Na siatkę pójdą jeszcze maty słomiane jak gdzieś znajdę w dobrej cenie
zabraliśmy siatke i clematisy znalazły się bez podpory
więc wymyśliliśmy dla nich kratki jako podpory
Całkiem fajnie wyszłoI mostek juz mamy ogrodzony w całości
powstała też nowa brama
do której wykorzystałam pędy z miscanta giganteusa, które od wiosny w szałasie czekały, bo miałam pewność, że gdzieś mi się przydadzą
Nie wygląda, a pół dnia mi z tym zeszło
Dalie rosną w donicach {ze względu na ślimaki,które je uwielbiają}.Ostatnia fotka to ketmia,w tym roku ma mnóstwo pąków.
Jedną z moich ulubionych hortensji jest Hayes Starburst.
W kwestie wnucząt nie ingeruję. Sama bym dostała szału, gdyby moi rodzice byliby w tej sprawie niezbyt delikatni.
Lubię moją glinę, bo rzeczywiście jest tak jak piszesz- rośliny pięknie na niej rosną i w razie suszy większość z nich daje radę bez konieczności podlewania.
Stipy posadź bez obaw. Urosną.
Co w ogrodzie.....
W ogrodzie całkiem sporo się ostatnio dzieje....
O choćby taki gość zamieszkał
A tak serio
to zadziało się z ogrodzeniem
zdemontowane tu gdzie było do tej pory i przesunięte już w granicęCzyli spod drzew tu gdzie teraz słupki są
o proszę
Pomogli nam Przyjaciele bo sami w jeden dzień nie dalibyśmy rady, a zależało nam by ogrodu nie zostawiać otwartego bo sarny i zające nie śpią
Kolejne dni otwarte w najbliższy weekend. 31.08 - 1.09. od godz 10 do 16. Zapraszamy na herbatkę lub kawę i posiedzenie na ławeczkach lub poleżenie na miękkich trawnikach czy leżakach nad stawem. Mamy akurat wolną sobotę w pracy więc z przyjemnością Was ugościmy wśród kolorów i zapachów. Przypki, ul. Olszowa 7, wjazd od Nadarzyńskiej. Można zakupić pamiątkowe byliny, a także moją książkę z autografem. Zapraszamy
Ona nie wymaga piasku. Wystarczy tylko, żeby gleba była przepuszczalna i nie tworzyły się zastoiny wody. Zwłaszcza zimą. Trzeba tylko pamiętać, że nie jest to trawa wieloletnia. Po 3-4 sezonach najlepiej wymienić sadzonki na młodsze, bo te stare trochę tracą na urodzie.