Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 12:08, 30 wrz 2019

Do góry
Aniu, kalina Basi jest przepiękna
Gdybym miała duży ogród na pewno bym taką posadziła.

Ewo, tak wyglądają " prezenty " jeża, na zdjęciu nie wyszło, że są lekko błyszczące.
Majówka na Majówce 12:07, 30 wrz 2019

Do góry
W niedzielę rano był spacerek z naszymi "kundlami", zebraliśmy kilka maślaków, koźlaka, była też kania le jeszcze nierozwinięta więc dostała tylko fotkę, tak jak inne, których nikt nie podziwia
Podmiejski ogródek 12:05, 30 wrz 2019

Do góry
kwartet napisał(a)

Zadziwiające jest to że każda z nas patrzy z innego punktu i co innego ją zatrzymuje, ja zawsze robię zdjęcie z tego miejsca

To widok z gabinetu eMa.

Aniu, prześliczny widok mu z okna zafundowałaś, on potrafi w ogóle pracować mając takie coś przed oczami???
Ja niezmiennie podziwiam Twoją łatwość komponowania roślin, eh...

Dziewczyny, było super znów się z Wami zobaczyć!!!
Przedogródek na wsi do modernizacji 12:04, 30 wrz 2019

Do góry
Mam nowe zdjęcia cisa. Przepraszam za bałagan w tle, ogarniamy trochę...

Majówka na Majówce 12:01, 30 wrz 2019

Do góry
Taka niespodzianka

I przód ogrodu

A tu zmiana miejscówek - tam gdzie był klon tatarski teraz jest buk, a jodła to nowy nabytek, będzie "robić" za choinkę na święta
Majówka na Majówce 11:56, 30 wrz 2019

Do góry
A tego jegomościa uwielbiam

Nowe nabytkI - perukowiec Grace i wcześniejszy - Golden Spirit - maluchy

Podmiejski ogródek 11:56, 30 wrz 2019

Do góry
Asiu pogapiłam się na mój ogród twoimi oczami no powiem całkiem ładny.
Zadziwiające jest to że każda z nas patrzy z innego punktu i co innego ją zatrzymuje, ja zawsze robię zdjęcie z tego miejsca

To widok z gabinetu eMa.
Na blogu u ciebie podpisałam się Kwatet i oczywiście nijak nie umiem poprawić ,dałabyś radę mnie poratować?
Jak jeszcze mieszkałam w bloku miałam kolegę hodującego węże boa,też tego nie kapowałam.Raz wyniósł takiego na spacerek i dał pogłaskać ,milusiński był,ale terrarium zajmowało pół pokoju.
Majówka na Majówce 11:50, 30 wrz 2019

Do góry
I jeszcze kilka pstryczków

Biała Gaura jest zjawiskowa...

Majówka na Majówce 11:47, 30 wrz 2019

Do góry
Astry gwiazdorzą

A tu rzeczony Klon tatarski po przeprowadzce - zdecydowanie lepiej tu wygląda

Majówka na Majówce 11:45, 30 wrz 2019

Do góry
Zapylacze/zbieracze nieustannie pracują

Majówka na Majówce 11:40, 30 wrz 2019

Do góry

Weteranki

Majówka na Majówce 11:37, 30 wrz 2019

Do góry
Mimo deszczu znalazło się sporo słońca, był spacer i parę ogrodowych zdjęć do archiwum

Ptasi gaj 11:32, 30 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu mam tylko taka fotke. To jest sadzonka z tego roku i bardzo ładnie się rozrasta.

Trawa ładnie wygląda dopiero po 3- 4 latach. Jak młoda ma 4-5 pędów to nie będzie fontanny. Trawa musi się rozrosnac wtedy jest piękny efekt.
Zobacz w necie jaka piękna.

Oglądałam w necie. To jadna z dwóch wytypowanych przeze mnie, które spełniają moje wymagania.
Muszę się na którąś zdecydować. Podsadzę nimi brzozy.

Myślałam że Twoja jest ciut starsza i już choć trochę widać jej formę.
Sezon 2017 u Hanusi 11:17, 30 wrz 2019

Do góry
Anulko, jak deszcz z rana w oczy zajrzy, to potem cały dzień do kitu. Ani do lasu, ani do ogrodu, ani nawet na psi spacer, chociaż musowo iść.

Póki co zaglądam do Ciebie, do Danusi, do szmaragdowej, do Miłkowa, i na wątki wycieczkowe, bo mnie nosi. A od siedzenia to, sama wiesz.

PO wszystkich postach wyświetlonych nie dam rady, ale po cichu tu i ówdzie bywam bez pisania.
Dla Ciebie moje jesienne

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:10, 30 wrz 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Tu, akurat masz lawendę i bukszpany. Bukszpany odradzam w związku z inwazją ćmy bukszpanowej. Możesz zastąpić tujami Danica. A lawendę zastąpić np. kocimiętką, która ścięta po przekwitnięciu będzie kwitła nawet 3 razy w sezonie. Równie dobrze możesz szałwie posadzić. Podobnie do kocimiętki będzie kwitła kilka razy w sezonie. Lawenda kwitnie tylko raz - w czerwcu/lipcu (zalezy od pogody)

Najpierw proponuję tylko sprawdzić ph ziemi i w razie czego lekko z dolomitem przekopać. Nie ukrywam, że wzbogacenie ziemi kompostem i obornikiem bardzo by się przydało dla ożywienia gleby. Pod tuje warto ziemię przekopać z korą.
Czyś usatysfakcjonowany taką odpowiedzią?

Może dodam coś od siebie. Ja mam u siebie i lawendę i kocimiętkę, i zdecydowanie wolę lawendę. Co prawda ładniej kwitnie czerwiec/lipiec, ale kocimiętka w pierwszym kwitnieniu też wygląda bardzo ładnie, później zanim znowu odbije niezbyt ciekawie i już tak spektakularnie nie kwitnie. Oczywiście rzecz gustu, mam nadzieję, że się nie gniewasz, że dorzucam swoje trzy grosze. Wstawiam aktualne zdjęcie mojej lawendy.
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 11:05, 30 wrz 2019

Do góry
i jeszcze fotki "z archiwum " pierwszy oraz drugi rok po posadzeniu a na fotce z "menhirami" choiny z roku 2017
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:01, 30 wrz 2019

Do góry
Ach ta sobota 28.09.2019 pozostanie dla mnie na zawsze najciekawszym wydarzeniem

Wizytę w Mojej Anglii i poznanie Danusi zawdzięczam Kasi niespodziance
i Wojtkowi bardzo Wam dziękuję

To były niezapomniane chwile, cudowny spacer po ogrodzie, towarzystwo
i niesamowita ilość inspiracji, zakupy bylinek,
i książka z dedykacją Danusi będą niepowtarzalną pamiątką i cudownym dla mnie wspomnieniem

Kasiu dziękuję za wspólne foto z Danusią

Dedykacje od Danusi

Misia z nami spacerowała

Cudowna ta DANUSIOWA ANGLIA
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 10:55, 30 wrz 2019

Do góry
moje choiny (200szt)sadzone 5 lat temu jako 20-30 cm sadzonki cięte raz w roku na wiosnę (pierwszy raz po 3 latach jak miały tak z 1,5m) sadzone co metr i metr od ogrodzenia przez pierwsze 2 lata linia kroplująca potem podlewane sporadycznie teraz same sobie radzą w pierwszych 2 latach wyściółkowane były geowłókniną która samoistnie się rozpadła więc wyściółowałem taką hybrydą geowłókniny z agrowłókniną która leży do dzisiaj i ma się świetnie przyznam szczerze ,że za bardzo o nie nie dbam i pewnie można by osiągnąć lepszy rezultat a i warunki maja ciężkie słaba gliniasta gleba pełne słońce, wiatry ale jakoś dają radę
Osiedlowy ogródek 10:54, 30 wrz 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)

Renia,to chyba ten przełomowy sezon u Ciebie! widzę olbrzymie zmiany, rośliny się świetnie przenikają, są fajnie skomponowane, jest bujnie i myślę, że możesz czuć dumę! A powyższy kadr wymiata - z tym placykem jest szał ciał
Ogród w remoncie 10:47, 30 wrz 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Wczoraj posialiśmy trawę. Ja chyba po kawałku wszędzie będę wymieniać bo okropnie wygląda. Może jeszcze spróbuj ponawozić swój, może się zbierze. Okropna to robota. Mnie dziś ręce opadły jeszcze dodstkowo. Trawka wczoraj posiana, dziś wstaję i co widzę?

Wrrrrrrrrrr......

U mnie widok podobny w sobotę tunele nowrnic w zasianym deptałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies