Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

mikina34 13:48, 08 paź 2018

Polinko, własnie miałam się pytać Ciebie czy można czyścić teraz szmaragdy z suchego, bo wyglądają naprawdę biednie, a tu proszę, instrukcja na talerzu . Mam zwykły ogrodowy odkurzacz, ale z mocą 3000W to może da radę
I naprawdę można toto suche na kompost?
Toszka 14:39, 08 paź 2018

Nadaje W myśl zasady "z ziemi wyszło i do ziemi wraca"
mrokasia 14:59, 08 paź 2018

I na mnie tuje czekają...olbrzymy 4 metrowe... .
waldek727 20:44, 08 paź 2018

Agi2006 napisał(a)

Waldek no własnie ja mam te nabrzmiałe kolby i z niektórych wystają takie małe na 1cm kotki. spektakl dopiero się zacznie jak pogoda dopisze

U mnie do tego spektaklu kwitnących w tym roku Gracillimusów dołączyły już Zebrinusy i Miskant Olbrzymi. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zakwitnie tylko Morning Light.
makadamia 08:32, 09 paź 2018

Ja tylko swoje pięć groszy dołożę: jak czyściłam bukszpany (ze starych liści i ćmy bukszpanowej:/) to zwykły odkurzacz się nie sprawdził - dopiero przemysłowy dał radę.
Toszka 08:59, 09 paź 2018

To Asiu zaczynam doceniać mój rozklekotany Samsung... czyści bukszpany aż miło
Fakt, przy przemysłowym to on pewnie by blado wypadł, ale jak na razie przy buksach sprawuje się świetnie

dodam, że tylko do tego się nadaje, bo to raczej rozpylacz kurzu (od nowości) niż czyściciel...i dostał czarną robotę przy buksach...w tym jest dobry
Agi2006 09:09, 09 paź 2018

Waldku u mnie miskant giganteus tez w tym roku po raz pierwszy zakwitł . Ale będe musiała go ściąć w tym tygodniu bo strasznie smieci.
mikina34 09:16, 09 paź 2018

makadamia napisał(a)
Ja tylko swoje pięć groszy dołożę: jak czyściłam bukszpany (ze starych liści i ćmy bukszpanowej:/) to zwykły odkurzacz się nie sprawdził - dopiero przemysłowy dał radę.

Asia, wczoraj przygotowałam się do czyszczenia, nastroiłam się duchowo, bo mam ponad 100 tui do obrobienia i...padł mi odkurzacz zdechł na amen, muszę go reklamować, na szczęście na gwarancji jeszcze
beata_m 08:52, 10 paź 2018

Toszka napisał(a)
To Asiu zaczynam doceniać mój rozklekotany Samsung... czyści bukszpany aż miło
Fakt, przy przemysłowym to on pewnie by blado wypadł, ale jak na razie przy buksach sprawuje się świetnie

dodam, że tylko do tego się nadaje, bo to raczej rozpylacz kurzu (od nowości) niż czyściciel...i dostał czarną robotę przy buksach...w tym jest dobry

czemu mnie nigdy nie przyszło do głowy wyczyścić bukszpany, dzięki dziewczyny za jak zwykle cenną wskazówkę pożyczę od męża odkurzacz może nie będzie sknera
Toszka 11:48, 10 paź 2018

beata_m napisał(a)

czemu mnie nigdy nie przyszło do głowy wyczyścić bukszpany, dzięki dziewczyny za jak zwykle cenną wskazówkę pożyczę od męża odkurzacz może nie będzie sknera

Mamy taki dział fotorelacje - pielęgnacja roślin i pokazywałam już 2014 roku patent na odkurzacz. Fakt, ten dział powinien być w "Ogrodzie", a nie w liściastych. Podobnie jak dział "podwiązywania hortensji".