Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród z uśmiechem 21:22, 23 kwi 2021

Do góry
Jola niesamowita ta ptasia historyjka
magnolia czaruje
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:07, 23 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Pięknie się prezentuje ta twoja magnolia. Zachwycam się.

I uśmiałam się czytając Alabastra. Facet ma cięty język ale pisze posta jak powieść.

Z 5 minut musiałam główkować, kto zacz ten Alabaster. W końcu skojarzyłam, ze to ten spec od rodków.
Wznoszę modły o brak przymrozków. Magnolka jest teraz w pełni rozkwitu. Szkoda byłoby, gdyby ją przymroziło. Pachnie nieziemsko.
Ogród w remoncie 20:38, 23 kwi 2021

Do góry
Hej kochane. Jestem, jestem. Tak jakoś ta wiosna , nie wiosna nie nastraja mnie optymistycznie i siedzę cicho.
Coś tam robię ale na zwolnionych obrotach póki co. Czekamy na otwarte markety budowlane by zacząć altanę. Musimy pracę zacząć od podłogi a waham się jeszcze z doborem materiału. Albo deska kolpozytowa albo gres drewnopodobny. Muszę obejrzeć, pomacać
Z wieści ogrodowych zła jest taka, że magnolia, która miała być Lennei Alba niestety nią nie jest i dalej muszę szukać. Jutro jadę na objazd okolicznych szkółek. Jakby ktoś w okolicy widział takowe to dajcie znać, potrzebne mi 2 ładne sztuki
Jeszcze jedna wiadomość to taka, że chyba ktoś kupił tę zaniedbaną działkę obok naszej, tę na której rośnie ten niby lasek za moją kwaśną rabatą. Na razie nic bliżej nie wiem, tak czy siak coś się tam pewnie zmieni. Już myślę, że chyba trzeba będzie dosadzić żywopłoty. Na kwaśnej mam na szczęście choiny ale dalej pod sosnami chciałam bluszcz na siatce puścić, nawet już posadziłam. Teraz chyba go muszę wykopać bo jak obok nie będę mogła wejść by go przycinać to bez sensu. Na razie zbieram myśli co z tym fantem począć.
Czekam na lepszą pogodę by porobić fotki. Zaraz będzie kwitła magnolia, świdośliwy, Pissardii. Może mróz wszystkiego nie zetnie.
Ogród z uśmiechem 20:37, 23 kwi 2021

Do góry
Catalinasdiary napisał(a)
Jolu, magnolia piękna, taka delikatna i eteryczna. Czasem musi wystarczyć to co możemy,a i tak wiele zrobiłaś jak na ograniczenia czasowe.

Chciałabym aby kwitła tak cały czas

Masz rację, musi wystarczyć ale chciałaby dusza do raju.... ale....
Ogród z uśmiechem 20:15, 23 kwi 2021

Do góry
Jolu, magnolia piękna, taka delikatna i eteryczna. Czasem musi wystarczyć to co możemy,a i tak wiele zrobiłaś jak na ograniczenia czasowe.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:27, 23 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Ładna peonia, magnolia chyba nie... No ale... Nic tylko zacząć hodować te rośliny, 99 zł za patyk z pąkiem

One drogie, ale ja w Krzywaczce sporo taniej kupiłam moją.
Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 19:11, 23 kwi 2021

Do góry
U mnie naprawdę słaby klimat, akurat w mojej wiosce, ciągle zimno, przymrozki i rośliny ledwo się budzą , a w innych ogrodach szaleństwo wiosenne...

szafirki

magnolia

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:52, 23 kwi 2021

Do góry
Pięknie Dorotko, magnolia jaki ma kolor? A ten pomarańczowy hiacynt to mnie zauroczył,
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:30, 23 kwi 2021

Do góry
O kurcze, ta magnolia to hmm... chyba nic nie powiem
Do raju daleko - u Ewy 17:24, 23 kwi 2021

Do góry
Magnolia Leonard Messel formowana przez męża

Powoli rozkręca się Genie

Nigra

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:15, 23 kwi 2021

Do góry
Piękności wiosna widoki jak z obrazka magnolia pięknie się prezentuje
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:03, 23 kwi 2021

Do góry
Magnolia duża nie jest, ale ważne że ma pąka w tym roku ceny mega poszły do góry- dosłownie na wszystkim. U Nas w Ostrowcu 175zl taka magnolia jak U Karolci.
W Dolinie Muminków 16:51, 23 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Basiu piękna magnolia Trochę żałuję, że nie kupiłam białej, albo lekko różowej ładniej by się odznaczyła niż Genie. Poza tym Genie ma chyba małe kwiaty

Nie takie małe ma kwiaty. Ja choruje na Genie to Moja faworytka białe magnolie są tańsze przynajmniej w Naszych rejonach Ja w tym roku choruje na żółtą- drogie są ale też piękne
Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:09, 23 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Cudowna wiosna, ile pierwiosnków! I jaka wielka magnolia, jaka nazwa?
Miło mi, że Ci się u mnie spodobało, bo przecież u Ciebie jest tak pięknie w ogrodzie.
Pierwiosnki to mój wiosenny konik zaraz po ciemiernikach.
Magnolii nazwy nie znam, tato ukorzenił mi od swojej przez odkład. Pamiętam jak pisałaś, ze złamany patyczek magnolii wcisnęłaś w ziemię i na wiosnę ubiegłego roku zaczął wypuszczać listki. Czy rzeczywiście ukorzenił się ten patyczek? Jak to wygląda w tym roku?

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:01, 23 kwi 2021

Do góry
m_gocha napisał(a)
Pięknie, kolorowo. Wiosna w pełni u Ciebe Dorotko
Piękny pokrój magnolii. I ile kwiatów będzie!
Dziękuję Magnolia pierwszy raz ma tyle pąków. Czekam z niecierpliwością na pełen rozkwit.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:00, 23 kwi 2021

Do góry
Przegięcie, ile ma wzrostu? Magnolia mają kosmiczne ceny ale za stówkę to bym się czegoś więcej spodziewała.
Przed chwilą u innej forumki oglądałam za tą cenę marikena, podkładka plus jeden nierozgałęziony badylek.
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:48, 23 kwi 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przepiękna ta rabata z magnolią Pięknie, wiosennie, świeżo
Dziękuję Ewo czekam aż zakwitnie magnolia, powinna wyglądać świetnie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 14:24, 23 kwi 2021

Do góry
Ładna peonia, magnolia chyba nie... No ale... Nic tylko zacząć hodować te rośliny, 99 zł za patyk z pąkiem

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:46, 23 kwi 2021

Do góry
Mili odwiedzający - z każdym dniem tulipanów więcej i w innej fazie rozkwitu. Nareszcie ogród zaczyna wyglądać prawdziwie wiosennie

Basia hacone mam posadzone w odległościach 40 cm

Agata magnolia posadzona w zacisznym miejscu. Trochę jestem nią rozczarowana, bo ma małe kwiaty. Trudno - najważniejsze, żeby zdrowo rosła

Podmiejski ogród Cataliny 13:44, 23 kwi 2021

Do góry
Ambitne plany mam na ten rok Doskonale to widzę jak ramy pięknie podkreślają nasadzenia, Twoje tarasy to wg mistrzostwo. Dlatego właśnie te prace najbardziej mnie cieszą, ale też najwięcej czasu zajmują. Ja mam ogród dość słoneczny. Jedynie wschodnia część i północna od strony domu jest zacieniona. A co do drzew to szukam na stanowiska słoneczne, glebę mam gliniastą z dużą zawartością piasku. Mam już wiśnie (Amanogawy x3, Pissardi i Kanzana), świdośliwy x2, graby x3, platana, grujecznika, tulipanowca, klony(strzępiastokory i palmowe Katsura i Atropurpureum) i miłorzęba. Wiele sadziłam w ubiegłym roku i dopóki nie puści liści to niewiele widać na zdjęciach. Ze starych nasadzeń są magnolia, drzewa owocowe (2 jabłonie, morela i grusza) i modrzew.
April napisał(a)
Widzę że sezon rozpoczęty z przytupem. Takie miejsca jak taras i ścieżki fajnie porządkują przestrzeń. Przynajmniej u mnie miały kluczowe znaczenie dla tworzenia rabat wokół.
Już masz jakieś typy co do nowych drzewek. Jak pisałam u siebie to ja mam głównie graby i buki oraz trochę klonów, więc jak chcesz coś fikuśnego i kwitnącego to ja niezbyt się orientuję.
Musisz określić na jakie stanowisko potrzebujesz, będzie łatwiej coś podpowiedzieć. Ale jeśli rosła wiśnia to pewnie coś na słońce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies