Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:52, 17 paź 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Graby są szałowe
wzdycham do nich

Ewka,może chcesz namiar na szkółkę do Wrocka? Po drodze zajedziesz na plantację bukszpanów
Ogród z łezką 17:48, 17 paź 2014

Do góry
Kasiu trzymam kciuki za Twoje buksiki. Wycieczki szkoleniowej zazdraszczam, pochodziłabym sobie po górkach i dolinkach a eMa coś nie mogę ostatnio namówić na trekkingowy weekend
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:42, 17 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Ja się Tobie nie dziwię, wyjątkowej urody te twoje drzewka
co do jesieni, normalnie odlot, aż nie cierpię z powodu krótkiego dzionka, buziam

Uff, to dobrze bo myślałam, że zwariowałam przez te graby Dzisiaj rano zrobiłam obchód ogrodu z latarką Od poniedziałku ogród widzę tylko przy świetle księżyca i zatęskniłam za nim. Jesieni nie widać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:37, 17 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Polinko cały czas nie mogę się napatrzeć na Twoje zdrowiuśkie, zieloniutkie buksiki...u mnie pomór okropny...coś tak jakby się po Signum zbierały...ale czy zimę przeżyją, kto wie
Buziol

Kasiu, moje buksy też grzyb zaatakował. Odkurzyłam każdego jednego odkurzaczem i podałam miedzian. Dzisiaj rano sprawwdzałam z latarką i widzę znaczną poprawę

Wrocławskie buksy Chorują? Trzymam mocno kciuki za poprawę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:23, 17 paź 2014

Do góry
W temacie zwierzakowym to mój psiak w tym roku nie zmienia sierści,zawsze na koniec lata cały ogród był w sierści, teraz od połowy września widać jak przybiera na masie, tzn.zimowa sierść jest bardzo gruba i człowiek ma wrażenie, że psiak przytył Czytałam, że to oznaka mrożnej zimy.

I pewnie mnie zlinczujecie ale ja kocham zimę
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:14, 17 paź 2014

Do góry
Małgoś wszystkiego naj, naj wspanialszego Zdrowych roślinek i dużo wolnego czasu na ogród STO LAT
Ogród z łezką 08:33, 17 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kasiu ciekawych widoków i szybko upływających godzin na wykładach

Dziękuję Dzisiaj ostatni dzień, prosto stąd jadę do Pszczyny. Wystarczy!
Miejsko & sielsko 19:32, 16 paź 2014

Do góry
aage napisał(a)
Ewuniu cieszę się, że wróciłaś i jeszcze karmisz nas widokami lata, bo u Ciebie jesieni w ogóle nie widać.
Buziak

Bo ja gorąca dziewczyna jestem i w duszy mi lato gra

polinka napisał(a)
Ewka tylko pamiętaj o szczelnym opatuleniu kranika na zimę Szkoda byłoby takiej roboty

Hmm…. A dlaczego mam kranik szalikiem tulić na zimę?
No, szczerze nie wiem dlaczego 

nicol21 napisał(a)
no no, fajna porcja zdjęć. Buczki też mogą się załapać, wyobraź sobie że potrafię sobie wyobrazić że cięzko jest zasłonić to co u sąsiada dawaj!
Ogród super się prezentuje

Ewelinko, jutro zrobię zdjęcie szklarni

jazzy napisał(a)
No i spadlam z krzesła, a nie mówiłam?
Pięknie jest! Cudnie jest! Perfekcyjnie jest!

Eee… nie przesadzaj. Normalnie jest ani nie brzydko ani nie pięknie. Taka przeciętność …
Ale… mam pomysł na kolejny ogród… niech no tylko będę mieć nowe pole

ela_z napisał(a)
Bardzo mi się podoba Szczególnie trawki i bukszpany

A dziękuje Elcia za komplementy. Trawki i bukszpanki faktycznie pięknie u mnie rozrastają się co mnie bardzo cieszy

bleebla napisał(a)
Ewcia, pięknie jak zawsze

Dziękuję pięknie a u Ciebie jeszcze piękniej!
Ściskam i oczekuje na Twoją przecudowną realizację!

Bea napisał(a)
Za lasem jesieni nie widać, u mnie już się pojawiła.

Chyba idzie od południa

Pozdrawiam

To czekam na nią z dobrym winem, książką i kocykiem

ela_z napisał(a)

Dorzucam swój głos

Dziewczynki Kochane, niby zdolna i pracowita jestem ale nie na tyle aby stworzyć wizytówkę ogródka, który nie dość, że mały, młody to jeszcze taki ‘se”
Mogę jedynie swoją zeskanować i wkleić ale to byłaby reklama
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 18:19, 16 paź 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

a jak by w tej "dziurze" posadzić żółtą tawułę japońską lub berberys...albo pęcherznicę? Tylko żółtej niskiej nie mogę znaleźć...może nie ma

...

Polinka...ML muszę kupić dla siebie ..... ale to już wiosną

tawuła chyba będzie ok, pęcherznicy żółtej chyba jeszcze nie ma a tą dużą trzebaby mocno ciąć... ale one lubią cięcie
Moja "przyziemna" :) pasja 14:40, 16 paź 2014

Do góry
Mogę jeść kiełki tonami Chyba najwyższy czas zainwestować w kiełkownicę
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:54, 16 paź 2014

Do góry

a jak by w tej "dziurze" posadzić żółtą tawułę japońską lub berberys...albo pęcherznicę? Tylko żółtej niskiej nie mogę znaleźć...może nie ma

...

Polinka...ML muszę kupić dla siebie ..... ale to już wiosną
Ogród wyrozumiały 10:27, 16 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Iza ja nie mam szmaty a chwasty wychodzą naprawdę sporadycznie. Najważniejsza czynność na początku to dobre odchwaszczenie a po posadzeniu roślin wyłożyć wszystko korą. Zdarzają się tylko jakieś pojedyńcze chwaściki. Moim zdaniem szkoda roślin,które mają rosnąć na macie a raczej korzeni, które nie będą miały powietrza

Widziałaś realizacje Danusi? Np. ogród z lustrem albo zimozielony przy białym domu? Myślę, że wiele układów roślin możesz z tych ogrodów przenieść do siebie

Te realizacje Danusi widziałam OCZYWIŚCIE i mnóstwo innych też a w głowie mętlik..
Ogród wyrozumiały 10:09, 16 paź 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Iza ja nie mam szmaty a chwasty wychodzą naprawdę sporadycznie. Najważniejsza czynność na początku to dobre odchwaszczenie a po posadzeniu roślin wyłożyć wszystko korą. Zdarzają się tylko jakieś pojedyńcze chwaściki. Moim zdaniem szkoda roślin,które mają rosnąć na macie a raczej korzeni, które nie będą miały powietrza

Widziałaś realizacje Danusi? Np. ogród z lustrem albo zimozielony przy białym domu? Myślę, że wiele układów roślin możesz z tych ogrodów przenieść do siebie

Ja rozumiem to sporadycznie..tyle ,że przy sporych powierzchniach troszkę się tego robi, a roślinom wśród chwastów (jak nie dam rady wypielić - a już wiem,że nie zawsze dam radę)też chyba nie będzie dobrze ,z korą u mnie kłopot bo wieje i kora fruwała po całym podwórku, a może bym np. za dwa lata ściągnęła matę (jak mi się zdrówko by poprawiło..)? Sądzę,że przez dwa lata roślinki nie ucierpią zbytnio ,mam taki zakatek roślin co są tam 3 lata i pod wpływem ogrodowiska zagladam pod tą matę,czy korzenie nie są na wierzchu i na razie nie.. wkleję zdjęcie tego zakątka, bo mimo,ze niedopieszczone to ja je kocham...kulki nie docięte itd..ale to jest jesień u mnie
taka pustka na środku a w niej malutki berberys orange rocket,bo rósł tam jałowiez płożący i był bardzo ekspansywny, więc się go pozbyłam i teraz muszę poczekać aż berberys trochę podrośnie i te lukę wypełni
Ogród z łezką 09:26, 16 paź 2014

Do góry
Kasiu ciekawych widoków i szybko upływających godzin na wykładach
Miejsko & sielsko 09:22, 16 paź 2014

Do góry
Ewka tylko pamiętaj o szczelnym opatuleniu kranika na zimę Szkoda byłoby takiej roboty
Moja "przyziemna" :) pasja 08:44, 16 paź 2014

Do góry
Ten dolomit to w ogrodniczym dostanę?
Ogród wyrozumiały 07:50, 16 paź 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:07, 16 paź 2014

Do góry
Irenko piękna, kolorowa jesień u Ciebie Naprawdę nie mamy w tym roku co narzekać, jest idealna polska złota jesień.
Ogród niby nowoczesny ale... 07:05, 16 paź 2014

Do góry
Madżenka gdzieś ostatnio pisała o odległości w jakiej sadzić graby od płotu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:01, 15 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Chciałam te graby sadzone zobaczyć?

Pszczółko zdjęcia były tu;
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=213

A może jeszcze kilka ujęć moich przystojniaków? Najwyżej pomyślicie, że zwariowałam Dwa drzewka kupiła i się cieszy nie wiadomo z czego

Foty z tamtego tygodnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies