Miło mi, że zaglądasz Wiosną rabaty będziesz miała cudowne, już je sobie wyobrażam.
Ja też już część tulipanów posadziłam, ale jeszcze około 50 sztuk do zagospodarowania.
W tym roku trawnik mam całkiem niezły. Winorośl po dzisiejszym przymrozku zgubiła prawie wszystkie liście. Z pędów porobię wianki.
W sobotę i w niedzielę prawdopodobnie będę w Warszawie, marzy mi się zwiedzanie Łazienek. Jeszcze nigdy tam nie byłam. Mam nadzieję, że dam radę.
Helen, jak mnie się ten kącik podoba. Oj bardzo.
Czytam, że masz zagwozdkę, kupić zawilca- nie kupić. Moja rada, kupuj jeśli bardzo Ci się podoba i chcesz go mieć w ogrodzie. Prawdziwa ogrodniczka tak będzie kombinowała aż znajdzie odpowiednie miejsce dla upragnionej rośliny. Nie ma zmiłuj się. Ma być tak żebyś była zadowolona.
Pozdrawiam.
Dziękuję Basiu, w tej chwili ładne są tylko trawy, resztę zważył przymrozek, posypały się liście z orzechów i te muszę w pierwszej kolejności sprzątnąć.
Dziękuję Dziś był pierwszy przymrozek u mnie, ogródek dużo stracił na swoim wyglądzie. Dobrze, że wczoraj zrobiłam zdjęcia. No to zostały tylko trawy i bukszpany. Żal lilii bo nie zdążyły zakwitnąć i razej nic już z nich nie będzie.