Ja podziwiam teraz trawy , bo jesień to ich czas i fajnie ta rabata Wam wyszła
Masz dobrą ziemie pod każde kwiatki, co byś nie wsadziła pięknie się panoszy na rabatach...też pochwalę rozchodniki
ładny karminowy kolor mają
Śliczny jesienny pokaz
Nasionka poszły w czwartek w zeszłym tygodniu więc zaglądaj do skrzyneczki
buziak
Aniu, skoro masz ja w donicy.To ją ja tak w tej donicy zostawiałabym przez cała zimę .W piwnicy.Po przymrozkach, część zielną usuniesz, przytniesz nisko.I bez podlewania .A na wiosnę . w marcu wymnij .Daj świeżej ziemi, nawozu i podlewaj.
Tar - dzięki za głos w sprawie klona . Jak Sango Kaku i Oridono przeżyją w dobrym zdrowiu do wiosny to kupię kolejne klony palmowe . Zreszta nie tylko palmowe .
Magara - doorenbosy będę kupować stacjonarnie
Iwonka, Lucy - fota wytyczonych rabat z okna dachowego, oczywiście z telefonu więc wiadomo jaka jakość, poglądowo-robocza . Linie rabat będą jeszcze przechodzić kosiarkowy test .
I z tarasu:
A, zapomniałam się pochwalić moją tajemniczą dziewczyną do tajemniczego ogrodu, którą przywiozłam z podróży
I bukiet z lasu przyniesiony:
I bohaterka drugiego planu w zbliżeniu...
To tak na pamiątkę, żeby nie umknęło.
Asia, fakt. Ale i tak teraz muszę kombinować.
Ale nie mogłam się oprzeć takim kolorom.
Stewartia - będę ją wyprowadzać na drzewo. Była druga sadzonka z listkami prawie pomarańczowymi ale miała gorszy kształt. Ta idealnie nadaje się na wyprowadzenie.
I coś co podobno jest ciekawostką dendrologiczną ze względu na 3 rodzje liści jednocześnie znajdujące się na drzewie - sassafras albidum. W założeniu będzie posadzone za płotem za umbrą, aby dać jej odpowiednie tło w przyszłości.
Gratuluję wnuków i I miejsca w prestiżowym konkursie
To cieszy, gdy ktoś z zewnątrz doceni naszą pracę. Twój ogród jest naprawdę zjawiskowy (nie tylko zdjęcia, Grzesiek widział na żywo i opowiadał mi o Twoim ogrodzie), więc dyplom jest w pełni zasłużony.
Gosiu, no ładny jest Burning Love. Na razie kombinuję jakby go wsadzić. Może dam mu większą donicę i zadołuję. Miejsce dla niego wybrałam ze słońcem po południu. Nie wiem czy da tam radę. Ale na metce ma stanowisko słoneczne/półcień. W razie czego łatwiej przeniosę. Nie wiem tylko czy kwitnie obficie czy tak sobie, czy tylko z listków ozdobny. Mało jest o tej odmianie. A jak wygląda - sama oceń.
Witam.
Potrzebuję porady jako że jestem laikiem ogrodniczym. Tydzień temu posadziliśmy szmaragdy. Z początku były idealnie zielone. Teraz żółkną końcówki. Czy to normalne po posadzeniu czy to jakaś choroba/grzyb/szkodnik? Tuje sadzone bezpośrednio w grunt bez podsypywania specjalnego podłoża.
Klasa 2 gleby, pH około 6, tuje w balotach. Podlewane systematycznie.
Eddie dziekuje za mile slowa U nas ostatnio deszczowo, wiec nie mam okazji porobic fotek, a szkoda bo astry sie rozwinely
Wlasnie zmieniam jedna rabate- kawalek ktory mi nie pasowal do reszty i jakos wena mnie opuscila.
i w kolorze błękitu
robiłam kant i sypałam zmieloną korę, może to pomoże w walce z suszą
kora firmy Avanti, bardzo fajna i dobra cena w LM
zbieram też szyszki i też tam sypię
drzewa całą wodę wyciągają
ale bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu
mam mnóstwo siewek trzcinnika krótkowłosego
będę lokować w nowe miejsca, lubię go
borówki zostały dla ptaków
ubiorek wiecznie zielony, jednoroczny, ale sam się wysiewa i jest na stałe w ogrodzie
w głowach nadal wspaniale kwitną lobelie, acz po macoszemu traktowane
w kolorze granatu
rodki też mają wybarwione liście, potem je zgubią
klon japoński Oridono Nisiki ma się super w donicy, nawet go nie podlewam
jeszcze w takich barwach
wiosenne zawilce pojedyncze kwiaty pokazują, mnóstwo się posiało, co mnie cieszy
na domku Forest Curls samosiejki też się mają dobrze