Ale ciekawa ta hortensja Melba.Jeszcze takiej nie widziałam.
A i czytam,że sporo nowych roślin przywiozłaś.
Ciekawe gdzie to pomieścisz ??
Nie dziwię się się,że te cudne trawy cię " pochłonęły fizycznie i psychicznie i mentalnie... Jak cudny jest ten świat roślin... "'
Ogladam te zdjęcia z trawami Danusiowymi z otwartymi ustami i oczami.
Aż znowu chce się traw.
Oj oj oj..
Kochani dzięki, zgadza się trawy teraz rządzą w ogrodach.
Ta rozplenica nie pamiętam skąd ją mam, nazwy też nie pamiętam.
Trawy ścinam wczesną wiosną.
Wrześniowe fotki, a już X.
Liście jeszcze są.
dzisiaj była przypadkiem w 2 szkółkach - astrów nie ma - nie pytałam - ale dlaczego przecież są takie modne - i co mają ludzie kupować - pełno przecenionych róż, hortensji i rh - zadumałam się
Ta dalia urocza, mam taką, jednak pogubiłam nazwę, może wiesz jak ona się zwie?
Większość dali oznaczyłam nazwami, żeby na wiosnę wiedzieć gdzie co sadzić.
Piękny reportaż z podróży, takie zwiedzanie ogrodów ciągle mam w zamyśle, ale rzadko mi się udaje realizować
Pozdrawiam (już z Mazowsza czyli z domu)
Kasia, jakie wymiary ma ta rabata? bo wyglada na mala, i ja sie glowie, jak Ty zmiescilas tam te roze. Ile ich jest?
Pytam, w celach naukowych, bo musze posadzic na wcisk u siebie
Ale zdjecie moze klamac
Kolorystycznie nie doradze, ale jesli chcesz cos innego, to moze koko loco? Czyli kawa z mlekiem
Mira - koniecznie trzeba odwiedzać takie miejsca, nie wiedziałam, że masz blisko, byłam kilka dni w Busku i dla wypełnienia czasu trochę zwiedzałam okolicę, zbyt dużo tam nie ma, więc ta wieś była rzeczywiście ciekawym do obejrzenia miejscem, dodatkowo przejechałam promem wraz samochodem przez wiślaną przeprawę. Ten most to chyba w następnym stuleciu skończą?
Heliotropy siałam chyba w marcu, na początku kiepsko szły, nie liczyłam na sukces, dopiero w drugiej połowie lata się umocniły.
Rosną na rabacie słonecznej, chociaż później było tam trochę cienia, bo rozrosły się rośliny obok - czarny bez i rycynusy.
Ze świecznicy zebrałam nasionka, zobaczymy czy da się je w ten sposób rozmnażać. Jesienią, kiedy inne rośliny zanikają one są piękną ozdobą, muszą mieć stanowisko raczej zacienione.
Również pozdrawiam i dziękuję za wizytę
Jeszcze jedno zdjęcie - natura plus "natura"