Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rdest"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:57, 03 paź 2014

Do góry
Kondzio - wysyłałam werbeny, sadzonki, chyba, że ktoś wolał nasiona. Nie wypada mi palcem pokazywać u kogo rosną..... u mnie dalej można wykopać tysiące sadzonek Muszę sie wziać za to, póki wydać gdzie są.

Aneta - to rdest pokrewny... odmiana nn, bo dostałam od szwagierki. On ma też i różowe kwiaty, jest taki zmienny.. u mnie akurat w jednym miejscu wyszły wszystkie bordowe tu wygooglałam podobnego

Wieloszka - narcyzy łanie kwitną bez wykopywania, są lepsze od tulipanów... pod jednym warunkiem, że nie grasuje u Ciebie mucha narcyzowa. U mnie cholerstwo jest od kilku lat.. i już nie sadzę narcyzów, bo mam je rok, a potem są zjadane.. Chemia skutkuje ratowaniem narcyzów, ale to mocna chemia.. i tylko Bi 58 przy nosi efekt.. Po chlerę mi chemia, i dodatkowa robota. Posadź u siebie trochę na próbę, jak przekwitną to kilka wykop i sprawdź czy nie maja dziurki w piętce z robalem. kwitną zwykle przed tulipanami, ale też maja dłużej liście. Które niestety też muszą zżółknąć.
tu pokazywałam.. i sa linki do artykułów. https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=2197
Ale to tak jak z opuchlakami są , ale nie muszą być... ja uwielbiam narcyzy i żonkile... ale z pobzygą u mnie jest problem i tego nie zmienię.

Agnieszka - werbena wysiana nawet w maju zakwitnie.. a wytrzepie się sama... i posieje sie sama.. u mnie wiatr przeniósł ja przez pół ogrodu
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:24, 03 paź 2014

Do góry
Aniu powiedz mi jak nazywa się dokładnie ten rdest różowo kwitnący
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:06, 03 paź 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Rdest w tym roku też posadziłam. Sąsiadem jest carex Frosted. Jeśli zima będzie ok, to przyszły rok w tym miejscu zapowiada się super. Dosadzę jeszcze tulipanki pomiędzy.

Monia,rdest to mój nr 1 tego roku. Bardzo się cieszę z Tego zakupu. Z Twoją ziemią po zezonie bedą 4 razy większe
Jestem ciekawa tego połączenia z carexem. masz fotkę?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:04, 03 paź 2014

Do góry
Pytałam już w dziale pnącza, ale nikt nie odpowiedział. Czy ktoś wie czy to Actinidia arguta 'Issai'? Obecnie ma dużo drobnych białych kwiatuszków. Mam podejrzenia, że to jakiś rdest, bo rośnie jak szalone.

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:01, 03 paź 2014

Do góry
Rdest w tym roku też posadziłam. Sąsiadem jest carex Frosted. Jeśli zima będzie ok, to przyszły rok w tym miejscu zapowiada się super. Dosadzę jeszcze tulipanki pomiędzy.
To tu... 12:17, 03 paź 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Złota, polska jesień cudna jest. Widzę na fotkach, że masz rdest. Jest u Ciebie dłużej, czy dopiero w tym sezonie? Posadziłam niedawno i jestem ciekawa jak wygląda starszy już.

Rdest swiezo posadzony, wiec niestety nie pomoge... Ale pieknie sie przebarwia.
Aktinidia ostrolistna - Actinidia arguta 23:08, 02 paź 2014

Do góry
Czy ktoś może potwierdzić czy to Actinidia arguta 'Issai'? Obecnie ma drobne białe kwiatuszki. Mam podejrzenia, że to jakiś rdest, bo rośnie jak szalone.

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:03, 02 paź 2014

Do góry
dziewczyny, rdest bardzo szybko się rozrasta.mój jest conajmniej 2x większy, a kupiłam go chyba 3 mies. temu

to fotka sasiada z NL . przy samym wejściu po obu stronach.zarosło tak po 1 roku!

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:48, 02 paź 2014
Do góry
dz mozliwe ze nabędę ten rdest, bedzie dobry do zapełnia dziur w plewniku
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:46, 02 paź 2014

Do góry
Podglądam Cię ciągle , wszystko jest fantastyczne, jak zawsze , uwielbiam u Ciebie linie proste a rdest jest super, normalnie różowe kwiecie mnie nie bierze a to bierze
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:36, 02 paź 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
a możesz napisać jaka to odmiana rdestu ..bo kolor mi bardzo odpowiada

a czy z przetacznikiem Christa by sie skomponował? ( na wysokość i kolor)

to rdest pokrewny "darjeeling Red". ma piekny kolor, wys.ok 25 cm.
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:03, 02 paź 2014

Do góry
Pani Poter chyba zacznie latać ten rdest jest przepiekny. zainspirowal mnie kiedys nasz sąsiad z NL. ma takie dwie duze plamy przy wejściu do domu.cudo i kwitnie od kwietnia do października.
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:40, 02 paź 2014

Do góry
Pani Poter Miło obejrzeć fotki z Twojego raju Ten rdest mnie intryguje … ładny

Buziak

Ogród z perspektywą na przyszłość 17:47, 02 paź 2014

Do góry
Mój rdest jest 3 razy większy, a runianka opanowała nogi rzeźby. wreszcie widzę światełko w tunelu.

Marzy mi się Siedlisko.... 20:48, 01 paź 2014

Do góry
Aniu co tam u Ciebie? czyżby gonitwa szkolna cię wciągnęła
Jak tam werbena, przyjęła się?

Rdest od Ciebie najpierw słońce mi wypaliło ale teraz ładnie się rozrósł i pięknie kwitnie. Dziękuję raz jeszcze
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:51, 30 wrz 2014

Do góry
Rączki ma do góry.. poddaję się.. wszytko czytam, cieszę sie, że zaglądacie.... ale każdemu nie odpowiem.. Rączki trzymam dalej do góry.

Motylku - nartki przypniemy i nauczymy Obok mnie jest stoczek do nauki.. tzn rzut beretem, nawet na 2 godzinki można jechać.. Proponuję spotkanie w celach dydaktycznych.. dzieci te można pouczyć. Polecam się

Julka - to rdest, on potrafi być w różnych kolorach, od różu do borda.. dostałąm od szwagierki i nazwy nie znam.

Sebek - focia super... i spotkanie też. Moje Wojsławice nie ogarnięte .. i jeszcze w nich kopię.. ale tak ma być..taka dola ogrodnika niezdecydowanego.

Mira -też mi się to połączenie podoba

Bogdzia - jesteś kopanią wiedzy

Motylek po przejściach..
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:29, 30 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pewnie że wiem . Częsc zimuje jako kokon wsród uschniętych roślin i wiosną przeobraża sie w motyle a częśc której uda sie dostac do ciepłych pomieszczeń , komórek , piwnic przeżywa jako motyl a na wiosnę z wyblakłymi kolorami i pomiętymi skrzydełkami wylatuja i składają jajęczka na roślinach które lubią ich gąsienice i te przeobrazaja sie w motyle w połowie roku i wtedy znów widzimy motylki o ślicznych żywych kolorach.Pozdrówka dziewczynki.

Bogdziu jesteś niesamowita...kopalnia wiedzy entomologicznej i ornitologicznej....

Aniu czy na fotce z tymi ciemnymi rozchodnikami to rdest?..pamiętasz nazwę?, szukam czegoś w takim kolorze na wiosnę, tylko wyguglać muszę szczegóły

Uściski
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 11:14, 29 wrz 2014

Do góry
Szukałam jak wygląda w realu rdest himalajski... już wiem.. ale foci nie zrobiłam... bo jednak wolę też nasz rdest.... proszę jaki piękny

Róże z czyśćcem, ścieżka ze zrębków... to było piękne..

I nowe odkrycie.. inny rodzaj czyśćca... pisało monitorowane..szkoda, bo zaszczepka by się przydała.. jest fajniejszy od zwykłego. Główka pracuje, że może by tak posadzić.. tylko GDZIE???

A to ta fajniejsza odmiana Big Ears
Barwy Ogrodu Magdy 18:38, 28 wrz 2014

Do góry
Pomimo chłodnego, jesiennego minionego tygodnia, w ogrodzie jeszcze kwiatowo i kolorowo.
Kwitną jednoroczne wilce...

I wieloletni rdest Auberta...

Mieliśmy bardzo pracowity weekend, jeszcze tylko trochę robót jesiennych i będzie można odetchnąć...
To tu... 16:13, 28 wrz 2014

Do góry
Złota, polska jesień cudna jest. Widzę na fotkach, że masz rdest. Jest u Ciebie dłużej, czy dopiero w tym sezonie? Posadziłam niedawno i jestem ciekawa jak wygląda starszy już.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies