Memory ładny, zwiewny i dekoracyjny, ale na rynku jest jeszcze jedna nowość która go przebija wielkością białych kwiatostanów zawisających na 2,5 metra.
Miskant Rosi.
Witam dalej mnie tu chwilę nie było ale wakacje obowiązku i tak wyszło.naszczescie udało mi się doradzić parę tuji oraz wysypać kamieniem przed domkiem a oto kilka zdjęć
Dziś u nas już bardzo sucho, latam z wężem i podlewam. Róże powtarzają delikatnie kwitnienie, hortensje się przebarwiają, jeżówki też już jakieś takie byle jakie. Czyli mimo upału zbliża się ogrodowa jesień.
Dziękuje za przypomnienie tak pięknej piosenki, ile ja się jej naśpiewałam echh to były fajne czasy i fascynacja Sewerynem zreszta zostało do dziś A wracając do ogrodu to jak pięknie Ci trawy rosną, Red Baron cudny u mne tez nie chce za bardzo rosnąc. Warzywnik wypasiony Spacer o poranku po ogrodzie jest cudny, też zawsze z psiunia obchod robie a i fotki lubie o poranku robic bo światło najlepsze Widac, jak kochasz ten swój ogród i roslinki Ci ttak pięknie rosną i kwitną i te dzielżany Twoje cudne Pozdrawiam
Z soboty na niedzielę miałam uroczystość rodzinną i pojechaliśmy aż pod Toruń do Turzna, gdzie miałam taki widok z okna na ogród pałacowy
Ogród na dużej powierzchni, romantyczny bardzo stąd też nazwa pałacu
Ciesze się Elu, że i u Ciebie ten pomysł z malowaniem kamieni się podobał, mam już wymyslone inne malowane szczególnie dla starszej, musze tylko kupic ramki bo chce by takie okienka zrobiła na pień drzewa i jeden betonowy krąg mam do pomalowania ale to już na wiosnę. U nas w nocy było 22C masakra jakaś a dziś już w cieniu jest 35C, tylko rano można pospacerować po ogrodzie echh i znowu u mnie susza, deszcze omijają ale trawnik póki co zielenieje. Dziś znowu mnie czeka podlewanie a coś mi kregosłup dokucza. Trawy u mnie rozplenice raczej nie zakwitną nawet one są przypalone od słonca. Teraz jest hortensjowo bo mam dużo ich i to różne odmiany,jeszcze kwitną hibiskusy, cynie, dalie niektore dopiero zaczynają, no i róże znowu ładnie kwitną. Niezawodne floksy i marcinki już zaczynają, wrzosy, które bardzo lubie.
Najbardziej lubie Magical Candle, Limki, Wanilki za ich kolor i o dziwo u mnie przestały się pokładać ale tez i sucho caly czas.
Aniu udany ten avatarek rower w ogrodzie jest super dekoracją.
Nie mogę się doczekać pięknych dorodnych Vanilek, Limki rosną giganty same
z siebie, czy Vanilki traktujesz w jakiś specjalny sposób?
W kółku będzie trawa. Za placykiem będziemy się rozwijać, więc chyba rabata. Ale mąż pod wpływem O , zafiksował się na wodę. No i chodzi mu po głowie jakieś nieduże oczko wodne.
To miała być rzeczka Red Barona
Po lewej stronie jest kępka od Basi / Marba /, po prawej od Nowalijki, to są tegoroczne sadzonki i do nich nie mam zastrzeżeń.
A te smętne pojedyncze źdźbła i kępka w środku / zrobiłam ją parę dni temu / mają dwa lata, aż wstyd pokazywać
Postanowiłam kupić i dosadzić kilka sadzonek, niech to jakoś wygląda.
Aniu, jeszcze sporo zmian nas czeka z tylu domu i jeden bok wogole mi nie pasuje No ale byloby nudno, gdyby nie bylo czego zmieniac Problem w tym, ze my robimy wszystko jednoczesnie. Remont domu a pomiedzy troche w ogrodku. Cala kuchnie podloge zmienialismy.Przebijalismy sie do jednego z pokoi i laczylismy go z salonem, bo byl maly. Okna na wieksze wymienilismy. A za kilka miesiecy wszystkie podlogi na gorze bedziemy zmieniac, wybijac sciane na balkonie i go zabudowywac. Potem jedna z lazienek bedziemy remontowac. Mam nadzieje, ze za 3-4 lata bedziemy mieli w koncu tak jak chcemy