Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 20:17, 21 paź 2014

Milka napisał(a)
Polinko, może jednak ominie, bo potem ma być już znowu ciepło
Pozdrawiam właścicielkę wątku

A witam , witam dobrze, że przyszłaś i pozytywne fluidy rozsiewasz
Trzeba pocieszać to smutne towarzystwo...
Zimno potrzebne, bo nam zaraz krokusy i bazie pozakwitają...a to troszku za wcześnie
Ewa777 20:34, 21 paź 2014

Kasiu, wiesz, co teraz robię?

Znalazłam na ipli mecze naszych chłopaków!!! Oglądam mecz Polska-Rosja, którego nie widziałam ze względu na wyjazd. Ale grają!!!
BusyBee 20:35, 21 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, wiesz, co teraz robię?

Znalazłam na ipli mecze naszych chłopaków!!! Oglądam mecz Polska-Rosja, którego nie widziałam ze względu na wyjazd. Ale grają!!!

A ja co teraz robię??- czytam o Twoich rozkminach z kompostownikiem...
Oj mam zagwozdkę...ech
Ewa777 21:46, 21 paź 2014

To bardzo dobrze, nie będę sama z tym dylematem. Do tej pory mój mąż bardzo oponował ten temat, bo twierdził, że będzie śmierdziało.
Udało mi się go przekonać, aby postawić taki termokompostownik z plastiku. A teraz będę musiała go przekonać do zbudowania drewnianego, bo mi fachowcy odradzają Nie mamy łatwo

Może wymyślę jakiś japoński kształt, to szybciej się zgodzi

A Ty pomyśl o tym miejscu przy orzechach. Po sadzisz przed kompostownikiem ekranik z cisów i zasłonisz, to czego nie chcesz oglądać

nicol21 22:47, 21 paź 2014

Macham pszczółko
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
WilczaGora 09:17, 22 paź 2014

BusyBee napisał(a)
Przegoniłam leniucha, który siedział we mnie z rana..... pograbiłam orzechowe liście, pomagał Synek, bo sporo tego... ostatnio było 5 worków, dzisiaj 10 ..... na moich 2 starych orzechach zostało jeszcze drugie tyle.....uffff; )

Mam jeszcze inne drzewa, ale na szczęście już nie tak wielkie jak te orzechy...

my dopiero raz, ale porządnie sprzątnęliśmy wszytkie liście...poszły ściółkować rabaty...
za kilka dni powtórka..
macham z Wilczej
bdan 09:58, 22 paź 2014

Kaska pisałaś, że myślisz o umiejscowieniu kopostownika pod orzechem?

A orzechy nie będą Ci do niego wpadać?
polinka 12:20, 22 paź 2014

Nie masz jeszcze kompostownika?
Milka 12:30, 22 paź 2014

BusyBee napisał(a)

A witam , witam dobrze, że przyszłaś i pozytywne fluidy rozsiewasz
Trzeba pocieszać to smutne towarzystwo...
Zimno potrzebne, bo nam zaraz krokusy i bazie pozakwitają...a to troszku za wcześnie

Ostatniej zimy tak było, trzeba im łepki zasypywać
optymizm, to ponoć jeden ze sposobów na długowieczność w dobrej kondycji
BusyBee 15:45, 22 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
To bardzo dobrze, nie będę sama z tym dylematem. Do tej pory mój mąż bardzo oponował ten temat, bo twierdził, że będzie śmierdziało.
Udało mi się go przekonać, aby postawić taki termokompostownik z plastiku. A teraz będę musiała go przekonać do zbudowania drewnianego, bo mi fachowcy odradzają Nie mamy łatwo

Może wymyślę jakiś japoński kształt, to szybciej się zgodzi

A Ty pomyśl o tym miejscu przy orzechach. Po sadzisz przed kompostownikiem ekranik z cisów i zasłonisz, to czego nie chcesz oglądać

Japoński kształt! to jest to!:0 że też wcześniej na to nie wpadłaś ...będziesz prekursorem takich kompostowników na O !!...a może nawet spodobają się w Japonii- wieeesz jaki tam rynek zbytu ...To by był dopiero złoty interes

Co do mojego miejsca pod orzechami...nie wiem jak by to miało wyglądać...to są potfffory! nic tam nie rośnie....bo nic nie wytrzymuje konkurencji a kompostowniki trzeba by jakoś zasłonić...chyba żeby jakąś gustowną ściankę wydumać....już widzę minę eMa....znowu coś wymyślam...

Ja na razie nie planuję tego, bo na wiosnę już plany są....nie będę się oszukiwać, że zrobię wszystko...ale Tobie Ewcia kibicuję