Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Margerytka40 09:31, 23 paź 2019

Miodzio ta gaura. Gdybym u siebie dała ze 3 szt ale tak rozsrzelone trochę po rabacie?
galgAsia 09:35, 23 paź 2019

A tutaj od Hani - Gruszki ta biała chmurka przy berberysie

Te zdjęcia były robione w II poł. sierpnia - a ona kwitnie do dzisiaj! Chyba warto Ja mam dwie różowe, ale moje malutkie, ciekawe, czy je przezimuję. Hania ma swoje patenty, ją pytaj. Wiem, że nie może mieć zbyt mokro i nie należy zbyt wcześnie przycinać ją na wiosnę.
Anda 09:37, 23 paź 2019

Również uwielbiam gaurę za to jej kwitnienie do mrozów. Taka duża robi się dopiero w drugim roku.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 10:10, 23 paź 2019

Ania, Anula - jarząbki kupione, czekam na dostawę. Odnośnie miejsca - muszę pokombinować, najlepiej będzie, jak faktycznie polatam z doniczkami.
Jarząbki i świdośliwy - przeboje jesieni 2019 . Mam dwie śś - lamarcka i Ballerinę. Mam nadzieję na czwartek i najbliższy weekend, żeby coś wreszcie zdziałać. No i zazdroszczę wszystkim możliwości wzięcia urlopu kilkudniowego "na ogród" - ja tak nie mogę, a jak by mi to pomogło
inka74 10:15, 23 paź 2019

I ty jarząbki kupiłaś? Jak to dobrze, że ja mam jakieś za płotem )))

A w ogóle to w ostatnim Działkowcu były drzewa polecane do małych ogrodów. I co się na liście 10 polecanych pojawiło? Parocja.... )))
galgAsia 10:20, 23 paź 2019

Ewo, no właśnie kwitnie i kwitnie, nawet te moje małe posadzone parę tygodni temu coś próbują pokazywać

A drugie nie do zdarcia - jarzmianki

UlaB 10:25, 23 paź 2019

Asia, na jakim stanowisku masz gaurę i w jakim towarzystwie? Stipa? Dobrze widze? Co jeszcze?
W ogole śliczna odmiana tej gaury.
galgAsia 10:29, 23 paź 2019

inka74 napisał(a)
I ty jarząbki kupiłaś? Jak to dobrze, że ja mam jakieś za płotem )))

A w ogóle to w ostatnim Działkowcu były drzewa polecane do małych ogrodów. I co się na liście 10 polecanych pojawiło? Parocja.... )))

No widzisz, nie zdążyłam się zaszczepić - i kupiłam .
Mam tego Działkowca, też parocję od razu wyłapałam Piękną jesień będziemy miały za rok

A chcesz zobaczyć moją Purple Haze? To zdjęcia aktualne. Dwa razy cięta, próbuje kwitnąć po raz trzeci

inka74 10:36, 23 paź 2019

Kocimiętki są jednak niezmordowane. Twoja ma ładniejszy kształt od mojej, taki bardziej w górę. U mnie jest totalnie płaski placek ale nie wygląda na wyleżany przez kotkę. U mnie kotka leży na różach. Koty to są jednak dziwne.

A kocimiętkę u siebie poobserwuję w następnym sezonie, zetnę króciutko i poczekam co pokaże
galgAsia 10:49, 23 paź 2019

UlaB napisał(a)
Asia, na jakim stanowisku masz gaurę i w jakim towarzystwie? Stipa? Dobrze widze? Co jeszcze?
W ogole śliczna odmiana tej gaury.

Ula - jaka to odmiana, nie wie nikt. Panienka na stoisku kiermaszowym zrobiła wielkie oczy, na karteczce stało "gaura lindheimeri" i co ja się czepiam... Ale że śliczna, to wzięłam dwie
Stipę ma w tle, bo całą rabata jest "stipowa", dopiero teraz zaczynam myśleć o redukcji, jak mi w drugim roku zarosła wszystko . Oprócz tego palczatka Blue Heaven, rozchodniki Carmen i Mr. Goodbud, rdest himalajski Blackfield. Wszystko sadzone w tym roku, zobaczymy, jak zagra w przyszłym. Dostały duuużo piasku i żwirku, żeby nie próbowały wygnić