Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:06, 28 sie 2019

Do góry
grzmi od strony Grudziądza deszcz tak !!!!! nawałnica nie

Memory piękny z natury po suszy i ubiegłorocznym dzieleniu raczej skromny
Moja działka na Dębowym Lesie 17:04, 28 sie 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
A, to bardzo dobra wiadomość! Ktoś mi tak powiedział i się trochę martwiłam, ponieważ przy domu sadzę sporo słoneczników. , bo je lubię , a póki co mogę w tym miejscu sadzić tylko jednoroczne.
Dobrze mieć takiego doradcę pod ręką

Jak to dobre, mieć takie mądre głowy na forum.
I już obie wiemy.Ja tak dużo słoneczników nie sieję.
Ale już dzięki informacjom Bożenki sporo wiem.
Bożenka ma męża pod ręką.a my mamy Forum

Mieczyki

I drugi hibiskus bylinowy teraz z mieczykami , dalią i jeżówkami

Pamiętajcie o ogrodach 17:01, 28 sie 2019

Do góry
No i popołudniowy spacerek po obiadku przed kawą

w pełnym słońcu w oczku krwawnica

palczatka związana za rada Grażynki za nią przygotowany teren pod rabatę wiosenn-letnią

i dwuletnie trzcinniki krótkowłose, jeszcze nie do końca zakwitły piękne

Moja działka na Dębowym Lesie 17:00, 28 sie 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Zaczerpnęłam wiedzy u mojego eMa o ten słonecznik bo on rolnik więc wytłumaczył mi że słonecznik uwalnia w glebie fosfor( a on pomaga rośliną ukorzeniać się ) i lekko zakwasza glebę

Że z tym wyjałowieniem gleby to nie prawda aż się oburzył

No proszę i mamy mądrą głowę.Dziękuję Bożenko.Bardzo .

Hibiskus bylinowy Midnight Marvel

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 16:55, 28 sie 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Kawałek dalej na rogu płotu mam też posadzone miskanty ML jest tam 5szt narazie maluchy ,sadziłam w lipcu myślę że jak podrosną i jedne i drugie to będzie to dobrze wyglądać

Za hortką nie mam miejsca na miskanta ,posadziłam ją dość blisko cisa

Na tej fotce jest rabatka z ML

Ładniuko.ML z tyłu .A te mniejsze to ??
Wzgórze chaosu 16:44, 28 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

To prawda, że szkielet to podstawa, niemniej niektóre rośliny tak głupio wsadziłam, że porażka. I nawet nie wiesz jak się męczę aby te strefy niskie i niższe jakoś przy wysokich wyglądały... Trudna sprawa, nieraz wychodzi komicznie. Czasem trzeba ten komizm zaakceptować bo wiemy, że będzie lepiej jak nowa roślina podrośnie, a czasem to latanie i kombinowanie. Najgorsze stare korzenie. Na takim froncie ostatnio walczyłam, leżąc na brzuchu pod krzakami. Korzenie nie były tu grube, ale niesamowicie splatane. A miedzy tym stara folia i sterty żwirku oblepionego gliną. Zdjęcie oddaje tylko kilka procent tej walki. W sumie nawet ładnie wygląda, ale uwierz, było hardcorowo

Ho, ho!
Ależ pracy!
Ogród bez reguł 16:43, 28 sie 2019

Do góry
Ha, mam i ja! Palczatka Blue Heaven, voila:

Teraz muszę pokombinować, z czym jej będzie do twarzy
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:32, 28 sie 2019

Do góry
Kolejna aktualizacja dotycząca mojego zielonego dywanu
Jak wcześniej pisałem, miałem problem z obrzydliwą chwastnicą i mogę powiedzieć, że puma universal działa!!! Spryskane zgodnie z zaleceniami producenta i myślałem, że preparat nie działa (nie wypalało tego badziewia ani nic nie było widać, że coś się dzieje) ale po tygodniu okazało się, że chwastnica przestała rosnąć i powoli zwijać się z tego świata I co najważniejsze - trawie nic się nie stało co mnie również cieszy!

Zdjęcia poniżej jak to wygląda po 2 tygodniach. W kółkach widać miejsca gdzie nie spryskałem Pumą (robiłem to późnym wieczorem i jest kilka takich pasów).

Natomiast poniżej zdjęcia z porównania PRZED i PO

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:21, 28 sie 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Izuś kwiatek od mamy śliczniasty a marchewek wymiata Buziak
wpasowal sie w ta miszmaszowa rabatke

Kasiu mi sie tam duzo rabatek podobalo, ja tylko tak ogolnie, ze slabsza ta wystawa. Malo bylo informacji dla ogrodnikow, raczej do ogladania i chyba najmniejsza byla z tych, ktore widzialam.

Przerabianie ogródka pod swój gust 16:20, 28 sie 2019

Do góry
Ostatnio w dehnerze taki chryyzantemy multiflora mnie zachwycily. Czy one zimuja w ogrodzie??

I te krwawniki byly piekne.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:20, 28 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Nieźle, nieźle

Szkoda że Lary nie było w czasie mojego przyjazdu. Miałby Łukasz zajęcie marzy o swoim psie, a dwa w domu
Przerabianie ogródka pod swój gust 16:16, 28 sie 2019

Do góry
Dzis mialam ostatni wolny dzien. Jutro wracaja dzieci po 9 dniach ferii. Poszlam z Eddim na lake, ja czytalam ksiazke a on sie kapal

A to wyglada jak smialek w naturze

Eddie i 3 chihuahua oraz pies znajomych.

Ogrodowo zakręcona. 16:08, 28 sie 2019

Do góry

Od kółka na północ w zasadzie hulaj dusza. Tylko żeby maż przeżył ewentualne pomysły.

Za garażem (na planie czarny kwadrat w lewym górnym rogu rysunku) jest wkopany zbiornik na deszczówkę i prowizoryczny kompostownik.

Ogólnie na tyłach mają być warzywa, drzewka owocowe, folia, jagodnik.
Moja bajka 16:06, 28 sie 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Wspomnienia z cudownej Bajki Raz jeszcze dziękujemy

Piękne ujęcia ogrodu
Ogród Cioci cz. 3 16:00, 28 sie 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Czy to jest Tardiva?
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:52, 28 sie 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko piękne widoczki jak zwykle
Miło mi, że Ci się u mnie podoba.

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:39, 28 sie 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, nie mogę znależć u Ciebie gdzie pisałaś o tym bananowym soczku dla storczyków. Jak to stosować, jaki to soczek? Czy na róże, powojniki też? Bardzo jestem ciekawa.
Pozdrawiam.
Basiu tu pokazywałam jak przygotowuję bananową wodę dla storczyków. Z jednego pęda jest tyle rozgałęzień.Tym można podlewać wszystkie rośliny.
Pozdrawiam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=862

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:28, 28 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Przepiękne Dorotko
A w tych donicach zostaje na zimę ?
Widoczki jeżówkowe i hortensjowe też pięknoości
Tylko te duże zabieram do domu, reszta rojników zimuje w altanie, lub pod schodami. One nie lubią nadmiaru wilgoci, a w zimie różnie bywa. Za pochwały ślicznie dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:15, 28 sie 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka przeglądam i wpadam w zachwyt te półmiski pełne rozchodnikow pięknie to wygląda. Oglądając fotki mam wrażenie jakby u ciebie nic nie przekwitało.
Widzę że w bajorku woda się wyklarowała.
Miałam też jeszcze w zeszłym roku takie zawilce i mi wypadły nie wiem co się stało. Wczoraj oglądałam nawet bym kupiła, ale były bordowe i drobniejsze kwiatki dorodne po 15 zł. Kupiłam za to żurawki.

Mam kilka krzaków floksów nie foce ich bo mączniak je dorwał a u ciebie i innych takie ładne. Coś nie mam szczęścia do niektórych roślin. Inna sprawa, że ten rok nie sprzyja roślinom.

Pozdrawiam
Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu. Wodę niestety zmieniam co ok. 4 dni, wykorzystuję ją do podlewania. To jest mała powierzchnia i bardzo szybko woda zielenieje, nawet jak dodałam chemię do oczek wodnych. Na dodatek ptaki przestały wtedy przylatywać do kałuży.
Zawilce nie lubią przesuszania ziemi, a floksy u mnie też mają mączniaka. Niektóre róże są prawie bez liści. Żurawki u mnie mie chcą rosnąć, mam 2 odmiany, które rosną i są ładne. Resztę wywaliłam bo się bardzo męczyły w tej mojej ziemi.
Pozdrawiam w upalny letni dzień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies