Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 20:24, 13 wrz 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:20, 13 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Haniu mam dwie roślinki do rozpoznania...pokazałam u mnie na wątku...zobaczysz?

Byłam, ale ze mnie żaden znawca. Na bylinowych czosnkach i moliniach nie wyznaję się zupełnie. Rozróżniam tylko Variegatę.

Moje zainteresowanie teraz budzi sesleria. Niepokoi mnie tylko, że ona u mnie nie chce być seledynowa.

Większość traw to te wielkogabarytowe.

Cieszę się, że Ci dziewczyny pomogły w identyfikacji.
Wśród brzóz i dębów 20:12, 13 wrz 2019

Do góry
marba napisał(a)

Parę ogrodowych aktualności:

Ummm piękne kolorowe widoczki Basiu
Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:10, 13 wrz 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
kurczaki, to ja mieszaniec jestem,
jakieś mezaliansy/awanse społeczne (zależy z której strony patrzeć) w rodzinie były; i teraz to jak? - chyba pokolenie hybrydowe jestem.
stąd takie rozdarcie ogrodowe we mnie i ciągle w rozterce, w którą to w końcu rabatę wbić motykę i co wsadzać.

Awans społeczny objął sporo narodu.
Bierz się za sadzenie, bo Cię starość dopadnie, a lepiej mieć rozterki w nasadzeniach wokół niż bez nich.

Mój 4 arowy azyl... 20:10, 13 wrz 2019

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Miesiąc nieobecności na działce to dużo, to bardzo dużo. A wszystko przez te upały i dwutygodniowy wyjazd. Ale dziś, po wczorajszych obfitych opadach wreszcie zobaczyłam w jakim stanie się ona ma. Coś tam pokwituje, ale większość wygląda marnie. Mnóstwo pracy mnie czeka.
Resztki barw...

Mam taki sam dzielżan .Może wiesz co to za odmiana ?
Pięknie prezentujesz swoje roślinki
Widoczki znad Wisły bardzo ładne
Podwórkowa rehabilitacja 20:06, 13 wrz 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Ślicznie dziękuję za tyle miłych słów. Również pozdrawiam i sesję barbulową dedykuję

Pięknie zaprezentowana barbula.
Ja nią ciesze się po raz pierwszy
ale pomidorek.Faktycznie gigant!!
Mój 4 arowy azyl... 19:43, 13 wrz 2019

Do góry
Barbula

Moja działka na Dębowym Lesie 19:23, 13 wrz 2019

Do góry

Dalia Tribune's Nancy

Dalia Avignon

NN
Sezon 2017 u Hanusi 19:23, 13 wrz 2019

Do góry
Niewiele się dzieje. Do ogrodu wpadłam między kroplami. Zebrałam maliny i część pomidorów. Jutro może się uda jeszcze trochę? Nowości nie ma. Sadzenie cebulowych jeszcze przede mną. Dzień coraz krótszy. Jesień już. A dalie niezawodne!

Moja działka na Dębowym Lesie 19:18, 13 wrz 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Aniu, mialam zaległości, ale nadrobiłam - głównie przepiękne pismo obrazkowe. Bardzo ładnie przestawiasz swój ogród na zdjęciach. Pooglądałam papryczki i pomidorki, ciasta i winogronka, i mnóstwo przepięknych kwitnących roślinek. I bukiety i ozdoby. Bardzo dbasz o szczegóły - cudnie. Właśnie sobie pomyślałam, że też muszę bazylię posuszyć Zostawiam pozdrowionka

Aniu, dziękuję za pozytywne słowa.
Jak każdy dba o swoje roślinki i ogród.
I ja co roku coś zmieniam.Trochę dekoracji dochodzi.Ale jeszcze kilka mi się marzy.
Bukiety różne, naturalne bardzo lubię.Cieszę się,że ci się spodobały.
Włąsne warzywka i owoce są takie aromatyczne i pyszniutkie
Ja susze nie tylko bazylię.Ale i mięte, pokrzywę, hyzop.
Liście warzyw .Wszystko potem się przyda.
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 19:17, 13 wrz 2019

Do góry
Witam. Na działce mam posadzone kilkanascie brzóz. Dzisiaj zauważyłem że 3 z nich mają uszkodzony pień u samego dołu i że w pobliżu tych uszkodzen krążą mrówki. Dodam ze uszkodzenia sa tylko u " najgrubszych" okazów. Prosze o pomoc.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:07, 13 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu u nas padało w niedzielę i to dosyć sporo. Jestem na działce, ale krzaki też podlałam. Szczególnie zimozielone trzeba przygotować na zimę. Żeby nie ta deszczowa niedziela to by byli bardzo sucho ten deszcz też tylko po wierzchu zliczył ok 19 cm niżej ziemia bardzo sucha.

W każdym razie mój sąsiad jeszcze łąki drugi raz nie skosiła liczy że trawa jeszcze po tym deszczu podrośnie. Nie pamiętam aby tak było,

Wczoraj robiłam też porządki z przekwitlymi. Zawsze liliowce wiosna porzadkowalam. Może i ja dzisiaj zrobię porządki nie mam ich dużo. Za to wczoraj kilka taczek wywiozlam różnego rupiecia.
Już mi sił brakuje. Jest to ciężki sezon.
Pozdrawiam

U mnie dalej nic a nic nie padało.
Dobrze, że ty miałaś deszcz.Ja tylko tak po łebkach podlałam.Wciąż czekam na ten deszcze, który wszystko podleje.
Tak, to trudny i suchy rok.
To ty jesteś sprytna dziewczyna.Już porządkujesz.Ja jeszcze nie.Tylko przy liliowcach , bo je przesadzałam.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko
Powojnik Ville de Lyon

Róża Rhapsody in Blue

Elshorn

Róża Emilien Guillot

Moja działka na Dębowym Lesie 18:52, 13 wrz 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Sporo masz pięknych dalii.Powiedz mi --na 10 tym zdjęciu nasz brązową trawę ile czasu masz ją u siebie i co robisz że tak ładnie rośnie.Ja od kilku lat co kupię ten kolor to mi ginie po roku coś robię żle i nie wiem co ??????? Już jesień ,a ja dalej przesadzam.

Bardzo lubię dalie.Mam już kilka kilkuletnich.A w tym roku tez kilka dokupiłam.A na drugi rok jeszcze chce ich dokupić.
Ta brązowa trawa to Turzyca Buchanana.Kupiłam ja raz.Podzieliłam na 2 kępy w razie czego, jak padnie,żeby coś było.I jedna kępa rośła pięknie.A druga słabo.W tym roku na wiosnę.Z jeden znowu podzieliłam i włąsnie to one są na zdjeciu.
A może ty kupowałaś Turzycę włosowa Bronze ??
Jak przezimują, to na wiosnę ci kawałek mojej dam .
Ja też wczoraj i dzisiaj trochę przesadzałam.
Chyba to ogrodnicy do końca życia będą robić

Hortensja bukietowa Kyushu.Od niej zaczęła się moja miłość do hortek

Bobo
W samym słońcu 18:16, 13 wrz 2019

Do góry
Czy to larwa opuchlaka?
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:38, 13 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

bo chciałam gdzieś tutaj dać trawy, które bedę musiała przesadzić

może by wsadzić przed śliwe???

Ale wiesz że berberysy i trawy to złe towarzystwo i szybka recepta na rdzę źdźbłową?
Między brzozami 17:36, 13 wrz 2019

Do góry
Berberys:

zakupiona jodła kaukaska

i klon ginnala

Między brzozami 17:28, 13 wrz 2019

Do góry
Popstrykałam trochę i tak:

cisy: pierwszy najmniejszy ma jakieś 60 cm szerokości jest ciemnozielony i chba ma krótsze igły, rośnie typowo do góry

drugi jest najszerszy ma chyba z 80-90 cm szerokości, wysokość jak pierwszy

trzeci największy szeroki jak drugi ale wyższy

zrobiłam jeszcze zdjęcie drugiego i trzeciego razem tak poglądowo
Kłopoty - problemy z trawnikiem 17:17, 13 wrz 2019

Do góry
Witam.
Mam taki problem jak na zdjęciach.
Trawa posiana w kwietniu, przez długi czas była piękna, mega gęsta, kolor świetny. Podlewanie systemem zraszania z czujnikiem wilgotności gleby, całą wiosnę i prawie do końca sierpnia super wyglądała. Problem następował powoli, po koszeniu odkrywałem coraz więcej suchej trawy, brązowej. Myślałem, że to może przez brak słońca i powietrza, bo may tak jakby 2 rodzaje trawy, jedna bardzo cienka i wolno rosnaca, a druga trochę grubsza, szybciej rosnąca (mieszanka barenbrug Elite)

Nawozilem subatral 100 dni, 2 razy, wiosną i jakoś w lecie, w sumie z 7-8kg. Teraz nawiozlem 5kg jesiennego barenbrug. Mam około 200m2 trawnika.

Za mało nawozu? Za dużo? Co może być nie tak?

Migawki z ogródka 17:07, 13 wrz 2019

Do góry
Wieczornik i mnie myli

To sadzenie sobotnie chyba mi plecami wyszło dziś tak się prezentują - i nadal jest tyle, ile wsadziłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies