Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wersja mini mini

Wersja mini mini

stychaz 17:19, 21 wrz 2014

Witaj Ewciu no ja generalnie różu nie trawię ale w ogrodzie kocham Szczególnie jego zimny odcień. Chociaż jak oglądałam róże Strawberry Hill albo Queen of Sweden, to musiałam się upominać, że to nie ten odcień różu i jej wziąć nie mogę
Madzenka 00:21, 22 wrz 2014

Justyna
Nie znam excellenz ale jeśli pierwszy człon nazwy swiadczy o odnianie to jest to róża o bardzo drobnych kwiatach w stylu fairy. Zastanów się czy nie chcesz sprawdzonej przez rosomanes Claire Marshall lub Old Port, ostatecznie Heidi Klum
To zdjęcie chyba oddaje jej kolor
http://www.telegraph.co.uk/gardening/chelseaflowershow/7760432/Chelsea-Flower-Show-2010-Plant-of-the-Year-shortlist.html?image=16

Ide pogooglać Herzogin bo pieknisia z niej. A to różyczka polecana przez AnaAn
Mariatheresia... Chyba wolę Mary Rose ale ja spaczenie mam na punkcie austinek.... Mimo, że lubią ją rosomanes

Winchester niepodważalna.

Dlaczego nie może być Queen lub Heritage? To blade porcelanowo delikane róże.
I wcale Munstead takiego zimnego odecienia nie ma... Gdy wrócę do domu znów zakwitnie u mnie to Ci obfocę...ale to zupełnie inny odcień niż burgundy...
stychaz 07:01, 22 wrz 2014

W takim razie zamiast excellenz będzie Tereska. No to mam zagwozdkę z Musteadem Mówisz, że kolor nie taki zimny...

A znasz coś w ciemnym burgundzie do wysokości max 1,5 m? Szukam czegoś co kolorystycznie będzie pasowało do Burgundy.
Marzenko, szukam zimnych kolorów (widziałam queen - ma dość ciepły odcień) i przy okazji ten delikatny róż chciałam aby był i był Austinki są piękne ale nie chcę mieć tak szybko znikających kwiatów na całej rabacie
Dzięki za rady
stychaz 19:03, 22 wrz 2014

Marzenko a masz jakieś doświadczenie z Princem? Po głowie chodzi mi jeszcze Cardinal Hume - tylko, że róża krzaczasta.

Kusi mnie jeszcze Tuscany (niestety słabo powtarza kwitnienie)i William Shakespeare.
Z jasnych jagodowy Hercules.
stychaz 19:33, 23 wrz 2014

Ku pamięci - bylinowe rabaty http://megimoher.blogspot.com/2011/12/mikoajki-to-sa-kwiatki-z-bajki.html
stychaz 21:25, 23 wrz 2014

Zamiast Mariatheresia będzie może Octavia Hill.
gierczusia 21:51, 23 wrz 2014

W dylematach różanych niestety nie pomogę, borąc pod uwagę fakt ,że mam aże..jedną różę.. I chyba ostatnią .. Bo coś mam z różami nie po drodze

Ale za link z rabatami bardzo dziękuję .. Są śliczne

Buziole
stychaz 22:11, 23 wrz 2014

Elu a dlaczego ostatnią?
noemi 18:58, 24 wrz 2014

Justyna , kwitnie Twoja Burgundy Iceberg ? moje szaleją
stychaz 19:16, 24 wrz 2014

Jeden pąk rozkwitł, reszta niedługo też. Dalej czekam na Winchester Cathedral Muszę wykopać liaka - zasłania słońce różom.