Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Wersja mini mini 00:21, 22 wrz 2014

Do góry
Justyna
Nie znam excellenz ale jeśli pierwszy człon nazwy swiadczy o odnianie to jest to róża o bardzo drobnych kwiatach w stylu fairy. Zastanów się czy nie chcesz sprawdzonej przez rosomanes Claire Marshall lub Old Port, ostatecznie Heidi Klum
To zdjęcie chyba oddaje jej kolor
http://www.telegraph.co.uk/gardening/chelseaflowershow/7760432/Chelsea-Flower-Show-2010-Plant-of-the-Year-shortlist.html?image=16

Ide pogooglać Herzogin bo pieknisia z niej. A to różyczka polecana przez AnaAn
Mariatheresia... Chyba wolę Mary Rose ale ja spaczenie mam na punkcie austinek.... Mimo, że lubią ją rosomanes

Winchester niepodważalna.

Dlaczego nie może być Queen lub Heritage? To blade porcelanowo delikane róże.
I wcale Munstead takiego zimnego odecienia nie ma... Gdy wrócę do domu znów zakwitnie u mnie to Ci obfocę...ale to zupełnie inny odcień niż burgundy...
Ogród do odświeżenia 22:33, 21 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Tak patrzę na bagatelle u różnych osób i widzę, że często mają tendencję do rozłażenia się- trzeba ich pilnować, buksy takie uładzone som- jak się tnie oczywiście .... ale to Twój ogród

Goście jeszcze som???

Moje ulubione kulki purpurowe z rozplenicami rubrum oraz z little bunny to właśnie bagatelle. Przez dwa lata sie formowaly same w kulki, w tm roku zaczęly mocniej przyrsatsać to jed dwuktornie orzycięłam. I tak rzadziej tnę je niż bukszpany... Zatem z czystym sumieniem polecam bagatelle

Julka co sie dzieje z bukszpnami? Cofnąć się chyba sporo musze?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:27, 21 wrz 2014

Do góry
Haniu wiesz , że jesteś moim guru życiowym. Chciałbym kiedyś mieć takie zdroworozsądkowe podejście do problemów

I przepraszam, ze piszę nieogrodowo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:06, 20 wrz 2014

Do góry
Mam problem.... Mam miskanty, mam jeżówki.... I nie wiem gdzie je posadizć... Na razie rewolucji nie mogę robić planowane przesadzanie dopiero w pażdizeniku.... Zadołować je? Bo w torfie w doniczkach boję się , ze zmarnieją w oczekiwaniu na sadzenie za miesiąć....

Chociaż jeśli prawdą jest jak duże rosną zebrinusy.. To jednak Ml posadzę za płotem.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:05, 20 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dzięki za ponowienie odpowiedzi . Powinnam nosić okulary, ale leżą w szufladzie. Przegapiłam, a sprawdzałam dwa razy, serio.

Bo ja tylko jedno zdanie napisałam... Można byłomlrzeoczyć teraz ze trzy zdania napisałam więc nie szukaj okularów
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:03, 20 wrz 2014

Do góry
Jaju ja nie lubie kosmosów..... Chyba nienormalna jestem...
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:02, 20 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Weronika - najwyższe zebrinusy.. TV może dojedzie do czasu jak jeszcze jakoś to wygląda Ale znając ich terminowość to przyjadą za wcześnie lub za późno Tym razem nie określili terminu .. przezornie

O martko czy moje zebrinusy też będą takie wielkie??? Omatko to mi zagłuszą graby formowane.... Znów musze przesadzać....

Miałam dzisiaj ochotę wykopywac trawki... I znow robic rewolucje.... Dobrze że nie mam czasu. ... To moze się uratują przed koloejną zmiana miejsc...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:08, 20 wrz 2014

Do góry
A się też zastanawiam gdzie Ty to wszystko posadzisz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:27, 19 wrz 2014

Do góry
bleebla, makkasiu - dzięki, że zaglądacie

Gabisiu, Ciebie zazdrość zżera??? No nie mogę! Właścicielkę jednego z najbardziej wymuskanych ogrodów, żywcem z Pinteresta!

Irenko te wielgachne trawska za ostróżkami to miskanty "Variegatus".
Absolutna prawda, że Twoje hakone ogromniaste, na pewno większe niż moje (pamiętam z ubiegłego roku). Ale nie ma co się dziwić - na Twojej pięknej, czarnej ziemi wszystko rośnie wypasione
Szukałam u Ciebie klonika do przycięcia (lub po przycięciu) i nie znalazłam w gąszczu

Ola(leon) hakone to "Albostriata" kupowana 2 lata temu od Finki, a druga trawka to sesleria jesienna (od Tomka z Radkowa).

Agniecho dzięki za podpowiedź. Zainspirowana Twoimi zdjęciami turzycy "Montana" z bukszpanami postanowiłam skopiować Wywaliłam lawendy z rabaty z Pissardii i zamiast nich będą bukszpanowe kostki z montanami

Martika te czerwonolistne to Pissardii, odległości zmierzę dokładnie jutro, ale tak na oko 2,5m.

Sebek plewienia u mnie nie brakuje, a Tobie świetnie idzie - jak widać na załączonym do postu obrazku Spodobał mi się komplement: "indywidualny", to znaczy że wiernie odwzorować inspiracji pinkowych nie umiem, a i tak nieźle wychodzi

Marzenko sesleria sadzona w czerwcu, wcześniej trochę przesuszona w doniczkach (mea kulpa). Pewnie dopiero w przyszłym roku pokaże całe swoje piękno

Kasiu witam Cię
Grupa wrocławska (dolnośląska) istnieje, a jakże W składzie (kolejność przypadkowa): Madżenka, Gabisia, Madzia(Noemi), Irenka(Miłka), Justyna(stychaz), AgaPe, Ewa-Pszczółka, Marta(Finka), teraz także Kamila i bleebla. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam? I ja również mam zaszczyt do tej grupy należeć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 19 wrz 2014

Do góry
Przez najbliży weeknd będzie mnie mniej, gdyż nieczasowa jestem. Obiecuję wrócić najszybciej ajk dam radę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 19 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)

Hmm.
Wystarczy posadzić pysznogłówkę, różyczkę, perowskie oraz parę żurawek blisko siebie i już.
Patrząc Marzenko na kompozycje roślin stworzone przez Ciebie przez chwilę poczułem się jakbym zajrzał do ogrodu Oudolfa.
To wystarczy za dalszy komentarz.

Dziękuję za taką pochwałę. Dla Pieta stworzyłam specjalny katalog na pinterest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 19 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Marzenko, ponowię pytanie o ścianę wodną, bo chyba zapodziało się w lawinie postów . Czy Ty "korzystasz" z niej? Czy ona jest kłopotliwa, czy da się żyć?

A poza tym - świetne zdjęcia z lotu ptaka .

Jagoda odpowiadałam, ale w lawinie odpowiedzi nie znalazłaś
Bardzo rzadko korzystamy , z powodu niewykorzystywania tarasu południowego. Nie z powodu słońca , lecz wystawienia na ekspozycję wzroku sąsiadów i przechodniów... Ale za rok powinno wszystko od strony drogi tak urosnąć, ze będę leżakować na tarsie i sluchać szumu ściany wodnej. Właściwie to właczam ją tylko wtedy, gdy sobie przypomne, ze wodę trzeba przefiltoewać I wtedy stwierdzam, ze przyjemnie szumi Ale ściana będzie przerabiana, kiedys...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:24, 19 wrz 2014

Do góry
Za rok się chyba nie połapię w moich różach i purpurach.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:23, 19 wrz 2014

Do góry
I purpury na dzisiaj
Zackochałam się w nim... ah ten kolor w cieniu i z miskantem Morning Light

Zachwycający William... Na razie całkiem dobrze sobie radzi, wiec moze za rok będzi obficie kwitł?

Jeszcze w doniczce, zakupiony prze Gabisie (wstydź się ) Darcey Busssel

I chyba się mocno polubimy - Gospel

I niespodzianka - Munstead wood chyba zacznie trzecie tłoczenie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:19, 19 wrz 2014

Do góry
Aby nie było jesiennie i ku pamieci kolorów różyczek wklejam fotki. Chyba założe sobie folderek moje róże...
Przekwitajaca Princess''a

rozpoczynajaca drugie, długie tłoczenie NN

Pierwszy kwiat Brother Cadfael... chyba będzie rozczarowanie, ale okaże sie za rok.

Pomponella...całe dwa kwiatki + jeden pąk... eh taki pierwszy sezon ale czegóż oczekiwac od róży sadzonejj pod koniec lipca...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:16, 19 wrz 2014

Do góry
Witajcie, zaganiana jestem straszliwie i mocno zafrasowana. Jakoś nietypowo jak dla mnie, no cóż jesień... ALe szykuje mi się odpoczynek a za tydzień fajne spotkanie w Wojsławicach więc będzie przyjemnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:14, 19 wrz 2014

Do góry
Aga przyznaj sie kiedy te cudną seslerię sadziłaś?
Cudownie gród się prezentuje
Pszczelarnia 07:05, 18 wrz 2014

Do góry
Leida napisał(a)

Ewcia, podziwiam Cię za to przenoszenie z miejsca na miejsce. A gdzie będzie rosła Heritage?

Marzenka, nie wiem czego oczekujesz po książkach Austina ale najfajniejszą chyba jest "The Rose". Przeglądaliśmy kiedyś u niego w sklepie wszystkie i ta wydała nam się najlepsza.

Opisane są w niej w poszczególnych rozdziałach po kolei, stare odmiany, potem powtarzające kwitnienie, małe, angielskie, krzaczaste, pnące i tak dalej. Z mnóstwem informacji o poszczególnych odmianach i ze świetnymi zdjęciami w ilościach dużych.

No to już mam prezent dla mnie na Gwiazdkę Dziekuje Leida
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:58, 18 wrz 2014

Do góry
Dziekuję Wam za życzenia, jak te strony lecą

W Wojsławicach będę, specjalnie wszystkie wyjazdy ułożyłam tak aby być w Wojsławicach. Dlatego tak wszystkich namawiam na przyjad Jeśli ktoś planuje duże zakupy trawkowe, to proszę o wpisanie w wątku spotkaniowym aby uprzedzić Tomka G. Finka już wyprzedała miskanty, ale obiecała mieć duzo bylin i cebulowych w cenach hurtowych w opakowanaich po 20 szt.

Mała Mi Queen mnie od kilku lat zachwyca a na Twoim zdjęciu to prawdziwa księzniczka. Dobrze że ją zamówiłam. Jeśli się sprawdzi to za rok powiększę kolekcję o kilka sztuk.

Odnośnie rabaty z monardą i róża. Chciałam przypomnieć że była bladoróżowo-limonkowa. Danusia napisała aby wymienić żurawki na georgia peach i tak się zaczęło z purpura na tej rabacie a teraz doszło tam 6 roż purpurowych i 5 astilbe pink Za rok będzie szał ciał To rabata Danusiowa i na dodtek rośnie na niej stożek bukszpanowy formowany przez Witka w czasie spotkania. Ogrodowiska w moim ogrodzie 24.06.2012 r, chyba trzeba za rok powtorzyć spotkanie???
Ogród z łezką 06:54, 18 wrz 2014

Do góry
Kasia
Wysłałam Ci linka abyś sobie obejrzała róże w Twoich kolorach. Rosomanes zachwycają się : Lady Emma Hamilton i Lady Shalott. Ale pomyśl również czy ciepły brzoskwiniowy róż nie byłby tu idelany np Boscobell albo Strawberry hill
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies