Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 12:40, 13 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Powiedz mi, czy w czasie suszy czesto podlewasz te swoje wrzosowisko?

Mam linie kroplujące tam, ale w tym roku zauważyłam, że są zdecydowanie niższe i wydaje mi się, że to właśnie przez te okropne upały w lecie.. zobacz jakie duże był w ubiegłym roku

córka w pakiecie proszę nie cytować

Między brzozami 12:32, 13 wrz 2019

Do góry
Tak na szybko zrobiłam mały plan i wyszło tak

Starałam się zachować proporcje ale nie wiem czy prawidłowo. Czy cisy mogły by wrócić te co były wcześniej, ale nie jako żywopłot tylko 3 kulki (jak wyglądały widać na zdjęciu z trawami kilka postów wcześniej)? one są już dość spore, jak przestanie padać to cyknę im aktualne zdjęcie.

Teraz tak sobie też myślę że jarząb chyba pójdzie za brzozy całkiem na tyły bo jakoś specjalny nie jest a szkoda mi wywalać. Wtedy klona mogłabym dać zamiast jarzębiny, a sosnę trochę bliżej grabów. Przed grabami wróciły by cisy pomieszane z liliowcami i miskantami. Zostają mi jeszcze berberysy...
Ogród bez reguł 12:31, 13 wrz 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
A co poza tym... ruszyły śpiące królewny

Mało cierpliwości jeszcze masz

Szkoda byłoby gdyby Frosted Curls nie zebrały się do przyszłego roku. To odpowiedni czas dla barbuli, jakoś starsze ruszyły w tym roku wcześniej ale normalnie to zdecydowanie jesienna ozdoba ogrodu.

Rabatka zbierze się i będziesz cieszyć się jej urodą tylko nie patrz na nią codziennie

Stipę ogarniesz wiosną, wtedy zobaczysz ile siewiek się pokaże
Na zielonej... trawce :) 12:28, 13 wrz 2019

Do góry
MonikA napisał(a)

zakupiłam 84 szt dolsów i Exotiki E. kupiłam jeszcze Purple flag i Negrita, nie wiesz czy trzeba będzie wykopywać? o te dwie pierwsze odmiany zostaną w gruncie

Fotki zaraz usunę

Dolsy pięknie wyglądają w takiej ilości u siebie mam dobrą 100, w drugim roku ładnie się pomnożyły i nawet zdażyły się cudaczki na jednej łodyżce po 3 a nawet 4 kwiaty
EE wiadomo reklamy im nie trzeba robić
Negrita śliczna

ps. foty zostaw
Tajemniczy Ogród 12:12, 13 wrz 2019

Do góry

Tu ten sam kawałek z daleka

Tajemniczy Ogród 12:04, 13 wrz 2019

Do góry

Tajemniczy Ogród 12:00, 13 wrz 2019

Do góry
Dawaj potem znaka jak obejrzysz to wywalę. Nie wiem jak u Ciebie ze światłem, u mnie część nieco bardziej cienista (tam mam derenia Cloud Nine, jarzmianki, lilie i sabińską), a reszta lampa (oczywiście na miarę moich możliwości heh) - tam jest strzępek, krwiściągi, jeżówki, molinie, szałwia moja ulubiona błękitna...eh czego tam nie ma

Życie w wiejskim ogrodzie 11:57, 13 wrz 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Bukietowych przed Ogrodowiskiem nie znałem/ nie zwracałem na nie uwagi bo nigdzie nie widziałem takich ładnych okazów jak tutaj. Obecnie mam przeszło 50 krzaków w różnych odmianach, bardzo łatwo można je rozmnożyć z patyków po wiosennym cięciu lub przez odkłady.

Również jestem ciekaw co słychać u Michała, szedł z zakładaniem ogrodu jak burza wiec obecnie pewnie gąszcz u niego jeśli nie stracił pary. Robiliśmy zakupy w tej samej szkółce w Krakowie i niedaleko mieszkał z tego co wywnioskowałem mojej firmy ale nigdy nie udało nam się spotkać.

Dziękuję kochana za miłe słowa A Ty oprócz bajecznej wizytówki nie chcesz otworzyć swojego wątku ?

Powiem Ci Przemku,że ja przed Ogrodowiskiem również nie zwracałam uwagi na bukietówki..na trawy..nawet bukszpany wydawały mi się takie bez polotu
Gdzie teraz, po licznych (naukach) ogrodowiskowych nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich Miłość do Jeżówek to także wina Tego miejsca

ps.dziękuję za komplement wizytówkowy

a swój wątek chciałabym mieć i pewnie kiedyś go założę

Ale ..na tą chwilę mogłabym go założyć jedynie w dziale : projektowanie ponieważ po raz enty fruwam z łopatą po ogrodzie,robiąc konkretne przekopki
a mam jeszcze do wykonania cięższe prace ogrodowe..typu zdjęcie całego pseudo trawnika, wyrównanie całości i założenie nowego (w tym roku pewnie i tak tego nie ogarnę) całą sytuację utrudnia także fakt,że jeszcze nie mieszkamy tam..na miejscu.. także noo

Tajemniczy Ogród 11:54, 13 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

No fajnie wygląda, tylko teraz chodzę z obłędem w oczach, co gdzie by tu żEBYM NIE SKASZANIŁA TEJ REPREZENTACYJNEJ RABATY Myślę o plamach hakone, brunnery, host, i jakieś strzeliste ciski i kulkowe w tym. Na pewno dosadzę plamę rdestu himialajskiego, który już tam raośnie, fajny jest.
Tak, to adiantum pedatum. Niezwykle subtelne jest. W moim dużym ogrodzie trochę ginie, liczę, że z wiekiem nabierze masy, sadziłam tyciutką sadzonkę zeszłej jesieni.
jeszcze raz fota powiększonej rabaty, gdyby ktoś był chętny, zapraszam do planowania Wlazłam na stoliczek

Agatko, w końcu dobiegłam i do Ciebie Wspaniale zaplanowany kształt rabaty! Rzeczywiście podobnie jak u Izy. Cisy, hakone a może wysoke zawilce? np. ukochane moje September Charm? One wprawdzie typowe kwaśnej ziemi nie lubią ale myślę, że dadzą radę
Mocno kibicuję, będzie CZADOWO!

Chłopa na gwałt szukasz... hmmmm
Na zielonej... trawce :) 11:50, 13 wrz 2019
Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ciemny a raczej intensywny róż to Doll's Minuet. Powtarza kwitnienie i wielkość kwiatów jest porównywalna.

zakupiłam 84 szt dolsów i Exotiki E. kupiłam jeszcze Purple flag i Negrita, nie wiesz czy trzeba będzie wykopywać? o te dwie pierwsze odmiany zostaną w gruncie

Fotki zaraz usunę
Tajemniczy Ogród 11:22, 13 wrz 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
o niego mi chodziło,a napisałam co innego. Dziś zmęczona jestem i mało kontaktuje

A to ten klonik. Fajny jest, w ciągu sezonu kilkakrotnie zmienia ubarwienie - od mocno bordowego po złamane rudości i zielenie.Tu zdjęcie z sierpnia:

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:15, 13 wrz 2019

Do góry
Jedna z potworzastych dalii - gdyby nie obelisk, rozłożyłaby się na wszystkie strony i połamała... zresztą część pędów sukcesywnie mi się łamie od ciężkich kwiatów. Niestety drugi egzemplarz połamał mi kwiatostany śmiałka na innej rabacie

Zwariowane ID - chyba trzeba będzie wiosną je nieco ograniczyć.

A tu przymiarka do Delicious candy - ta opcja chyba bardziej do mnie przemawia:

a tu seslerie mi zagłuszyły totalnie szałwie i nawet na drugie kwitnienie się nie doczekałam - a ta rabata była taka fajna... teraz takie burdello.. i przymiarka z jeżówkami DC:

A w ogóle w tej luce między różami posadzę jakąś nową różyczkę - może mieć do metra wysokości na luzie.. nad nią górowałyby Louis Odier i Cinderella.. może wsadzić Olivię rose Austina? Ta róże, która tam teraz jest ledwo do kolanka sięga i słabiutko tłoczy, choc ma piękny żarówiastoróżowy kolor.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:09, 13 wrz 2019

Do góry

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:07, 13 wrz 2019

Do góry
to dla Magdy Zakręconej - montana raureif pod zielonożółtymi trzmielinami na pniu
Między brzozami 10:42, 13 wrz 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
Te twoje turzycę to inne niż moje. Ta druga to jak ice dance wygląda ale chyba ci się nie rozłazi, to może jednak nie ta. Może Everest.
A ta z jasnym środkiem to może ptasie łapki.

A jakie hortensje masz?
Tą ogrodową niebieską masz cudną.

Troszke sie rozłazi i zdecdowanie szybciej rośnie obie kupiam w tym samym czasie a nabrała masy zdecydowanie szybciej.

Dziękuję za komplement

oj ale muszę pamięć ćwiczyć dziś dwie hortensje mam od mamy i są nn wiem tylko tyle że ogrodowa która u mnie jest niebieska u mamy była różowa, a druga jest bukietowa (to ten krzak obok berberysa ) Pozostałe to bukietowe Vanille Fraise, Pinky Winky i Diamant Rouge. Ta ostatnia wygląda teraz tak:

a i mam jeszcze dębolistną sadzoną na wiosnę i nie kwitnie mi, troszkę ją zagłodziłam za wysokim ph
Między brzozami 10:19, 13 wrz 2019

Do góry
Jeśli nie kosodrzewina to hmm... brakuje mi czegoś między grabami na tyłach a bylinami z przodu rabaty najlepiej coś zimozielonego, może jednak wrócić tam z jednym cisem?..

Jodła już tam czeka a zamiast świerka w środku myślałam o sośnie bośniackiej "satelit"

Rozplenica to jeśli pamięć mnie nie myli to "Hameln" a odmiany miskanta sobie nie przypomnę ale znalazłam fotkę z października zeszłego roku i widać na niej trawki (słabo niestety)

Berberysa widać na tym zdjęciu na tyłach po lewej stronie hortensji taki bury on tam

Róże tam chyba nie pasują i chyba już miejsca nie ma
Ogród w mieście-ogrodzie 09:58, 13 wrz 2019

Do góry
anna_g napisał(a)
Przepiękne wrzosowisko !

ps. i wszystko inne też.

Dziękuję Aniu i pozdrawiam
Ogród w mieście-ogrodzie 09:56, 13 wrz 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Witam się u Ciebie. Dołączam do ogólnych zachwytów. Cudnie masz. Po prostu pięknie. Marzenie mieć taki ogród.
Pozdrawiam.

Cześć! Dziękuję i pozdrawiam!

Nowa12 napisał(a)
Ale zdjęcia w blasku słońca. Piękne. A ile ty masz wrzosów!

Dziękuję! Czasem tak wyjdzie, zgodnie z całkiem nowym ludowym przysłowiem: "albo grubo, albo wcale"

Zielony zakątek z Antonówką 09:52, 13 wrz 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Aniu, Twój ogród zachwyca mnie nieustannie Bardzo ładna ta hosta.
I historia "rodzinki" kociaków też fajna. Znajdź czas i pocykaj im fotki Pozdrawiam
Ogród w mieście-ogrodzie 09:52, 13 wrz 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Ulalaaaaaa, coś niesamowitego

Dzięki Asia

Kojak napisał(a)
Andrzej jesteś mi winien za wizytę u dentysty. Nie złapałem szczęki. A na poważnie gratuluję I proszę o więcej zdjęć

dziękówa! Wrzucam coś inszego, żeby nikogo nie zemdliło od wrzosów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies