Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjowo 07:44, 20 wrz 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Bardzo mi się podoba hosta praying hands. Czy mogłaby być jedna tu gdzie lichy ciemiernik?

Jedna albo dwie?

Może poczekaj jeden sezon i zobacz, jak Ci się to wszystko rozrośnie? Ciemierniki to rośliny żelazne. Jak sie ukorzeni to będzie piękny
Hostę Praying Hands warto posadzić gdzieś bardziej na widoku. U niej ciekawe są te fajnie wznoszące się liście. Moja tak w tym roku urosła, że straciła ten delikatny pokrój. Będę ją dzielić. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, dostałabyś kawałek ode mnie
Hortensjowo 07:40, 20 wrz 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Z hakone podoba mi się jeszcze takie zestawienie? Tylko nie wiem co jest na tym zdjęciu oprócz kuli bukszpanowej, hosty i hakonki? Ciemiernik czy pieris czy coś innego?

Przed ciemiernikiem jest jeszcze wilczomlecz, który się trochę pokłada na ścieżkę.
Ogród bez reguł 07:17, 20 wrz 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

Mam i ja! dzisiaj przyszły. Toszka, buziak

Asiu, gdzie kupiłaś i do jakich roślin będziesz używała?
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:13, 20 wrz 2019

Do góry

Uwielbiam te paproc o tej porze roku.

Eddie przestal sie zalatwiac u nas w ogrodku. Wychodzimy z nim min.3 razy na dzien i nawet jakbym chciala to nie zrobi w ogrodku. Zaczal widziec go jako przedluzenie domu i ciagnie mnie do bramy by z nim wyjsc czyscioszek

A to moj ulubiony chwast. Szczec pospolita. Owady ja uwielbiaja. Ptaki rowniez a zima stanowi swietny akcent w ogrodzie. W tym roku nie kwitla, bo to dwuletnia roslina.

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:04, 20 wrz 2019

Do góry

Ogrodowe marzenie Mrokasi 06:48, 20 wrz 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Zrobiłam kilka zdjęć moich włości bez ściany z tuj .

Powiem ci, że tak piękny kawałek pobudza nawet moją mało konstruktywną ogrodniczo wyobraźnię
Jest perfecto Nie za dużo, nie za mało. Oj będzie się działo. Następny tysiączek stron w mig.
Zerknęłam na początek wątku. Ty kochana dopiero od 2017 te rewolucje robisz? I taaaaakie masz efekty!!!
Ja też od tego samego roku, ale wychodzi na to, że muszę przyspieszyć, bo jak na razie mam tempo żółwia i to takiego najwolniejszego
Ogród bez reguł 05:33, 20 wrz 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dereń kousa odm. chińska dla Mrokasi

Sama widzisz, Kasiu, że szału nie ma. Mierzy sobie w tej chwili jegomość 1m. Ma dojść finalnie do 4-5m. Miejscówkę mu wymyśliłam, ale z realizacją krucho, bo nie wyrabiam czasowo, a w robocie jestem sama i lecę na pysk .
Zdjęcia też niczego nie urywają , bo dziś w ogóle ciężko było cokolwiek sfocić, bo wiatr pi...dzi niemiłosiernie, prawie wszystkie zdjęcia nieostre...

Też sobie takiego derenia chińskiego sprawiłam ale jeszcze nie posadzony. Przez tę niemoc z kręgosłupem mam mocne obsuwy. Mój będzie miał miejscówkę w półcieniu a raczej w rozproszonym cieniu cały czas. Mam nadzieję że sobie poradzi. A twój gdzie będzie?
Pszczelarnia 23:37, 19 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tutaj są takie miniaturki (skleroza) ale kwitną non stop (zapytam Vivę)

To "Olivia' Austina, niewysoka, pięknie pachnie, kwitnie (3 razy w sezonie) i jest cudowna

kwitnienie non stop to coś czego poszukuję - jeśli zdobędziesz nazwę - będę wdzięczna

A Olivia mi chodzi po głowie, tylko jeszcze nie wiem gdzie by tu ją wcisnać

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:32, 19 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)

Kasiu, tak podpisalam umowę z gminą, kupiłam zbiorniki, po zamontowaniu składam dokumenty rozliczeniowe i czekam na zwrot pieniążków
Dzięki!

Ożankę mam o tu, te cztery sadzoneczki na pierwszym planie. Rośnie przy Doorenbosie. Powiem Ci, że cholernie trudno sobie zaplanować taką mieszankę bylinową jak kupuje się takie tycie sadzoneczki...

superancko

moja ożanka równie wielka gdzieś trzeba ją będzie wcisnąć...
Pszczelarnia 23:20, 19 wrz 2019

Do góry

Pszczelarnia 23:19, 19 wrz 2019

Do góry

Dalia 'Cornel' od Hani - Lejdy

A to właśnie dekoracyjna, krzaczasta, bogato kwitnąca na krótkich łodygach i niska

Pszczelarnia 23:15, 19 wrz 2019

Do góry
Tutaj z oddali

Pszczelarnia 23:13, 19 wrz 2019

Do góry
Portrety dalii ku pamięci, żeby nie poszaleć niepotrzebnie przy zakupie nowych

Ta (choć nie lubię połączenia różowego z żółtym, który jest takim pomarańczowo-morelowym kolorem) ma w sobie coś

Choć czerwona to bardzo ładna

Dwa ogrody 23:04, 19 wrz 2019

Do góry
GorAniu, Gosia już podała nazwę i dobrze, bo ja jej nie znałam
trawy nieśmiało zaczynają

to młode sadzonki z wiosny
Pszczelarnia 23:03, 19 wrz 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Ewo, na pierwszej fotce to Artemisy? Pięknie Ci kwitną

Zdradź mi jeszcze co jest na kolejnych fotkach i jak wygląda kwitnienie tych róż?

Tak to 'Artemis'

Tutaj są takie miniaturki (skleroza) ale kwitną non stop (zapytam Vivę)

To oczywiście 'Diamant' - cudowna, pachnąca i zdrowa

To "Olivia' Austina, niewysoka, pięknie pachnie, kwitnie (3 razy w sezonie) i jest cudowna

Reszta jeszcze nie zasługuje na uwagę.
Dwa ogrody 22:57, 19 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Ten aster już kwitnie?

A tutaj kwitnące chryzantemy, to już gruntowy, czy tylko dla koloru tu zestawiony?

Gosiu, zakwitł jako pierwszy. Chryzantemy gruntowe.

w lipcu kupiłam przymiotno Karwińskiego, przyszły małe sadzoneczki, jak widać nabrały masy i zakwitły, posadziłam w plastikowe donice z myślą o zadołowaniu na zimę w szklarni. Jeśli przezimują, posadzę do właściwych pojemników.

zakupiony w S. krwiściąg

i sadzonka tego zielonego drobiażdżku, niestety były tylko w zestawach z wrzosami, podobno zimuje, czy ktoś ma z nią jakieś doświadczenia? bardzo mi się podoba
Dwa ogrody 22:44, 19 wrz 2019

Do góry
Ando, liriope przesadzałam, dzieliłam, a niektóre jeszcze do wyjęcia, bo już pod bukszpanami siedzą
Aganiu, tak naprawdę to na każdej rabacie są róże, typowej różanki nie mam
Trochę to przeszkadza np. przy wiosennych porządkach, ale za to większość nóżki ma schowane i gołych badyli o tej porze im nie widać
Ewo- ewsyg, ten duet i mnie się podoba, tylko Bonicę wiosną tnę niziutko i po pierwszym kwitnieniu jak zdążę.
Ewo - Pszczółko, były, dotarła
Rabata hortensjowo różana ok, tylko z przodu znów kombinuję, dosadzam trawy, rozchodniki posadziłam w lipcu. Bodziszka za bardzo przypalało słoneczko.
Gosiu, tak, to miłka w kociołku. Na rabatach źle rosła. Zobaczę, czy przezimuje w pojemniku.
Karolina, trawa już do koszenia, ale pada.

kilka wrześniowych fotek

róże poszalały z przyrostami, to tylko jedna Laguna i Rose de Tolbiac przy tarasie

Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 19 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Aniu ty to masz boskie trawy

Jeszce nie takie piękne jak u innych.Jewszcze gdzieś powciskane.Inne jeszcze małe.
Ale wszystkie co mam mnie cieszą już i to bardzo

Ptasi gaj 22:38, 19 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu dziękuję że ci się podoba

Przyjechałam coś porobić a tu na ulewę trafiłam i pewnie guzik z tej roboty i też się ochłodziło może jutro podziałami.
A to fotki przed opadami.

Pięknie i mi się podoba i to bardzo.
I ogólne.
I trawy i hortka i oczko
Daleki od ideału..... 22:36, 19 wrz 2019

Do góry
agapant napisał(a)
Dziś pracowity dzień, tak jak Ania zauważyła mój ogród cały czas w przebudowie. Zdjęcia słabe ale może chociaż trochę będzie widać.
Przed:

Po:

Ach te twoje piękne czosnki
Ladnie ci się rozrosły.
Oj jeszcze długo póki u mnie będą takie trawy.
Zawilce masz te wyjatkow piękne.Jakieś pełnawe ??
Pozdrawiam Aguś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies