Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerwa na kawę... 09:43, 06 paź 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Iwonko, doczytałam, że masz hortensję Wims Red. Jesteś z niej zadowolona?
ja - bardzo. To moja najstarsza hortensja. Nic się z nią nie dzieje. W miarę wcześnie zakwita. Jest jedną z pierwszych kwitnących hortek w moim ogrodzie. Ale też i wcześnie się przebarwia na mocny buraczek. Ma ładne pędy o czerwono-bordowym zabarwieniu. Sztywna. Nie trzeba jej podpierać bo kwiatostany są ażurowe. To duża hortensja. Zostaw jej min. 120-150 cm szerokości i do 180 cm wysokości. Ja moją wyprowadziłam na taką wersję na pniu. Normalnie jest dużo szersza na dole.
Tu jest zdjęcie z końca czerwca

Z sierpnia

I z końca września
Moja działka na Dębowym Lesie 09:43, 06 paź 2019

Do góry
hosty w jesiennych barwach,,nie wszystkie równo się przebarwiaj.I fajnie
Moja działka na Dębowym Lesie 09:39, 06 paź 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Piękny warzywnik i piękne zbiory Dalie jeszcze zachwycają swoim pięknem, marcinki, trawy, hortki pięknie wybarwione, hosty nabrały jesiennych barw, aż żal rozstawać się z ogrodem na czas zimy ...
gogo napisał(a)
Aniu, ten Twój warzywnik powala na kolana, widać, że masz dobrą rękę nie tylko do kwiatów
Dalie nadal zachwycają
I cała reszta też

Grażynko, Aniu- Dziękuję za te pozytywne słowa
Jeszcze dalie kwitną a jak długo,,,zobaczymy.Zimne dni mamy.Oby bez przymrozków były.
Marcinki- asterki
Moja działka na Dębowym Lesie 09:31, 06 paź 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Widzę, że stawiasz na własne warzywa i masz ich na prawdę sporo. Żadne marketowe im nie dorównają w smaku i w ekologii. Dynie masz piękne i bardzo różnorodne. W tym roku też mam swoje do dekoracji.
śnie warzywka smakują o dużo lepiej.I są świeże i w każdej wedle potrzeb dostępne.
Dyńki w tym roku dobrze obrodziły.Pomimo tego ,że trochę po macoszemu je traktowałam.
Tak, ładnie wygladaja w różnych dekoracjach .A jeszcze swoje to więcej satysfakcji

Chryzantemki
Moja działka na Dębowym Lesie 09:26, 06 paź 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Piękne masz zbiory, ja w tym roku zgapilam się z dyniami, muszę kupić parę sztuk do ozdoby.W ub.r. wysialam ozdobne, tyle ich było,że rozdawałam. Rzuć ze 2 dynie .

Ania111 napisał(a)
Dorotka
Zbiory marzenie
Nie dość,że piękne
to i bez ulepszaczy .
Wielkie gratulacje

W tym roku i warzywka obrodziły dobrze i dyńki
I te też trochę rozdałam znajomym

Moja działka na Dębowym Lesie 09:20, 06 paź 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ porządeczek u Ciebie

A dziękuję .Jakoś nawet w warzywniku uporządkowane było.
W innych rabatach kwiatowych to już różnie

Barbulowe kwiatki

Floksy i marcinki

Tulipan - Tulipa 09:17, 06 paź 2019

Do góry
Verona to to nie jest na 100% zastanawia mnie ilość pąków bo Orange Princess nie jest wielokwiatowy. Może na zdjęciu tak wyszło. To niski tulipan. Zobacz w porównaniu z Balleriną i Negritą. Orange jest w lewym dolnym rogu. Połowa wysokości innych. I ma zielone przebarwienia na zewnątrznych liściach a ten ma ciemne brunatne jak Princess Irene. Nie pamiętam czy mój miał też bordowe mazy bo to może zależeć od stopnia rozkwitnięcia. Orange Princess bardzo ładnie mi powtórzył kwitnienie w następnym roku po wcześniejszym wykopaniu cebul w czerwcu. Nie zostawiałam go w ziemi.

Edit, sorry za literówki. Telefon.
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:07, 06 paź 2019

Do góry
I... jesień w Bogusi ogrodzie
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:06, 06 paź 2019

Do góry
A to jeszcze z ogrodu Bogusi..nie próżnuje sadzi żurawki , myśli zabija.

I pięknie wychodzi

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 09:03, 06 paź 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Pozdrawiam z zakątka w którym niepokojące myśli wstępu nie mają .

W oczekiwaniu na Anię

Przemijanie

No i posiedziałyśmy z kawką i ciachem przy tym stoliczku Dziękuję Bogusiu
Moja działka na Dębowym Lesie 09:02, 06 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Takie zbiory...! - to dopiero się nazywa prawdziwa ogrodniczka!!!

W tym roku warzywka pomimo suchego sezonu są dużo lepsze.
Wczoraj jeszcze zerwałam fasolek szparagową i wykopałam pozostałe ziemniaczki.Od czerwca do tej pory mieliśmy i mamy swoje.A tak się śmiałam na poczatku z męża co on tu wymyślił. sadzenie ziemniaków.
Ale jestem zadowolona.Bo nawet ziemniaczki swoje lepiej smakują i są .Na drugi rok znoewu posadzimy.Miejsca na warzywa jest sporo.

Ale jeszcze selery, pory, buraczki , pietruszka zostały mi w warzywniku .w poniedziałek je wykopię.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:49, 06 paź 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Jestem pod wrażeniem.. ilość zbiorów do pozazdroszczenia. Te małe dynie są śliczne, tak normalnie można nasiona kupić w sklepie czy to jakaś specjalna odmiana?

I mnie w tym roku zbiory dyń zaskoczyły.Zbytnio o nie nie dbałam.Rosły sobie same.Nie za wiele podlewane.Ważniejsze były inne rośliny.A one sobie poradziły.
Kilka dyniek w ubiegłym roku dostałam i stały jako ozdoby, dekoracje długo do zimy.
Najpierw w ogrodzie potem w domku oczywiście.
Potem jak zaczęły marnieć rozcięłam i wyje łam nasionka .Wyschły i w tym roku posadziłam.I są .
Piękne i różne.
Kilka dyniek innych dostałam od Ani -anpi.I będą nasionka na drugi rok.
Ale w sklepie tę są różne dynie ozdobne. Jedne nawet kupowałam .
Ogródkowe perypetie:) 08:48, 06 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudnie, piękne jesienne , ogrodowe widoczki
Pozdrawiam
Ogród do odnowy 08:45, 06 paź 2019

Do góry
zdziwiona jestem

Ogródkowe perypetie:) 08:45, 06 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Aguś moja krótka relacja ,bo i wizyta też mocno króciutka ogród masz śliczny i cały czas go ulepszasz i upiękniasz

Waw!Ale pięknie.
I dekoracje z dyniek też są
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:42, 06 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Robocza fota moich brzóz .

Royal Red dobry wybór, to najstabilniejszy z moich 10-letnich klonów. Ciekawa jest jak będzie grujecznik przyrastał

Brzózki znakomite, posadzone docelowo?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:36, 06 paź 2019

Do góry
Robocza fota moich brzóz .
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:19, 06 paź 2019

Do góry
AGDULA napisał(a)
Jakie cudne zmiany u Ciebie Czasem się zastanawiam czy Ty ten ogród masz z gumy.. Oszałamiająca ilość cudnych zmian . Pięknie!! Kasiu jak radzisz sobie z tymi wszystkimi bylinami?? U mnie drzewa wypijają calą wodę i byliny mają istny susz..więc zasychają A u Ciebie bujność aż miło nacieszyć oko. Jak Ty to robisz, że wszystko tak cudnie rośnie??

Agus ja leję hektolitry wody, kolejna inwestycja na wiosnę będą u mnie zbiorniki na deszczówkę i uszczelnianie studni. Świerki strasznie piją wodę, pustynia jest wokół. A zmiany jak co roku, lubię ruch i lubię zmiany , a że sama projektuje i wykonuje to łatwiej mi przychodzi
Największe zmiany zaszły dzieki salonowi, spa i zamianie altan - jednym słowem pełna zmiana architektury
X2018

x2019

X 2018

X2019
Przerwa na kawę... 07:53, 06 paź 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Iwonko, moja Jude ma coraz większy pąk i jest różowy! Ostatnio pokazywałaś swoją w odcieniach różu-zauważyłaś, żeby pąki miały taki wyraźny, dość ciemny kolor?

Na mojej głównej różance zaczyna się robić ciasno niemal jak na Twoich rabatach
Kasia - na końcówkach płatków ma intensywny róż. Może przeświecać w pąku. Zobacz sama. Nie mam jej teraz w pąku więc nie mogę zrobić zdjęcia. Nie wiem też od czego to wybarwienie. Ale jak sama widziałaś raz jest w morelo-kremie a raz w różu.
Sezon 2017 u Hanusi 07:34, 06 paź 2019

Do góry
Poranne wstawanie optymistyczne. Nie dość, że mrugam, to jeszcze tęcza za oknem!
Dziękuję, że zaglądacie do mnie i utwierdzacie, że są ludzie, którzy nawet w nocy tu zaglądają, wpisując się ku pamięci tego wątku.

Miłej niedzieli, kochani!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies