Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:22, 21 paź 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Poli piękne trawska
mi zostało jeszcze 10 szmaragdów do wyczyszczenia! wrrrr
nie lubię a i chora ciągle jestem to umęcze się jakbym w polu tyrała!

macham

Cześć Kami

Trwska dziękują Wyjątkowo w tym roku są przepiękne
O smaragdach nawet nic już nie mówię...Umęczyłam się z nimi jak żadnego roku.
Zdrówka życzę Kochana!
Miejski azyl 21:09, 20 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Śliczna jesienna kompozycja!
Łączę się w bólu smaragdowym

Dziękuje - stworzona rodzinnie razem
Moja codzienność - ogród Oli 10:20, 19 paź 2018

Do góry
Idealnie Kochana Jest trawiasta moc!

Typografia ogrodu 10:17, 19 paź 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Uwielbiam te łany trzcinnikowe! Pięknie jest

Jak dla mnie to kwiatostan tego niby Gracka nie jest podobny do prawdziwego Gracilimusa...
ogród (nie)Mocy 20:03, 15 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Cześć Basiu
Czytam Cię od jakiegoś czasu a dzisiaj postanowiłam się ofocjalnie przywitać bo świetnie się Ciebie czyta
Nie mam ostatnio nastroju na pisanie bo czyszczę smaragdy ( okropna robota ) ale tą dzisiejszą opowieścią wywołałaś uśmiech na mej twarzy
Brawa dla Ciebie, że udało Ci się dyplomatycznie namówić eMa do współpracy! Coś czuję, że i On zapała miłością do ogrodu jak zobaczy efekty Twojej pracy. I tego z całego serca Ci życzę bo jesteś bardzo pracowitą dziewczyną, która poważnie podchodzi do tematu a to się chwali.
Pozdrawiam ciepło i mocno kibicuję!

ojj, to teraz się wzruszyłam drugi raz dzisiaj! Dziękuję Polinko za tak ciepłe słowa, teraz już wymówki mieć nie będę nawet jakbym chciała, muszę ryć dalej To tez jest siła Ogrodowiska..że ktoś zupełnie obcy poklepie po plecach, i człowiek czuje, że nie może zawieść , bo chwile niemocy miewam - szczególnie jak podziemna mafia oplata mi ręce i nie daje się wyszarpać. A do tego czuję, że ktoś się gapi- no i jest- małpiszon (syn) siedzi w oknie i patrzy z góry jak się miotam, kręci głową, i mówi; oj, mamo, to nie ma sensu!

I wtedy pojawia się ktoś tu, kto delikatnym kopniakiem wysyła mnie z powrotoem do wideł- i za to Ci dziękuję!
p.s ja tez byłam u Ciebie bo Toszka mi postawiła Cię za wzór, jako specjalistki od kompostownika ale się 'wstydałam' i tylko po cichu podczytywałam
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:18, 15 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Jak tam czyszczenie smaragród? Masz koniec??
U mnie jeszcze tylko 34 szt. a im bliżej końca tym gorzej...

E tam koniec...zrobiłam tylko 25szt. na jednej rabacie....reszta na wiosnę...bo nie mam teraz ani chęci ani czasu...wiem co czujesz
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:12, 15 paź 2018

Do góry
Jak tam czyszczenie smaragród? Masz koniec??
U mnie jeszcze tylko 34 szt. a im bliżej końca tym gorzej...
ogród (nie)Mocy 19:09, 15 paź 2018

Do góry
Dragonka napisał(a)

oo! Asiu, i to chciałam usłyszeć! Z tego małego kawałka przekopanego mam duża stertę chwastów z ziemią, będzie na dobry start.
EM obiecał pociąć mi paletę, żeby zrobić z tego kompostownik. Kupię jesczze ten starter jakiś i niech się robi czarne złoto.

I..postanowiłam ugryźć się w język i spróbować trudnej sztuki dyplomacji w weekend. Kurczę, to chyba działa. Największy przeciwnik obornika- ślubny- który kategorycznie mówił nie, dzisiaj po powrocie z pracy powiedział,że jak przyszykuję mu worki, to przywiezie mi krowi obornik!

No nic mnie tak od dawna szczerze nie ucieszyło, rozjaśniłam się jak Supernova z radości, co eM skwitował kręcąc głową: nie myślałem, że doczekam chwili kiedy byle g.. cię zadowoli . Ja też nie, haha. Czekam na mączkę, korę mam, obornik będzie..brakuje mi kompostu i na razie nie wiem skąd go wziąć, ale coś mi się wydaje, że mąż już będzie pytał swoich kolegów..a nuż widelec, ktoś, coś..

Cześć Basiu
Czytam Cię od jakiegoś czasu a dzisiaj postanowiłam się ofocjalnie przywitać bo świetnie się Ciebie czyta
Nie mam ostatnio nastroju na pisanie bo czyszczę smaragdy ( okropna robota ) ale tą dzisiejszą opowieścią wywołałaś uśmiech na mej twarzy
Brawa dla Ciebie, że udało Ci się dyplomatycznie namówić eMa do współpracy! Coś czuję, że i On zapała miłością do ogrodu jak zobaczy efekty Twojej pracy. I tego z całego serca Ci życzę bo jesteś bardzo pracowitą dziewczyną, która poważnie podchodzi do tematu a to się chwali.
Pozdrawiam ciepło i mocno kibicuję!
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:28, 11 paź 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
czy dobrze rozumem - odkurzaczem czyścisz tuje ???

Domi ręcznie na razie czyszczę thuje, ten susz co spadnie na ziemię zbieram odkurzaczem do liści, który na drobno mi mieli ten susz. A myślę o odkurzaczu przemysłowym, Polinka takiego używa do czyszczenia thuj i jest mega zadowolona, ja też ten sposób będę chciała wykorzystać bo ponad 100 mam thuj i już mnie wszystko zaczyna swędzieć jak pomyślę o ich czyszczeniu...
buziaki fajnie, że już jesteś
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:29, 10 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Powiem ci,że te były czyszczone w tym roku wiosną i tyle tego suchego ale to pewnie też wina suchego roku...
Fajnie by było,zeby na kilka lat był spokój
Właśnie myslalam o dmuchawie do lisci,ale podobno nie wygodnie sie tym czysci...spróbuję odkurzaczem przemyslowym od rodziców...Polinka tak u siebie czysciła i jest zadowolona

tez myślałam, że wystarczy na kilka lat, jak wiosną z drabiny rozkładanej czyściłam na wysokości 5 m Ręcznie! Teraz też muszę to robić, bo znowu mam te suchelce prawie na każdej tui
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:01, 10 paź 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Jak teraz wyczyścisz to na kilka lat starczy. Jak nie były czyszczone to trochę sie nazbierało.
Ja dopiero będę czyścić jak liście opadną, to przelecę z dmuchawą.
Nie wszystkie od razu oczywiście.

Powiem ci,że te były czyszczone w tym roku wiosną i tyle tego suchego ale to pewnie też wina suchego roku...
Fajnie by było,zeby na kilka lat był spokój
Właśnie myslalam o dmuchawie do lisci,ale podobno nie wygodnie sie tym czysci...spróbuję odkurzaczem przemyslowym od rodziców...Polinka tak u siebie czysciła i jest zadowolona
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:12, 10 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Buziaki dla wszystkich, którzy pracę w ogrodzie traktują jak odpoczynek

Polinka, ja sie do Ciebie wprowadzam, czy tego chcesz czy nie, wynajdę sobie kątek w altance i będę podglądać z ukrycia Dużo nie jem, a i pomogę pozamiatac jakby co Przepięknie masz
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:11, 10 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Takie profile aluminiowe jak Polinka zapoczątkowała, a instrukcja na stronie.. zaraz poszukam

Edit- strona 706

dzięki
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:34, 10 paź 2018

Do góry
malgol napisał(a)
Kasiu, piszesz,że masz obrzeze z profili...trochę się cofnęłam, ale nie mogę znaleźć jakie profile masz na myśli. Wiosna chce zrobić na trawniku rabate i cały czas zastanawiam czym oddzielić trwale trawnik od kamieni. Oczywiście mając na uwadze, żeby dobrze się kosiło

Takie profile aluminiowe jak Polinka zapoczątkowała, a instrukcja na stronie.. zaraz poszukam

Edit- strona 706
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:11, 10 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)

O wróciłaś Konec remontów??

Odkurzacz jednak musi mieć odpowiednią siłę rażenia

Wiem, że Toszce zwykły odkurzacz daje radę, ale u mnie była naprawdę duża różnica

Wróciłam. Z remontem jeszcze długo będziemy się bujać - to domalować, to dokupić, ale już mieszkamy i to najważniejsze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:06, 10 paź 2018

Do góry
beata_m napisał(a)

buziaki!

Odbuziakowuję Beatko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:05, 10 paź 2018

Do góry
beata_m napisał(a)

nie pisz takich rzeczy Polinka ... jeszcze mój przeczyta a po ostatnim razie jak wyciągałam korę z kamieni jego odkurzaczem i tak mi kamień utknął, że nie dałam rady i musiałam się przyznać do czego używałam ... to mi naliczy trzykrotną stawkę!!!!

Ozywiście żartuję z tą stawką ale ostatnio więcej w ogrodzie używam niż eM w pracy. Wczoraj powiedziałam, że nie będę ponosić stawek wypożyczenia ale smaragdy musza być odkurzone A rok temu eM wyczyścił dwa i powiedział nigdy więcej...A z tym przyznawaniem się to dobrze wiem co czujesz...kilka dni temu uszkodziłam mieszadło do betonu i pół dnia zastanawiałam się jak opisać tą sytuację eMowi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:59, 10 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)
Buziaki dla wszystkich, którzy pracę w ogrodzie traktują jak odpoczynek

buziaki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:59, 10 paź 2018

Do góry
Toszka napisał(a)

Za gruba warstwa była. I pewnie monolityczny susz, bez wilgoci. U mnie jak partiami wrzucam na kompost, to od razu widłami równomiernie rozsuwam i przesypuję wilgotnym kompostem. Warstwa po warstwie. Czasami daję warstwę świeżo skoszonej trawy. I pamiętam o zlaniu wodą. Mam 3 komory kompostu, to co 3-4 miesiące siłą rzeczy przerzucam z komory do komory. I gnojówką kompost zlewam. W tym roku tez kompost przesuszyłam

I o suszu pod tujami.
Problem jest taki, że pod nimi zazwyczaj jest sucho i susz wegetuje zamiast się kompostować.

Tak, masz rację. Tam było wszystko wrzucane jak leci. Niestety nie było miejsca na więcej komór.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:58, 10 paź 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Mój eM wylicza mi stawkę godzinową za wypożyczenie

nie pisz takich rzeczy Polinka ... jeszcze mój przeczyta a po ostatnim razie jak wyciągałam korę z kamieni jego odkurzaczem i tak mi kamień utknął, że nie dałam rady i musiałam się przyznać do czego używałam ... to mi naliczy trzykrotną stawkę!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies