda to zasługa kolorów i jesieni. Ale masz rację, te trawy z okna widziane, a właściwie ich pióropusze ruszające się na wietrze są piękne. Codziennie cieszę się ich widokiem
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:05, 11 paź 2018

Do góry
Piękna jesień, dla mnie w tym roku było odkryciem był widok przez Twoje okno i ten cudny miskant chwiejący sie na wietrze ale zdjęcia tego nie pokażą, film jest potrzebny.
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:36, 11 paź 2018

Do góry
Ahhh jak ładnie!!! A pamiętam początki

Co to za Miskant na ostatnim zdjęciu? Jakie masz Rozplenice? A wrzosy- wooow!
Moja codzienność - ogród Oli 21:52, 10 paź 2018

Do góry
Balea napisał(a)

Dzieki za fotki
Rzeczywiscie bardzo lysa ta rabata do lata, nie dziwo ze jej nie znalazlam, a naprawde dlugo szukalam zanim sie poddalam i cie o pomoc zapytalam

Graziella jest przesliczna ale ta druga trawa obok z tymi fjoletowymi piorami tez bardzo fajnie do tego rozchodnika pasuje.

Jaka to jest trawa i pamietasz nazwe tego rozchodnika?

Łyso jest w kwietniu potem nie jest tak źle
Miskant Kleine Fontane i rozchodnik Matrona.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:51, 10 paź 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu ślicznie u Ciebie super urosły Ci już roślinki widać,że dobrze się u Ciebie czują gdzie nie wejdę rzuca mi się w oczy nazwa miskant memory faktycznie pięknie się on prezentuje. Pomiziaj ode mnie wilczka i miłego piątku życzę

Paulinko dziękuję za odwiedziny wilczyca wymizina
Piękne zamglone fotki u Ciebie obejrzałam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:18, 10 paź 2018

Do góry
Posadziłam dary od Katki - piękną paproć, brunery, ognika i bez

Miskant od Kasi też szaleje

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:07, 10 paź 2018

Do góry
admete napisał(a)

Mogla bys mi jeszcze powiedziec co tu jeszcze rosnie?

Czy to jakas wisnia i miskant memory?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:32, 10 paź 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Waldku u mnie miskant giganteus tez w tym roku po raz pierwszy zakwitł . Ale będe musiała go ściąć w tym tygodniu bo strasznie smieci.

Wyjątkowy rok dla traw
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:27, 10 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

U mnie do tego spektaklu kwitnących w tym roku Gracillimusów dołączyły już Zebrinusy i Miskant Olbrzymi. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zakwitnie tylko Morning Light.

U mnie niestety Morning Light też zakwitnie
...uDany ogród 23:04, 09 paź 2018

Do góry
I jeszcze trochę jeśli pozwolisz

Maleńki wyselekcjonowany w szkółce miskant, który zakwita o miesiąc wcześniej od innych. Przechodzi próby, więc jeszcze przez 2-3 lata nie do kupienia, ale warto o nim pamiętać

Jedna z wielu molinii Molinia arundinacea `Mostenveld`

I kolejna Molinia caerulea 'Edith Dudszus'

Molinia caerulea 'Heidebraut'

Kolorowe, bardzo kolorowe Panicum virgatum 'Hot Rod'

Pięknie, mocno przebarwione Panicum virgatum 'Sangria" PVR
Działeczka Asi :) 20:04, 09 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
ależ u ciebie pięknie kolorowo. Normalnie zawrót głowy. I ile róż ci kwitnie. Jestem aż zazdrosna. Moje strajkują.
Podpowiedz mi proszę co to za pomarańczowa trawka na zdjęciu na pierwszym planie?

Iwonko to miskant Little Miss, rośnie w donicy pierwszy rok. Całkiem niedawno go wsadziłam Na jesieni się właśnie tak przebarwia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:09, 09 paź 2018

Do góry
Waldku u mnie miskant giganteus tez w tym roku po raz pierwszy zakwitł . Ale będe musiała go ściąć w tym tygodniu bo strasznie smieci.
Mój ogród pod lasem 21:08, 08 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale pięknie, łoł
Co to za miscant ten przebarwiają się na pomarańczowo?

No właśnie ten miskant to zagadka. Kupowałam go jako ML, a że nie miałam zielonego pojęcia jak wygląda to dali mi to...dopiero na forum zobaczyłam jak powinien wyglądać ML czyli ten to NN
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:55, 08 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Haniu, ta jabłonka Adirondack to jak u. Izbie rośnie. Mam ją ale jeszcze malutką i nie wiem ile jej miejsca zostawić

Mam ją od zeszłego sezonu. To kolumnowa jabłonka. Miskant ma pióropusze na wysokości powyżej 2,5 m.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:54, 08 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ewa a co to za trawa tez ma piekne wiechy srebrzyste. Bo dalej to Memory.

Juz powinnas nawiez i to zaraz na szczescie jest cieplo. Troche pozno, daj mniejsza dawke. Moj trawniczek 3 tygodnie temu byl nawozony ok 15 wrzesnia.

To mój ulubiony obok Memory miskant Silberspinne, posadzone wiosną zeszłego roku, jest teraz olbrzymi.
Zagapiłam się z nawożeniem, jutro kupię nawóz i mimo choroby sypnę. Dziękuję.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:44, 08 paź 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Waldek no własnie ja mam te nabrzmiałe kolby i z niektórych wystają takie małe na 1cm kotki. spektakl dopiero się zacznie jak pogoda dopisze

U mnie do tego spektaklu kwitnących w tym roku Gracillimusów dołączyły już Zebrinusy i Miskant Olbrzymi. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zakwitnie tylko Morning Light.
Słoneczny Ogród 21:22, 07 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

To miskant Silberfeder.
Kwiaty we włosach 20:44, 07 paź 2018

Do góry
A co sądzicie o takiej trawie Miskant chiński 'Malepartus' , ma ktoś? Przymierzam się do niej.
Kwiaty we włosach 20:36, 07 paź 2018

Do góry
Mireczko tj. miskant Memory.
Sylwia las mam z jednej strony,z drugiej strony mam Wartę i jedno i drugie widzę z podwórka. Spokojnie u nas, z dala od zgiełku.
Jolka dzięki, dynie własnego chowu.A w donicy miniaturowe białe chryzantemy i trzmielina.
Ewka cieszę się,że zaglądasz do mnie.Jeszcze niektóre rośliny nieprzerwanie kwitną.
Aniu i Dano dzięki za wizytę,oj tak w lesie jest teraz pięknie, spokój,słońce przebija się przez liście. Trawy teraz rządzą, gdyby nie one smutno by było w ogrodach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies