Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 22:53, 10 wrz 2019

Do góry
W sierpniu powtarzały kwitnienie róże, oczywiście jedne lepiej, inne gorzej, ale zakwitły drugi raz wszystkie. Właściwie to one poradziły sobie najlepiej podczas tegorocznego suchego lata. Niektóre bez podlewania, np. Laguna, Rose de Tolbiac, Pirouette. I to one urosły najbardziej, wielkie krzaczory, które już jesienią muszę przyciąć. Inne kwitły na końcach długich batów, więc też do cięcia. Bezproblemowe co do wielkości i kwitnienia są Pashmina, Red Leonardo i okrywowe, te kwitną praktycznie bez przerwy.

Mój ogrodowy pamiętnik 22:40, 10 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

No ładne są ale jak widzę te piękne frędzelki u innych to mi szkoda .

Nie żałuj kobieto ..nie wiesz co mówisz morning light jest cudowny
a jak Ci kwiecia w nim brakuje ..to mam dla Ciebie rozwiązanie

jak spojrzysz to zdjęcie usunę
Wzgórze chaosu 22:40, 10 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Iwonko u ciebie ogrom prac tak jak i umnie szok mam kilka drzew starych do karczowania rozebrania starych siatek i plotow oraz przekopanie tego wszystkiego pod rabate i trawe ale trawe to chyba wiosna posadze perukowiec co roku mi sie lamie od wiatru
Kasia perukowiec bywa kapryśny. U mnie kilka lat temu przemarzł i to co teraz mam to jego odbicia boczne. Stąd tez zasypałam pnie bo łukowato kładły się na dole. Walki ze starociami nie zazdroszczę, ciężka robota. Człowiek już by sadził, a tu nad gruntem trzeba pracować, bywa to żmudne i frustrujące. Ale lepiej wolniej a staranniej.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajny kącik powstałBrzozy jak nie mają zasypanego pnia powinny sobie poradzić, u mnie na korzenie dostały kartony i trociny i dały radę, a teraz mułu doszło sporo i też dały radęPuszczą korzenie bliżej powierzchni i tyle
Przesadzanie brzozy po trzech sezonach byłoby trudne raczej bo korzenie płytko ale bardzo szeroko. U mnie sięgają daleko poza zarys korony drzew. Szczególnie dobrze było widoczne tu gdzie teraz trawę siałam, gdzie korzenie brzozy ziemia moment wysychała i trawa gorzej wschodzi.
Sylwia pamiętasz jak szłyśmy przez ogród i gadałyśmy z Anitką o tych kącikach, że niekoniecznie trzeba z nich korzystać, ale warto mieć. No więc mam i jak na razie korzystam. Mam nadzieję, że zachwyt nie minie Z brzozami zrobię jak radzicie, zapomniałam o tych rozległych korzeniach.

mrokasia napisał(a)
Faaajny ten komplecik .I fajna miejscóweczka .Brzóz bym nie ruszała, czytałam ze one kiepsko znoszą przesadzanie, ryzyko spore. Zrobić im takie szerokie misy wokół pieńków i już.
Kasia masz rację, że faaajny Pedałując na rowerze wypatrzyłam, następnego dnia w auto i jest mój Po perukowcowej historii już mnie obsesja zasypanych pni dopada A na takiego histeryka jak ja to najlepsze mądre rady. Dziękuję

Waclaw napisał(a)
"jest spokojnie i relaksująco"
Bardzo mi się podoba
Wacław i mnie cieszy bardzo i herbata jakoś lepiej tam smakuje

Katkak napisał(a)
Iwonko mebelki cudne, jak z koronki. Kapitalne miejsce. Niech żyją miejsca do relaksu w ogrodzie
Kasia faktycznie jak koronka, nie ma to jak twoje oko, bajkowe

Dorota123 napisał(a)
Iwonko robota w rękach Ci się pali, ciągle coś działasz. Krzesełko i stolik piękne.
Dorotka czasem robota faktycznie mi się pali a czasem ja wypalona i snuję się wtedy bez efektu. Ale takie dni też są potrzebne. Człowiek wtedy przystaje i widzi więcej.

Kadr o poranku, za płotem...
Szaro i ponuro, można marudzić, że będzie padać. A można też dostrzec przejaśnienia i budzący się dzień. Dzień, który może przynieść taki piękny zachód słońca...
I radość, że łąka jeszcze nie skoszona bo przecież ciągle zapominamy

Dwa ogrody 22:37, 10 wrz 2019

Do góry

i całkiem nowa trawka w ażurach - dojazd do bud. gospod. oraz wąska rabatka obsadzona Ice Dance, żurawkami i średniej wielkości hostami. Na specjalne życzenie ema rośliny miały być niewysokie, nie wylewać się na trawę i jak najmniej pracochłonne Sama jestem ciekawa, jak to będzie sprawdzało się w praktyce.

Dwa ogrody 22:26, 10 wrz 2019

Do góry
Trochę fotek, dzisiejsze

Dwa ogrody 22:22, 10 wrz 2019

Do góry
Rench, te kosmosy nie zimują, ale podobno można je przechować jak dalie. Może spróbuję, nie mam orientacji, czy komuś z naszego forum to się udawało.
Hortensje mam te najbardziej popularne, Limki są bezproblemowe i w miarę sztywne
Aniu z Uroczyska hortensja wydaje się ciekawa
Karolina też myślałam, że nie będę przesadzać Co prawda nie ruszam drzew, ale bud. gosp. jest większy, niż pierwotnie planowany, potrzebny jest przejazd na drugą działkę, stąd te roszady.
Aniu Popadało wreszcie wczoraj, ale cały sierpień był suchy. Grujecznik pachnie szarlotką, zgubił prawie wszystkie liście, judaszowiec też sypie, nawet katalpa, która jako ostatnia gubiła liście też już zaczęła je zrzucać.
Szkoda, że chociaż nie zajrzałaś na kawkę, na kiermaszu byłam

Za drzwiami do ogrodu... 22:07, 10 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Moja ulubiona czerwona cegla- zazdroszcze tego murku. U siebie stworze ze swoich cegiel stojace kolumny pod kwiaty.

Kasiu ,czekam w takim razie na na Twoje ceglane budowle

Hortensjowo 22:00, 10 wrz 2019

Do góry
Perowskia zawsze super

I lantana już w połączeniu z wrzosem
Hortensjowo 21:59, 10 wrz 2019

Do góry
Takie tam z dzisiaj, bo za chwilę nie będzie czego focić
Moja bajka 21:58, 10 wrz 2019

Do góry
Moja bajka 21:55, 10 wrz 2019

Do góry

moje kochane kosmosy w warzywniku takie wielkie . Chciałabym ich więcej porozsiewanych po całym ogrodzie
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:53, 10 wrz 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Wszystkie moje róże zawdzięczam Ewie - Andzie. Na razie nie mam miejsca na następne. Ale w przyszłości ... niewykluczone
Ja ciągle uważałam, że róż nigdy nie jest za dużo, aż doszło do 80 sztuk. Stop, więcej nie zmieszczę w ogródku.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:53, 10 wrz 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Śliczne fotki, każdy miesiąc ma w sobie coś magicznego. Już czuć schyłek lata, nawet światło przybiera nowe barwy. Miskanty czarują, świetnie wygląda też rozchodnik na tle variegaty. Tak sobie teraz myślę, czy nie skopiować ich u mnie jako obwódkę dereni IH. Na razie dałam pomiędzy, ale Wiola straszy, że mi je zjedzą
Super tak odetchnąć na leżaczku Ja nawet bardziej wolę teraz i z kocykiem niż w upał. A gdy jeszcze człowieka nie widać to już w ogóle luksus.

Dziękuję Iwonko masz rację, teraz jest tak spokojnie, czarownie, powołanie
Niestety też Ci powiem, że derenie zjedzą rozchodniki. Ja wprawdzie mam Elegantissima, więc dużo większe ale moje dwuletnie krzaczki już są takie potężne, że strach się bać

Tu po zakupie, a tu teraz, pod dwóch latach :

Wizytówka - Moja bajka 21:52, 10 wrz 2019

Do góry
Moja bajka 21:51, 10 wrz 2019

Do góry

domeczek już prawie caluśki zasiedlony
Za drzwiami do ogrodu... 21:49, 10 wrz 2019

Do góry
Będę tutaj wpadać na kawkę, bardzo urokliwe miejsce.

W ogródku emerytki 21:48, 10 wrz 2019

Do góry
gogo napisał(a)

I mój ognik

Grażynko, bardzo lubię ten ciemnoróżowy kolor rozchodnika, mam podobne, może to ta sama odmiana. Pamiętasz nazwę swojej? A ognik obrodził Ci bardzo obficie, ptaszki będą miały wypasioną stołówkę.
Moja bajka 21:46, 10 wrz 2019

Do góry

driakiew jeszcze coś tam walczy
Moja bajka 21:43, 10 wrz 2019

Do góry
i patrzeć w niebo

lubię tą małą rabatkę pod perukowcem
Jak feniks z popiołów 21:42, 10 wrz 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies