Na razie kwestia hakonki zeszła na plan drugi bo nadszedł długo oczekiwany miskant Rosi. Już wyobrazalam sobie jak zapłonie na rabacie obok hortek...oto on
Dacie wiare?? !
Dziękuję za komplementy. Ta uroda to zasługa kolorów i jesieni. Ale masz rację, te trawy z okna widziane, a właściwie ich pióropusze ruszające się na wietrze są piękne. Codziennie cieszę się ich widokiem
Piękna jesień, dla mnie w tym roku było odkryciem był widok przez Twoje okno i ten cudny miskant chwiejący sie na wietrze ale zdjęcia tego nie pokażą, film jest potrzebny.
Maleńki wyselekcjonowany w szkółce miskant, który zakwita o miesiąc wcześniej od innych. Przechodzi próby, więc jeszcze przez 2-3 lata nie do kupienia, ale warto o nim pamiętać
Jedna z wielu molinii Molinia arundinacea `Mostenveld`
I kolejna Molinia caerulea 'Edith Dudszus'
Molinia caerulea 'Heidebraut'
Kolorowe, bardzo kolorowe Panicum virgatum 'Hot Rod'
Pięknie, mocno przebarwione Panicum virgatum 'Sangria" PVR
No właśnie ten miskant to zagadka. Kupowałam go jako ML, a że nie miałam zielonego pojęcia jak wygląda to dali mi to...dopiero na forum zobaczyłam jak powinien wyglądać ML czyli ten to NN
To mój ulubiony obok Memory miskant Silberspinne, posadzone wiosną zeszłego roku, jest teraz olbrzymi.
Zagapiłam się z nawożeniem, jutro kupię nawóz i mimo choroby sypnę. Dziękuję.
U mnie do tego spektaklu kwitnących w tym roku Gracillimusów dołączyły już Zebrinusy i Miskant Olbrzymi. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zakwitnie tylko Morning Light.
Mireczko tj. miskant Memory. Sylwia las mam z jednej strony,z drugiej strony mam Wartę i jedno i drugie widzę z podwórka. Spokojnie u nas, z dala od zgiełku. Jolka dzięki, dynie własnego chowu.A w donicy miniaturowe białe chryzantemy i trzmielina. Ewka cieszę się,że zaglądasz do mnie.Jeszcze niektóre rośliny nieprzerwanie kwitną. Aniu i Dano dzięki za wizytę,oj tak w lesie jest teraz pięknie, spokój,słońce przebija się przez liście. Trawy teraz rządzą, gdyby nie one smutno by było w ogrodach.