Bożenko dzisiaj zbierając truskawki zauważyłam ze nie ma ptaszka w cisie, podeszlam zerknelam delikatnie i zobaczylam że w gnieździe zamiast 5 jaj bylo tylko 3. obejżałam ziemie dookoła nigdzie nie było widać rozbitego jaja. Co mogło się stać?
Mogły sie czegoś przestraszyc nawet i Ciebie i pozostawic gniazdo albo jakiś ptak sroka lub sójka zabrał te jajka a ptaki się przestraszyły i uciekły.Poobserwuj czy jeszcze przylatują do gniazdka ale małe szanse bo jak sie przestraszą to juz raczej nie wrocą.
Bożenko dzisiaj zbierając truskawki zauważyłam ze nie ma ptaszka w cisie, podeszlam zerknelam delikatnie i zobaczylam że w gnieździe zamiast 5 jaj bylo tylko 3. obejżałam ziemie dookoła nigdzie nie było widać rozbitego jaja. Co mogło się stać?
Marzenko mi te begonie żółte się podobają, tylko są takie delikatne... dzieci mi już kilka niechcący zniszczyły... a co do świec, to właśnie tak robię, chowam, ale trochę głupio wyglądają takie puste
woje lampoiony nawet bez świec pięknie wyglądają.
Ja swoją miłość do begoni zakończyłam po przymrozku majowym, skończyły w kompostowniku....
Marzenko mi te begonie żółte się podobają, tylko są takie delikatne... dzieci mi już kilka niechcący zniszczyły... a co do świec, to właśnie tak robię, chowam, ale trochę głupio wyglądają takie puste
Aniu, piękne donice i nasadzenia w nich . A lampiony to już w ogóle giganty, pasują idealnie!
Dzięki, szkoda tylko że wszystkie świece się roztapiają jak stoją w nich od słońca, trzeba je wyjmować... kombinowałam z różnymi i wszystkie padają
Mi po ostatnich upalach piękna zielona plama się na białej ławie zrobiła.... Ze świecy zapachowej w lampionie... Calutka spłynęła, zeskrobywalam ją przez dwa dni
eee no właśnie się zastanawialam, jakie świece dać by przeżyły chodzą mi po glowie takie w szklanych osłonkach
Miałam w szklanej osłonce, wypłynęlą szparami.... Nie ma mocnych.
Nawet takie strasznie grube i twarde się wyginają na słońcu. Jak to moja mawia trza chować do domu
Aniu, piękne donice i nasadzenia w nich . A lampiony to już w ogóle giganty, pasują idealnie!
Dzięki, szkoda tylko że wszystkie świece się roztapiają jak stoją w nich od słońca, trzeba je wyjmować... kombinowałam z różnymi i wszystkie padają
Mi po ostatnich upalach piękna zielona plama się na białej ławie zrobiła.... Ze świecy zapachowej w lampionie... Calutka spłynęła, zeskrobywalam ją przez dwa dni
eee no właśnie się zastanawialam, jakie świece dać by przeżyły chodzą mi po glowie takie w szklanych osłonkach
Aniu pięknie u Ciebie! Co chcesz od tych donic? Bardzo fajnie! Hosty zimowały w donicach, czy teraz dopiero wsadzałaś? Moje w garażu ok przezimowały, tak na zewnątrz chyba bym się bała je zostawić..
Piękne rabaty, nowa super się zapowiada. Na tej przed stożkami, obok czerwonych begonii to hosty Patriot? Czy jakies inne?
pozdrawiam!!
Karolina nie mam host w donicach, te jasno-zielone to jakieś rośliny zwisające... w ogrodniczym była przy nich nazwa 'kartofel'... Masz rację przy stożkach są patrioty