Myślisz Kasiu, że nawet w cieniu będzie jasna? Normalnie zalamac się można z tymi trawami moimi, co chwila to okazuje się że mam coś innego niż w szkolce zareczali
Aureola ma dominujący żółty. I w cieniu też jest tak zółto wybarwiona. To aureola na pewno nie jest.
ściągnij to katalog. Po kwitnących masz paprocie i trawy. Masz pięknie porównane liście hakonechloa. Zobacz...i nie dostań oczopląsu jak będziesz patrzeć
Moja hakonka to jakiś cudak bo przy porównywaniu lisci wygląda jak Albo Striata, ale w kępie już na nia nie wygląda.I co ciekawe dostałam moja od sąsiadki(,po podziale kępy) u której rośnie w słońcu i jest wzorcową Aureolą...no może jeszcze sprawdzę dla pewności po pracy jak matka wygląda
Na razie kwestia hakonki zeszła na plan drugi bo nadszedł długo oczekiwany miskant Rosi. Już wyobrazalam sobie jak zapłonie na rabacie obok hortek...oto on
Dacie wiare?? !
No właśnie to ta szkółka, Arboretum właściwie, która polecał Waldek na zakupy nieoszukanych Grackow. Kupiłam już u nich Gracka I był bardzo ładny. No ten to jakieś nieporozumienie!
No nie wiem czy on w ogóle zimę przezyje uprzedzali, że będzie przyciety bo miskanty wielkie są przycinane do transportu. No rozumiem, ale w tym przypadku to nie wiem co było do cięcia???