mamy nowe kaczuchy, dostalismy od burmistrza jeszcze dwie i teraz mamy 3 parki, czyli trzy kazory i 3 kaczuszki. Przynajmniej slimaki sie nie marnuja. Szukam wieczorem i rzucam kaczkom.
Tarcia, gdybym jeszcze raz miała podejmować decyzję, to róż byłoby zdecydowanie mniej. Sporo już usunęłam. Te duże potrafią zaleźć za skórę. Dosłownie.
Jesień to dobry okres w moim ogrodzie. Chyba najlepszy.
Mnie samą ta róża zaskoczyła. Kwitnie niesamowicie obficie i długo. I ten kolor....zupełnie nie wiem jak go określić. Warta grzechu. Były wiosną w Bie..nce. Mam ją z podobnego źródła, a zdrowotnością pobija te z renomowanych szkółek.
Pamiętam to planowanie ptasich łapek u Ciebie. Po swoich negatywnych doświadczeniach, odradzałam. U mnie dwie trawy rosną kiepsko- hakonka i te łapki.
Pięknie rozpoznałaś świdośliwę. A turzyce Silver Sceptre polecam z całego serca do cienistych zakątków. Takie warunki ma u mnie na garażowej. W słońcu ją przypala i dopiero jesienią zaczyna dobrze wyglądać.
Kiedy ją ścinam wiosną, to godnie zastępują ją szafirki i narcyzy.
To było trudne dla mnie miejsce.
Mam problem z obsadzeniami niewielkich, wąskich rabat, bo szalenie kłopotliwe jest wymyślenie takich nasadzeń, żeby była całoroczna atrakcyjność. Z uwagi na to, że rabata jest wąska, to musiałam wykopać irysy syberyjskie. Późnym latem i jesienią ich liście utrudniały życie trawom.
Przytłoczeń wzajemnych u mnie sporo. Detalistką zdecydowanie nie jestem.
Mazan,
Proszę cię bardzo o pomoc w kwestii moich świdośliw. W tym roku chcąc uniknąć przedwczesnego żółknięcia i opadania liści zrobiłam 3 opryski preparatem domark. Długo były ładne. Już myślałam, że poradziłam sobie z problemem ale niestety kilka dni temu zauważyłam że ich stan znowu się pogarsza. Nie wiem co robić. Pomóż proszę
Mazan,
Proszę cię bardzo o pomoc w kwestii moich świdośliw. W tym roku chcąc uniknąć przedwczesnego żółknięcia i opadania liści zrobiłam 3 opryski preparatem domark. Długo były ładne. Już myślałam, że poradziłam sobie z problemem ale niestety kilka dni temu zauważyłam że ich stan znowu się pogarsza. Nie wiem co robić. Pomóż proszę