Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:23, 26 mar 2015

Do góry
Małgosiu, myślę że z obrzeżami musi zostać, bo ziemia ma taką strukturę, ze się osypuje, o kancikach można pomarzyć, a tak porządek zachowany.

Gosiu, Juzia, Ola, Reniu, Agnieszko - dzięki, że zaglądacie i dopingujecie

Violu
, kostki starczyło. Ale mam jeszcze zapas, który się przyda na kącik wypoczynkowy.

Asi ogródek pod świerkami 23:16, 26 mar 2015

Do góry
Asiu, dobrze ci poszło z hortkami Macham
Mój ogród pod górkę... 14:06, 26 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, masz rację. Wczoraj zaniedbałam wieczorem nawet mój wątek, o innych nie ma co gadać. Do nadrabiania co nie miara, ale doczytałam o chorym, Kasiu, ucaluj go. Podlej korzonki cisom. Buziaki.

Chory dobrzeje, obrzęk mniejszy i już tak nie boli. Dzięki.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 10:32, 26 mar 2015

Do góry
Violu, sporo zrobiłaś. Szpaler z derenia, mniam
Ogródek Iwony 08:59, 26 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lecę opróżniać drewutnię, ale najpierw wam wstawię kilka fotek moich rabatek. Czekam na tulipanki i moje żurawki, które jesienią rozdzielałam i myślałam, że padły - pokazują już kolorek

Jakie piękne widoki i tulipanki takie dorodne,soczyste ach takie do podziwiania..,moje to bladusy no i trochę jakby popodgryzane,kompozycja w donicy urocza
Piszesz o swoich żurawkach,że myślałaś,że padły..a ja nie myślałam i moje padły ,jesienią posadziłam kilka sztuk jasno zielonych (nie pamiętam nazwy ) a są bordowe i ani krzty zielonego nie widać.
Do raju daleko - u Ewy 07:59, 26 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, śliczne twoje koguciki. Ja w tym roku skorzystam z ozdób zeszłorocznych. Ogród, praca i chór pochłaniają mi za dużo czasu. Jeszcze dom muszę ogarnąć

Iwonko, tak już to życie się kręci. Osoby aktywne szukają sobie jeszcze więcej zajęć U mnie podobnie - ogród, dom, 2 razy w tygodniu chór, lekcje gitary, wożenie dziecka na zajęcia, praca charytatywna, a mimo to znajdę czas na robótki. Jak mam dużo zajęć, to lepiej umiem się zorganizować Jak nie mam, to czas mi przepływa przez palce i nic nie jest zrobione
Mój ogród pod górkę... 07:26, 26 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Lecę oglądać te klony i cisy i lecę i lecę i doleciałam, ale wątek bieeegnie szybko, chwile człowiek pójdzie coś sobie posadzić wraca i już nic nie wie
Niech czasami pada to chociaż będziemy wiedziały co u kogo się dzieje

Ewa, masz rację. Wczoraj zaniedbałam wieczorem nawet mój wątek, o innych nie ma co gadać. Do nadrabiania co nie miara, ale doczytałam o chorym, Kasiu, ucaluj go. Podlej korzonki cisom. Buziaki.
Do raju daleko - u Ewy 06:48, 26 mar 2015

Do góry
Ewa, śliczne twoje koguciki. Ja w tym roku skorzystam z ozdób zeszłorocznych. Ogród, praca i chór pochłaniają mi za dużo czasu. Jeszcze dom muszę ogarnąć
Ogródek Iwony 05:36, 26 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, twój M jest budowlańcem, to na takie lekkie prace ogrodowe pewnie nie ma czasu. Kiedyś musi odpocząć.
Mój obecnie tylko w weekendy przyjeżdża. Tęskni za domem.

Masz rację prawie na nic nie ma czasu
A jak Twój M wraca to pewnie podziwia co udało Ci się zrobić pod jego nieobecność ☺
Iwonka zapowiada się piękna dzisiaj pogoda. U mnie tak jest przyjemnie cieplutko na dworze. Już byłam na spacerku z psami i dokładnie zaplanowałam co dziś wykonam w ogrodzie.
Miłego dnia ☺
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:59, 26 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Aktualną demolkę planowałem od dawna, tylko nie wiedziałem jak się za to wziąć... NA szczęście zimą zrobiłem sobie projekt zmian i dzisiaj tylko się do niego zastosowałem

Fajna sprawa pracować z projektem. Doświadczylam tego po raz pierwszy.
Podoba mi się ta rewolucja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:44, 26 mar 2015

Do góry
Też jestem ciekawa twoich wyborów różanych
Żywopłotki cisowe. 00:29, 26 mar 2015

Do góry
Dziękuję za fotki. Pieknie mialaś z tą werbeną. Chyba różnily się listkami ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:25, 26 mar 2015

Do góry
A u mnie pan kladł kafelki na tarasie i się w słoneczku rozebrał do samej podkoszulki
Żywopłotki cisowe. 23:32, 25 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Masz strasznie dużą plantację siewek. Super.
Haniu, piszesz, ze w zeszłym roku miałas też niedobræ odmianę werbeny. Czy masz może zdjęcia porownawcze siewek obu odmian?
Wysiałam po raz pierwszy w tym roku werbenę. Nasionka były z dwóch źródeł i troszkę się różnią wybarwieniem liści.

Iwonko - miałam inną odmianę, nie byłam zadowolona, krzaki wielkie, bardzo późno weszły w kwitnienie i nigdy kwiatostan nie był w pełni rozwinięty.

Jak odszukam zdjęcia to wkleję.

wszyscy maja kłopoty ze wschodem werbeny, moja posiana w zimnej mnożarce ok 10 marca i dziś zobaczyłam jak gęsto powschodziła. Czyli nie wymaga ciepłych parapetów.
w ubiegłym roku zasiałam w styczniu do skrzyneczki i była na dworze potem skrzyneczkę wstawiłam do mnożarki.
Asi ogródek pod świerkami 21:45, 25 mar 2015

Do góry
Asiu, limki masz śliczne. Ty masz te większe, więc są bardziej rozkrzewione, niż moje. Zielona fajnie ci doradziła, ja ci poobcinałam jedną, kaskadowo tnij, te cieniutkie gałązki wytnij całkiem, resztę nad oczkiem. :

jak będziesz sadzić, to stroną z niżej podciętymi gałązkami do przodu, z wyższymi do tyłu kaskadowo. Dodaj kwaśnej ziemi wymieszanej z rodzimą.
Ogródek Iwony 21:27, 25 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lecę opróżniać drewutnię, ale najpierw wam wstawię kilka fotek moich rabatek. Czekam na tulipanki i moje żurawki, które jesienią rozdzielałam i myślałam, że padły - pokazują już kolorek

Za chwilę zrobi się kolorowo
Żurawki to twarde bestie. Ja też dziś odkryłam, że te niemal martwe wypuszczają nowe listki...

Iwonko, a co to za trawka po prawo na pierwszym zdjęciu. Domyślam się, że jakiś carex chyba...
Ogródek Iwony 21:18, 25 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A żeby nie było, ze na moim wątku straszy, to dla wrażliwych kwiatuchy zostawiam:

no kompozycja niesamowitej urody
Iwonko przyszła Genie
Asi ogródek pod świerkami 20:54, 25 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, wpadnę wieczorem. Może Ana zdąży ci doradzić. Fotkę muszę wkleić do painta i pozaznaczać. Teraz już pędzę dalej
Jak skończę moją robotę, to zajrzę do ciebie i poobcinamy na fotkach

Ok czekam na Ciebie
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:09, 25 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu siałaś przetacznik? Moje nasionka czekają na wysianie. Skoro tak słabo rośnie, to moze już powinnam posiać ?

Juz chyba możesz posiać, ja nie wiem co jest mojemu, że tak przystopował ?
Ogródek Iwony 16:21, 25 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A żeby nie było, ze na moim wątku straszy, to dla wrażliwych kwiatuchy zostawiam:

Oj tam zaraz straszy, po prostu zmiany
Będzie ślicznie
Donice z kwiatami piękne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies