Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Urszulla 17:28, 16 wrz 2014

Kolorystyka: zieleń, jasna i ciemna żółć, bordo i delikatne pomarańcze oraz nawet czerwień.

Ewo, to są nie lada wyzwania tym bardziej że warunki trudne ale plan masz widzę długoterminowy i realizujesz. Jestem pewna że w przyszłym roku będziesz cieszyć się efektami. Tylko jak z pieleniem?...przecież to olbrzymia połać? rośliny będą rosły plamami czy coś zadarniającego między nimi będzie.
Madzenka 19:20, 16 wrz 2014

Ewo dziekuję za Heritage. Ta róza u mnie musi być, bo jak może powstać różanka - austinka bez Heritage? No jak?
Pokrój ma idelany , taki jak lubię, w nogi mogą pójśc okrywowe a nad głową wyższe austinki!

Ewo czy masz ksiązki Asutina o rózach? Bo poprosiłam M o preznet na gwiazdkę i nie wiem czy to nie błąd?
Leida 21:51, 16 wrz 2014

Ewcia, podziwiam Cię za to przenoszenie z miejsca na miejsce. A gdzie będzie rosła Heritage?

Marzenka, nie wiem czego oczekujesz po książkach Austina ale najfajniejszą chyba jest "The Rose". Przeglądaliśmy kiedyś u niego w sklepie wszystkie i ta wydała nam się najlepsza.

Opisane są w niej w poszczególnych rozdziałach po kolei, stare odmiany, potem powtarzające kwitnienie, małe, angielskie, krzaczaste, pnące i tak dalej. Z mnóstwem informacji o poszczególnych odmianach i ze świetnymi zdjęciami w ilościach dużych.

Pszczelarnia 22:02, 16 wrz 2014

Dziewczynki, jestem tutaj. Zapraszam:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/741-coton-manor-garden-anglia?page=1
Pszczelarnia 22:11, 16 wrz 2014

Urszulla napisał(a)
Kolorystyka: zieleń, jasna i ciemna żółć, bordo i delikatne pomarańcze oraz nawet czerwień.

Ewo, to są nie lada wyzwania tym bardziej że warunki trudne ale plan masz widzę długoterminowy i realizujesz. Jestem pewna że w przyszłym roku będziesz cieszyć się efektami. Tylko jak z pieleniem?...przecież to olbrzymia połać? rośliny będą rosły plamami czy coś zadarniającego między nimi będzie.

Urszulo, nie bezie niczego zadarniającego, tylko gęsto rośliny. Rabata ma być tylko bylinowa z jednym tulipanowcem (nie sposób go ruszyć) i jednym grabem, który będzie wystrzyżony na wiosnę (nie sposób ruszyć bez szkody). Na razie jest "kosmos" in statu nascendi. Pielenia od groma, mama moja załamana, siostra jedna i druga załamana, cała rodzina załamuje ręce nade mną i moimi pomysłami. Ale co mam zrobić?

Miałam fascynacje drzewami, krzewami, trawami, a teraz wróciły byliny. Trawy zostały. Delikatnie róże się pojawiły. Najważniejsze, żeby nie zatracić proporcji w nasadzeniach i zachować charakter ogrodu swobodnego ale w ramach.
Tak sobie myślę.
Pszczelarnia 22:20, 16 wrz 2014

Leida napisał(a)

Ewcia, podziwiam Cię za to przenoszenie z miejsca na miejsce. A gdzie będzie rosła Heritage?

Marzenka, nie wiem czego oczekujesz po książkach Austina ale najfajniejszą chyba jest "The Rose". Przeglądaliśmy kiedyś u niego w sklepie wszystkie i ta wydała nam się najlepsza.

Opisane są w niej w poszczególnych rozdziałach po kolei, stare odmiany, potem powtarzające kwitnienie, małe, angielskie, krzaczaste, pnące i tak dalej. Z mnóstwem informacji o poszczególnych odmianach i ze świetnymi zdjęciami w ilościach dużych.

Hania, to przenoszenie to konieczność i potrzeba serca. Jak zrobić dobrze od razu, tak bez błędów? Heritage (powinna mieć lekko ocienione miejsce, jak wiemy austinki nie lubią upałów, południowych zwłaszcza) pójdzie na klasyczną rabatę z różami i piwoniami, co z tyłu mają kaliny. To jest ta rabata do zrobienia po wywiezieniu kamieni i żwiru oraz usunięciu albo nieusunięciu jodły.
Bogdzia 22:20, 17 wrz 2014

Podczytuję czesto oTwoich planach i realizacjach i tez miałam wrazenie ze pracy przy utrzymaniu tych grzadek bedzie sporo ale skoro mama i siostry pomoga to mozesz szalec ile chcesz.Efekt na pewno będzie wart zachwytów. Pozdrówka zostawiam.
mira 22:32, 17 wrz 2014

Kwiaty flakonowe to jest to uwielbiam i zazdroszczę urodzaju - mi to jakoś nie wychodzi,
Twoja ziołowa rabata chyba przed lftingiem zachwycająca jak z bajki więc wcale nie czekam na po -
a co do pozostałych prac tylko ukłon za plany, rysunki przemyślenia i realizację - przytłacza mnie ten nawała pracy ale jak widac tylko tak to dziala

pozdrawiam
paniprzyroda 23:04, 17 wrz 2014

Byłam, widziałam, wydaje mi się, że mam jedną dziękuję, zaproszenie ucieszyło mnie bardzo, zatem biegnę
Madzenka 07:05, 18 wrz 2014

Leida napisał(a)

No to już mam prezent dla mnie na Gwiazdkę Dziekuje Leida