Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:11, 28 sie 2019

Do góry
effka napisał(a)
Miskanty Memory szaleją, ten jeden jest najbardziej rozwinięty, aż nagrałam filmik

https://youtu.be/lC_DbF2QM-8

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/192/1923275/original.jpg[/img

Memory ładny, zwiewny i dekoracyjny, ale na rynku jest jeszcze jedna nowość która go przebija wielkością białych kwiatostanów zawisających na 2,5 metra.
Miskant Rosi.

Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 14:49, 28 sie 2019

Do góry
Boni w końcu z tylu domku ogarnięte i powoli rośnie trawka
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 14:47, 28 sie 2019

Do góry
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 14:45, 28 sie 2019

Do góry
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 14:43, 28 sie 2019

Do góry
m
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 14:34, 28 sie 2019

Do góry
Witam dalej mnie tu chwilę nie było ale wakacje obowiązku i tak wyszło.naszczescie udało mi się doradzić parę tuji oraz wysypać kamieniem przed domkiem a oto kilka zdjęć
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:28, 28 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Fajnie, że masz deszcz. U mnie nic a nic już od tygodnia.
Ogród jak zawsze piękny ,bogaty w kwitnienia i dekoracje.
Jeszcze liliowce cieszą.
Jezowki,lilie ,zawilce,trawy ,hortensje - piękności.
U mnie też jakieś pojedyncze liliowce jeszcze się pojawiają.
Dziś u nas już bardzo sucho, latam z wężem i podlewam. Róże powtarzają delikatnie kwitnienie, hortensje się przebarwiają, jeżówki też już jakieś takie byle jakie. Czyli mimo upału zbliża się ogrodowa jesień.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:37, 28 sie 2019

Do góry
Apropos rozmowy u Makadamii o fotorafii, zobaczcie jakie fajne fotki robi moja nowa komórka

Moim zdaniem są naprawdę spoko, szczególnie w porównaniu do moich poprzednich smartfonów
Pamiętajcie o ogrodach 13:31, 28 sie 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Czerwone Gitary
Anna Maria

Krzysztof Dzikowski

Smutne oczy, piękne oczy,
Smutne usta bez uśmiechu,
Widzę co dzień ją z daleka,
Stoi w oknie aż do zmierzchu.

Anna Maria...

Tylko o niej ciągle myślę
I jednego tylko pragnę,
Żeby chciała choć z daleka,
Choć przez chwilę spojrzeć na mnie.

Anna Maria smutną ma twarz
Anna Maria wciąż patrzy w dal

Jakże chciałbym ujrzeć kiedyś,
Swe odbicie w pięknych oczach,
Jakże chciałbym móc uwierzyć w to,
Że kiedyś mnie pokocha.

Lat minionych, dni minionych,
Żadne modły już nie cofną,
Ten, na kogo ciągle czeka,
Już nie przyjdzie pod jej okno.

Dziękuje za przypomnienie tak pięknej piosenki, ile ja się jej naśpiewałam echh to były fajne czasy i fascynacja Sewerynem zreszta zostało do dziś A wracając do ogrodu to jak pięknie Ci trawy rosną, Red Baron cudny u mne tez nie chce za bardzo rosnąc. Warzywnik wypasiony Spacer o poranku po ogrodzie jest cudny, też zawsze z psiunia obchod robie a i fotki lubie o poranku robic bo światło najlepsze Widac, jak kochasz ten swój ogród i roslinki Ci ttak pięknie rosną i kwitną i te dzielżany Twoje cudne Pozdrawiam
Ogród do odnowy 13:23, 28 sie 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Praying Hands dla Joasi, już przekwitły

Witam
Gosiu czy to różowe kwiaty to gaura a gdzie ja kupowałam. Chętnie bym kupiła.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:19, 28 sie 2019

Do góry

takie kompozycje witały w wejściu

a takie na stołach bukiety

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:16, 28 sie 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:15, 28 sie 2019

Do góry
Z soboty na niedzielę miałam uroczystość rodzinną i pojechaliśmy aż pod Toruń do Turzna, gdzie miałam taki widok z okna na ogród pałacowy

Ogród na dużej powierzchni, romantyczny bardzo stąd też nazwa pałacu

Zielony AZYL 12:53, 28 sie 2019

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 12:31, 28 sie 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu witam

Moje wnuki były w zeszłym tygodniu u mnie na działce i też malowały kamienie. Zabawa nie samowita - cisza przez 4 godziny jak makiem zasiał.
Następnym razem będzie malowany wąż - mam zadanie nazbierania jednakowych kamieni.

U nas taki ukrop z nieba się leje, że już nie do wytrzymania. Teraz siedzę przy otwartym oknie a za oknem 22 stopnie co to będzie dalej.
Jutro jadę zobaczyć co się dzieje. Trawy mi zaczynają dopiero kłosy wypuszczać trochę póżniej niż w zeszłym roku.
U ciebie jak zwykle pięknie kolorowo.

Pozdrawiam

Ciesze się Elu, że i u Ciebie ten pomysł z malowaniem kamieni się podobał, mam już wymyslone inne malowane szczególnie dla starszej, musze tylko kupic ramki bo chce by takie okienka zrobiła na pień drzewa i jeden betonowy krąg mam do pomalowania ale to już na wiosnę. U nas w nocy było 22C masakra jakaś a dziś już w cieniu jest 35C, tylko rano można pospacerować po ogrodzie echh i znowu u mnie susza, deszcze omijają ale trawnik póki co zielenieje. Dziś znowu mnie czeka podlewanie a coś mi kregosłup dokucza. Trawy u mnie rozplenice raczej nie zakwitną nawet one są przypalone od słonca. Teraz jest hortensjowo bo mam dużo ich i to różne odmiany,jeszcze kwitną hibiskusy, cynie, dalie niektore dopiero zaczynają, no i róże znowu ładnie kwitną. Niezawodne floksy i marcinki już zaczynają, wrzosy, które bardzo lubie.
Najbardziej lubie Magical Candle, Limki, Wanilki za ich kolor i o dziwo u mnie przestały się pokładać ale tez i sucho caly czas.

Astry mojej wnusi z nasion

Moja działka na Dębowym Lesie 12:10, 28 sie 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu udany ten avatarek rower w ogrodzie jest super dekoracją.
Nie mogę się doczekać pięknych dorodnych Vanilek, Limki rosną giganty same
z siebie, czy Vanilki traktujesz w jakiś specjalny sposób?
Ogrodowo zakręcona. 12:07, 28 sie 2019

Do góry
I druga sprawa do przemyślenia.

W kółku będzie trawa. Za placykiem będziemy się rozwijać, więc chyba rabata. Ale mąż pod wpływem O , zafiksował się na wodę. No i chodzi mu po głowie jakieś nieduże oczko wodne.

Da się coś takiego gdzieś u mnie wkomponować?

Ogrodowo zakręcona. 12:01, 28 sie 2019

Do góry
Dziewczyny nie udzielam się u siebie, bo kopanie, to wredne zajęcie a i focić nie ma co.

Pojawia się natomiast pytanie: jak wysoko szczepione trzmieliny kupić w to miejsce? Zależy mi na tym, aby trochę przykryć ścianę, wtopić lekko.

To co znalazłam stacjonarnie, to takie mikrusy może szczepione an wysokości 1m. Są wyżej szczepione trzmieliny?
W ogródku emerytki 11:47, 28 sie 2019

Do góry
To miała być rzeczka Red Barona
Po lewej stronie jest kępka od Basi / Marba /, po prawej od Nowalijki, to są tegoroczne sadzonki i do nich nie mam zastrzeżeń.
A te smętne pojedyncze źdźbła i kępka w środku / zrobiłam ją parę dni temu / mają dwa lata, aż wstyd pokazywać
Postanowiłam kupić i dosadzić kilka sadzonek, niech to jakoś wygląda.
Przerabianie ogródka pod swój gust 11:38, 28 sie 2019

Do góry
Aniu, jeszcze sporo zmian nas czeka z tylu domu i jeden bok wogole mi nie pasuje No ale byloby nudno, gdyby nie bylo czego zmieniac Problem w tym, ze my robimy wszystko jednoczesnie. Remont domu a pomiedzy troche w ogrodku. Cala kuchnie podloge zmienialismy.Przebijalismy sie do jednego z pokoi i laczylismy go z salonem, bo byl maly. Okna na wieksze wymienilismy. A za kilka miesiecy wszystkie podlogi na gorze bedziemy zmieniac, wybijac sciane na balkonie i go zabudowywac. Potem jedna z lazienek bedziemy remontowac. Mam nadzieje, ze za 3-4 lata bedziemy mieli w koncu tak jak chcemy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies