Przesadzona w ubiegłym roku na jesieni kalina angielska ma się nieźle i nawet 9 kwiatków będzie miała. Do pary zdjęciowej jeszcze tulipan
Pod kaliną zieleni się już ciemiernik (lubię jego kwiaty nawet w takim stadium, ta zieleń jest na początku taka fajna, intensywna, dopiero potem przygaszona) i drugi puścił liście a już nic z niego kompletnie nie było, sam korzonek. Niech mi ktoś jeszcze raz powie, że ciemierniki to kapryśne rośliny. Ja mam wrażenie, że są wręcz pancerne. Resztka z cebuli 4-letniej hacynta dzielnie kwitnie.
Różanka przed tarasem jeszcze śpi, podobnie jak rabata pod oknem kuchennym. Na różance dopiero pod koniec maja powinny kwitnąć tulipany o kwiatach jak korony. Ale wsadziłam tam też wcześniejszą odmianę, która się ociąga niestety. Jednak tuje sporo ten fragment zacieniają.
Na kuchennej niedługo czosnki Gladiator dadzą popis.
Od tej strony fajnie widać łuczki na owalnej i dlaczego mi na nich tak zależało. Szkoda, że pod słońce robione zdjęcie ;(
Magnolia i przycięte kulki. Nie ma jak im zrobić zdjęcia. Ale cieszę się, ze hortensja pnąca tak dobrze się tam czuje i zaczyna zadarniać narożnik. Powolutku i lustro też utonie w zieleni...
Następny zielony ciemiernik pod jabłonką w narożniku jest kilka ciemierników ale zaczęły za wcześnie kwitnąć i je mróz załatwił, a potem ptaki zadeptały. Teraz się powoili odbudowują. Musze na następny rok przenieść karmnik w inne miejsce. Tylko gdzie...
Uwielbiam niezapominajki. Są absolutnie urocze. Pozwalam im się na tej rabacie wysiewać do woli. Aprilku - dziękuję! Ty wiesz za co
Obok tulipan Maria Kaczyńska. Piękny, duży, powtarzający kwitnienie bez wykopania. Bita śmietanka
Jeszcze wciąż taka piekna magnolia, nawet nie liznieta ?
Szachownice perskie mi zakwitły tylko w pierwszym roku i na tym koniec
Słoneczna ekspozycja, ziemia przepuszczalna... może za zimno tylko... no nie wiem
Iwonka fiu fiu jakimi fotkami ladnymi nas raczysz tez lubie ciemierniki w tej formie przekwitajacej. u Was zawsze szybko zaczynaja u mnie pozniej za to kwitna az do czerwca