Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Annak 21:29, 10 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Powiem ci,że te były czyszczone w tym roku wiosną i tyle tego suchego ale to pewnie też wina suchego roku...
Fajnie by było,zeby na kilka lat był spokój
Właśnie myslalam o dmuchawie do lisci,ale podobno nie wygodnie sie tym czysci...spróbuję odkurzaczem przemyslowym od rodziców...Polinka tak u siebie czysciła i jest zadowolona

tez myślałam, że wystarczy na kilka lat, jak wiosną z drabiny rozkładanej czyściłam na wysokości 5 m Ręcznie! Teraz też muszę to robić, bo znowu mam te suchelce prawie na każdej tui
Nowa12 21:46, 10 paź 2018

Annak napisał(a)

tez myślałam, że wystarczy na kilka lat, jak wiosną z drabiny rozkładanej czyściłam na wysokości 5 m Ręcznie! Teraz też muszę to robić, bo znowu mam te suchelce prawie na każdej tui

To czyszczenie powinno się robić na jesień czy raczej wiosną?
Kasia_CS 22:35, 10 paź 2018

z tymi tujami też pracy trochę.. ja jutro sprobuję poczyscić - na szczęście mały ogród to i mniej tego do obskoczenia
Kasia_CS 22:40, 10 paź 2018

Nowa12 napisał(a)

To czyszczenie powinno się robić na jesień czy raczej wiosną?

niestety wiosna i jesień byłoby najlepiej..
paulina_ns 06:34, 11 paź 2018

Wiolu, a ja zapytam czemu ma służyć takie czyszczenie? jakoś nie jestem w temacie i przyznam się bez bicia, że jak i szmaragdy tak i brabanty nigdy u siebie nie czyściłam.
Wiolka5_7 07:59, 11 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Wiolu, a ja zapytam czemu ma służyć takie czyszczenie? jakoś nie jestem w temacie i przyznam się bez bicia, że jak i szmaragdy tak i brabanty nigdy u siebie nie czyściłam.

Myślę,że to czyszczenie ma walory estetyczne i żeby zrobić przewiew,by choroby grzybowe nie powstawały...
Wiolka5_7 08:00, 11 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
z tymi tujami też pracy trochę.. ja jutro sprobuję poczyscić - na szczęście mały ogród to i mniej tego do obskoczenia

To fajnie masz,że niewiele do czyszczenia
sarenka 09:34, 11 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Niefajna praca,co nie...?
Ja też wcześniej nie wiedziałam...ale nie wyobrażam sobie czyszczenia co roku tylu sztuk ręcznie,mus odkurzacz kupić...

Jak tylko mogę się wyrwać, pobyć ze swoimi myślami to nawet to czyszczenie jest ok moje nie są duże i mam ich mniej niż Ty.

Rano zauważyłam,że tuje co ostatnio posadziłam są krzywo posadzone,tzn jak wieża w Pizie muszę to poprawić
Kasia_CS 10:50, 11 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

To fajnie masz,że niewiele do czyszczenia

No całe 37 sztuk
Wiolka5_7 12:15, 11 paź 2018

sarenka napisał(a)

Jak tylko mogę się wyrwać, pobyć ze swoimi myślami to nawet to czyszczenie jest ok moje nie są duże i mam ich mniej niż Ty.

Rano zauważyłam,że tuje co ostatnio posadziłam są krzywo posadzone,tzn jak wieża w Pizie muszę to poprawić

Ja to chyba nie lubię tak być ze swoimi myślami czyszcząc tuje,aż mi się chciało myzyki posłuchać
Moje to fakt wysokie to i czyszczenia więcej...wrr

No to jak krzywo posadziłaś to mus poprawić