Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Madzenka 22:15, 29 maj 2012

A tej mendzie M to zamiast Vigary środek na przeczyszczenie kup.....
Sebek 22:17, 29 maj 2012

Iza - ja tak jak Ewa przychodzę nie pooglądać kwiatki, ale poczytać te genialne wypowiedzi
ana_art 22:19, 29 maj 2012

o matko popłakałam się ze śmiechu
Borbetka 22:35, 29 maj 2012

Ja też.
Pszczelarnia 22:48, 29 maj 2012

... chociaż istnieje malutkie niebezpieczeństwo, że na zjazd ... śląski napisze ... bo chwilowo nie wiem górny czy dolny zawiezie mnie szalona Anna ... jeżeli mój a w konsekwencji nasz wyjazd dojdzie do skutku to istnieje poważne domniemanie, że materiał na komedię zostanie zebrany ...

Pozwoliłam sobie zacytować Twą wypowiedź, żeby w stosownym czasie, jak się burza angielska przewali i najazdy Hunów u Danusi, przypomnieć się skromnie.
Podję adres Dolny Śląsk!!!!!!!!!!!!!!!
Gardenarium 22:50, 29 maj 2012

Wpadam i szukam: wg nieco niepewnej relacji Ewy: " trawy...forsycje...trawy...forsycje... szukam dalej
Miło poczytać...

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 22:57, 29 maj 2012

Konsatancja, niecierpliwa kobieto (skąd ja to znam....)..wrzuciłam ci jeszcze raz u mnie jak sie zmienia ogród w czasie.... mam takich kilka i to bardziej rozbudowanych pokazó, ale gdzieś dawno temu i sama już tego nie znajdę gdzie to było... wiec wstawiąłm ci ponownie skrót telegraficzny jednej rabaty....
A tak wogle to wiesz po czym poznać początkująceg oogrodnika, od ogrodnika ze stażęm????? Oczywiscie to moja obserwacja i nie poparta żadnymi badaniami naukowymi......
Bo początkujacy jak zachodzi do szkółki to pyta sie"Czy to szybko rośnie"..ja kTAK t okupuje..
Ogrodnik ze stażem... pyta sie"Czy to wolno rośnie"..jak jest odpowiedż na TAK to kupuje.....

Osiągnęłam już ten drugi poziom
Sebek 23:03, 29 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Wpadam i szukam: wg nieco niepewnej relacji Ewy: " trawy...forsycje...trawy...forsycje... szukam dalej
Miło poczytać...

Danusiu -specjalnie dla Ciebie

Konstancja30 napisał(a)
Linka o la la ... śliczny ... jakim cudem masz te ufoludki na konarze ... moje na giną marnie ... dlatego obsadziłam konar u podnóża

Ania ... witaj ... no właśnie zaczynam dzień od ogrodowiska i kończę ... sęk w tym, że kończę zbyt późno ... a potem ... no właśnie ... publiczna kompromitacja ...

wczoraj podobnie jak i przedwczoraj ... i tak wiele razy ... pałętałam się pomiędzy wątkami szamotając się z obezwładniającą mnie labilnością emocjonalną ... żeby źle nie śnić (jakby na sny był czas po 2 w nocy) z głową w marzeniach dotrwałam do rana ... jakimś cudem pracę przetrwałam ... za to drogi do domu nie dźwignęłam ... od podstawówki miałam problem z drogą pomiędzy punktem A a punktem B ... szczęśliwie na maturze mogłam zdawać biologię (3 osoby zdające jakieś 3 razy tyle komisji ale przytomnie uznałam, że matmy nawet na tróję nie spiszę ) ... dwie dekady potem zmora dopadła mnie znowu ... stoję sobie i czekam na autobusik ... autobusik podjeżdża nie mój ale co tam 1 przystanek i dalej mam więcej możliwości ... po głowie galopują mi miskanty i 3 brzózki które niezdarnie próbuję osadzić w przestrzeni przedogródka ... wysiadam i miłe odczucie sukcesu bo faktycznie nadjeżdża taki autobusik który mi pasuje ... supcio ... dobiegam pare metrów dalej ... wsiadam ... już mam z tymi brzózkami dalej kombinować ale denerwuje mnie facet ... gapi sie na mnie i śmieje ... gupiii ... odwracam się ale jest coraz gorzej ... poczucie irracjonalnego deja vu mnie nie opuszcza ... gorzej zerkam a ten facet śmieje się już wprost do mnie i to całą gębą że tak powiem ... kilka osób jakby też ale nie wprost ... hmmm ... na rondzie sprawa stała się jasna ... wysiadłam i wsiadłam do tego samego autobusiku ... no cóż pozostało wysiąść z taką godnością na jaką w tej sytuacji mogłam sobie pozwolić ... i dziś może dla odmiany spać jak należy ...

a te brzózki to mi nie wejdą chyba jednak ...
Konstancja30 18:31, 31 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Iza to ja się biegnę Ani spytać na ktory zjazd Cię przywiezie??? ANIA ASC???
Bo Ania z GPS czy bez trafi, nawet gdyby miala jechać przez całą Polskę

trochę czasu minęło i tu się wie, że o tej samej Ani mówimy ... więcej wiemy też, że absolutnie na luzie podchodzę do kwestii trasy i w tym wypadku to ja już mogę tylko przypomnieć, że wszystkie drogi prowadzą do Wrocławia ...

Marzena2007 napisał(a)
A tej mendzie M to zamiast Vigary środek na przeczyszczenie kup.....

Marzenko ja mu dostarczam tyle bodźców każdego dnia, że środek na przeczyszczenie to dla niego byłby jak luzik ... a wiesz, że on kiedyś zaraz po ślubie (era prekambryjska) był tak odważny, że wyjeżdżając nad morze na wczasy wcisnął mi mapę w dłoń i rzekł "pilotuj" ... i pilotowałam a zgubiłam się dopiero w Łodzi ale to akurat nie sztuka bo jadąc z południa na północ przez Łódź większość naszych znajomych trafia do trójkąta bermudzkiego
Konstancja30 18:54, 31 maj 2012

Ana ja u Ciebie też ... ze wzruszenia ... piękne rabaty - te dwie ostatnie i kule przy drzewkach to już zupełnie idealne ... nie zastanawiaj się nad tymi żółtymi begoniami czy dobre czy tez nie bo są jak wyrzut sumienia złej pogody i to one nam lato zapewnią więc kochamy je ... kompozycje w tych donicach z wyższego wymiaru szczęścia też zachwycają ... czyli tip top Ano ano ...

Borbetka ... i u Ciebie też ... powinno się zakodowac i pozwalac oglądać te cudne ogrody w nagrodę za ... za cokolwiek żeby prawo do napatrzenia się było w zasięgu ręki

Sebku nie wiem jak to robisz ale całe forum masz w tzw "małym palcu" no ale to chyba młodość normalnie ... za pochwałę pióra dziękuję ale z kronikarskiego obowiązku nadmieniam, że ja tu zaistniałam dla ogrodu ... wymarzonego i stwarzanego ... przyprowadziła mnie tu Greglis ... potem za tropem ogród nad ogrody ... nie tylko bukszpanowy, w którym odnalazłam absolutne piękno i ład ... potem już uprawiając szwędactwo za cenę bezsenności analizując kolejne zielone wyspy zaczęłam rozumieć co nieco i teraz mądrzejsza o to czego nie ma a co mieć muszę zamierzam dać światu jeszcze jeden azyl ...

i żeby nie było to ja mam w nim ... tym azylu kilka roślinek ..
żurawka szt 1 ...
juka szt 1
piwonia sztuk 1 - właśnie zaczęła kwitnąć i właśnie wieje jak to u nas i ma padać ... na nią taką cudną
plantację kanny szt 18 - ha wzeszły wszystkie ... tylko coś mi liście podjada jutro to opublikuję pod dyskusję
tawułka szt 3
powojnik szt 2
winobluszcz sz nie wiem jak to liczyć
lawendy szt dużo
naparstnice szt wiele
tojeść Ania wie jaką
pelargonie
świerk srebrny lat 17 tyle co ja i małż razem
i wystarczy bo sama sobie samopoczucie poprawiłam ... uffff ... no to zawsze coś a byłam w przekonania, że nie mam nic ...

asc napisał(a)
Konsatancja, niecierpliwa kobieto (skąd ja to znam....)..wrzuciłam ci jeszcze raz u mnie jak sie zmienia ogród w czasie.... mam takich kilka i to bardziej rozbudowanych pokazó, ale gdzieś dawno temu i sama już tego nie znajdę gdzie to było... wiec wstawiąłm ci ponownie skrót telegraficzny jednej rabaty....
A tak wogle to wiesz po czym poznać początkująceg oogrodnika, od ogrodnika ze stażęm????? Oczywiscie to moja obserwacja i nie poparta żadnymi badaniami naukowymi......
Bo początkujacy jak zachodzi do szkółki to pyta sie"Czy to szybko rośnie"..ja kTAK t okupuje..
Ogrodnik ze stażem... pyta sie"Czy to wolno rośnie"..jak jest odpowiedż na TAK to kupuje.....

Osiągnęłam już ten drugi poziom

no i jeszcze Anna jak u mnie była powiedziała, że to miejsce ma potencjał za co jej bardzo jestem wdzięczna bo wdzięcznie i dyplomatycznie ujęła fakt, że to miejsce jeszcze ogrodem nie jest ... i masz rację Aniu jeszcze wczoraj byłabym gotowa pompką podpędzać roślinki ... żeby szybko ... żeby już ... edukacja przedtem i potem Twoich grządek dała rezultat i wierzę ... wierzę, że za rok albo dwa usiądę na ławeczce i poczuję się jak należy ... ale to za rok albo dwa a dziś to kcem żeby szybko rosło ... ale wierzę !!!
co do wyjazdu to ależ oczywiście, że plan jest taki aby załatwić wschód i zachód za jednym ale intensywnym razem i stąd ten Rzeszów po drodze ... domniemanie podróży w ogóle i pętla na trasie ... stąd a nie z faktu, że nie mam w mózgu ośrodka orientacji w przestrzeni