Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Moja "przyziemna" :) pasja 10:37, 01 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Obiecuję, że przemyślę. Deseczki mają ten plus, że zawsze można je założyć i gładki, nowy tynk niczemu nie przeszkodzi. Zobaczę, jak to będzie wyglądało, gdy ściana zrobi się już jednolita.

Aktualnie mam dylemat, czy zamówić bambus o złotych, czy zielonych pędach. Takie słomkowe na szarym tle ładnie by wyglądały, tylko, że wszędzie znajduję informację, że w pełnym słońcu wybarwiają się na czerwono, a tylu bocianich nóg w donicy chyba bym nie chciała .

Bissetii kontra aureosulcata Aureocaulis.

Niech cię ręka boska broni przed bambusami drzewiastymi, rozsadza ci donice .., moje plastikowe nawet powykrzywialy. Nie wykopiesz, nie podzielisz, piła spalinowa nie da rady... Ja Ci z całym sercem poelcam fargesia, urosna do 3 M, i nie sa ekspansywne.

Mnie tez wszystcy przestrzegali przed drzewiastymi, ale nei słuchałam... Do czasu az mi rozwaliły podjazd z kostka granitową
I tez sie zastanwiałam nigra czy aureocaulcata... Miałam 3 rodzaje...

Pytanie czy na pewno chcesz 5-6 metrowe bambusy łyse na dole. Czy idelane nie beda 3 metrowe?

Najlepsze zrodło i znakomitych cenowo bambusy to wiesz ze Hoser? Nie daj sie skusić innym , ja juz próbowałam w innych miejscach i za kazdym razem była wtopa. najlepiej zrób zdjecie, wstaw inspiracje i Hoser Ci doradzi.
Ogród Eli 08:32, 01 maj 2016

Do góry
dla Agaty
ta kostka ma już 10 lat więc wygląda jak wygląda

i coś milszego dla oczu, pierwiosnki od ciebie
Ogród Eli 21:22, 30 kwi 2016

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

pokażę jak wyplewię ciutto kostka w kształcia romba , idealna do tworzenia koła

Ela czekam tak czy siak
Jutro podglądnę może w Ler...
Ogród Eli 20:31, 30 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)

Ela tak samo właśnie myślałam gdy wpadnę w szał zakupowy to nie miałabym gdzie sadzić, a tak powiększy się rabatkę i już
masz gdzieś fotkę tego koła ??? plisss

pokażę jak wyplewię ciutto kostka w kształcie trapeza , idealna do tworzenia koła
Ogród Eli 10:46, 30 kwi 2016

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

kostkę kładę na ziemi bo jak mi się odwidzi to łatwiej zmienić kształt rabaty
kostka z falami też sobie poradzi, mam koło z kostki i jest ok

Ela tak samo właśnie myślałam gdy wpadnę w szał zakupowy to nie miałabym gdzie sadzić, a tak powiększy się rabatkę i już
masz gdzieś fotkę tego koła ??? plisss
Ogród Eli 17:21, 29 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ela fajny ten murek
Robisz z kostki obrzeże rabatki?
Też mam na to ochotę.
Ciągle trzeba kanciki poprawiać.
A tak przejedziesz kosiarką i ciągle ładnie wygląda.

Układałaś na ziemi czy na cemencie?
Ja lubię rabatki pofalowane a nie proste i nie wiem jak to z tą kostką wtedy ???

Myślę jak blondynka

kostkę kładę na ziemi bo jak mi się odwidzi to łatwiej zmienić kształt rabaty
kostka z falami też sobie poradzi, mam koło z kostki i jest ok
Ciężkie pięknego początki... 11:14, 29 kwi 2016

Do góry
Izoldka napisał(a)

Taras mieliśmy robić z drzewa egzotycznego, ale że powierzchnia tarasu to aż 70 (!!!!!) metrów kw. to koszty nas przerosły i raczej będzie kostka brukowa. Czekamy na wstępną wycenę, bo musimy jeszcze nieszczęsną skarpę umocnić. I to kolejna rzecz która w ostatnim czasie spędza mi sen z powiek...

Jak majster przyjedzie na wizje lokalną to dogadamy szczegóły.

Ależ to będzie tarasisko, nie tarasNo niestety drzewo egzotyczne sobie kosztuje.
Ogród Wioli 09:09, 29 kwi 2016

Do góry
Jak tam kostka? Są jakieś postępy?
Moje małe królestwo 07:26, 27 kwi 2016

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Ta ciemniejsza lamówka na tarasie robi dobre wykończenie. Pewnie w dalszych planach jakieś ograniczniki się pojawią ?
A ile pięknych donic tu można postawić !

Taras to mój projekt, bardzo mi się podobały takie obwódki. W koło tarasu już częściowo położona jest kostka. Donice mam juz upatrzone ale chwile muszą poczekać za duzo imprez a nie chcę zadowalać się byle czym.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:26, 26 kwi 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Zrobiona kostka pod basen i domek.

super to wygląda
też lubię takie linie w ogrodzie
powrotu do zdrowia życzę!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:52, 26 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Do 5 m2 mało atrakcyjnego miejsca szkoda szukać fachowca. )
Daliśmy radę z robieniem opaski i osadzaniem krawężników w suchym betonie, to z tym też powinniśmy się uporać. Będzie o tyle łatwiej, że kostka osadzona będzie na piasku , a nie na betonie (możliwość korekty).

Jako po części zajmująca się zawodowo podobnymi pracami odradzam sam piasek bo mrówki w jeden sezon wyniosą i będą góry i doliny i robota od nowa co chwilę chyba , że się nudzisz i szukasz zajęcia
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:22, 26 kwi 2016

Do góry
Do 5 m2 mało atrakcyjnego miejsca szkoda szukać fachowca. )
Daliśmy radę z robieniem opaski i osadzaniem krawężników w suchym betonie, to z tym też powinniśmy się uporać. Będzie o tyle łatwiej, że kostka osadzona będzie na piasku , a nie na betonie (możliwość korekty).
Blyxa i elipsa 18:48, 26 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A to nie podobają Ci się kwiaty Galaxy?

Kostka jest łatwiejsza niż cegła - ale już wiem, że podłoże trzeba porządnie ubić.

Mnie jeszcze zostało wymurowanie inspektu. Ale to jeszcze inna inszość, bo z fundamentem.

Kupowałam galaxy jak w polskim internecie prawie nie było zdjęć jak kwitnie (reszty świata jakoś nie sprawdziłam - w sumie nie wiem czemu). To co pokazano było mocno podkoloryzowane i opisywano ją jako czerwoną. Spodziewałam się więc czerwieni i ten róż mnie rozczarował. Dziś uważam, ze to ładne drzewko - ale jednak jakiś ślad tego rozczarowania pozostał

Z tym murowaniem to u mnie plan raczej na letnie miesiące - ale patrze po forum, dziewczyny sobie radzą więc może i sama coś wyknuję
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:41, 26 kwi 2016

Do góry
Zaczęłam przygotowywać front robót brukarskich

Najpierw trzeba wyrównać to miejsce. Po namyśle, zrezygnowałam z ograniczenia placyku ze wszystkich stron krawężnikami. Wystarczy ten od strony podjazdu. Z pozostałych stron spokojnie wystarczy geo border. Łatwiej go osadzić i wypoziomować. W razie zmiany koncepcji, bezproblemowo będzie można dokonać przeróbek. Kostka będzie układana na podsypce z piasku. Pod piaskiem ułożę geowłókninę.
Wczoraj zamówiłam na znanym portalu aukcyjnym bordery. Czekam na przesyłkę.

A to wspomniana we wcześniejszych postach modrzewnica

Prawda, że okaz subtelności kolorystycznej?

Nie to, co one- kolory aż bija po oczach

I rzut oka na wiraż

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:35, 26 kwi 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Zrobiona kostka pod basen i domek.

Ale super i widoczki na cebulowe też fajnie światło pasy na trawniku robi zdrowiej, wiosna wzywa
Zielonym do góry... :) 13:09, 26 kwi 2016
Do góry
magnolia napisał(a)
a porównywałaś ceny i płyty z bruk betem? Może taniej wyjdzie, a tez duuże
tam sa różne kolory, nie wszystkie takie przecierane

http://www.bruk-bet.pl/produkty/kostka-brukowa/prospect

odradzam bruk-bet!!! katalog obszerny ale płytek nie ma ...a jak sa to jakość marna do mnie przyszedł gruz po 1,5 miesiacu czekania ...zmieniłam na semerlocka tydzień i kostka u mnie jest

od ogrodu mam tez taras z płytek brukowych ...jestem zadowolona 2x w sezonie umyje i tyle ...no niestety bosymi stopami nie pochodzisz po tych płytkach taka wada.

32tys ...zastygłam w konsternacji
Zielonym do góry... 12:47, 26 kwi 2016

Do góry
na razie kombinuje jak tu sie na te targi wybrać 05.05.

muszę w końcu kupić gracki i może też dokupic ze 4 rodki do tego jednego

ale tylko plany...kostka w trakcie b. powoli bo czasu brak
Zielonym do góry... :) 11:52, 26 kwi 2016

Do góry
a porównywałaś ceny i płyty z bruk betem? Może taniej wyjdzie, a tez duuże
tam sa różne kolory, nie wszystkie takie przecierane

http://www.bruk-bet.pl/produkty/kostka-brukowa/prospect
Ciężkie pięknego początki... 09:21, 26 kwi 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Jaki będziesz robić taras?

Taras mieliśmy robić z drzewa egzotycznego, ale że powierzchnia tarasu to aż 70 (!!!!!) metrów kw. to koszty nas przerosły i raczej będzie kostka brukowa. Czekamy na wstępną wycenę, bo musimy jeszcze nieszczęsną skarpę umocnić. I to kolejna rzecz która w ostatnim czasie spędza mi sen z powiek...

Jak majster przyjedzie na wizje lokalną to dogadamy szczegóły.
Ciężkie pięknego początki... 09:16, 26 kwi 2016

Do góry
Izoldka napisał(a)

Miło Cię gościć
Trawniczek w tym sezonie zostanie troszkę zmaltretowany, bo czeka nas jeszcze robienie tarasu - kostka brukowa.
Zapraszam częściej

Jaki będziesz robić taras?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies