o czarnej agro wiem że się nie powinno ale na mojej wsi nie mam możliwości kupienia białej więc lepsza czarna niż żadna bo w nocy może być dużo poniżej 0. Rano troszkę rozwinę i tak przez ten tydzień musimy się "ubierać i rozbierać"
Bukszpaniki przebierają nóżkami to mi się spodobało
a u mnie to ja przebieram tymi nóżkami żeby po nie się wybrać.....
Wiosna w przyszłym tygodniu musi być bo nogi mi się zamęczą na śmierć...hihih
Majowe przymrozki pamiętam jak dziś, śniegu u mnie nie było, ale rośliny zmroziło i musiały ponowie wystartować,
Moniko a jak mnie denerwuje ten śnieg, nie masz pojęcia, już wiosennie było, dobrze że jest Ogrodowisko przynajmniej pożalić się mam komu, bo eM to już nie chce słuchać, tylko ciągle- a nie mówiłem, że jeszcze zima jest
Co do włókniny to bym czarnej nie zakładała, nie wiem czy przez tydzień zaszkodzi, ale czarna nie jest przeznaczona do ochrony przed mrozem, jeśli będzie słońce może się za bardzo nagrzewać w środku.
Ja zawsze stosuję białą zimową.
Ciężko odpowiedzić na twoje pytanie dot. bukszpanów bo to zależy jakie duże bukszpany kupisz, metoda jest jednak dość prosta, jak będziesz w szkółce to przykładasz sobie bukszpany tak, żeby się delikatnie stykały gałązki, układasz metr i liczysz ile ci wyjdzie mnożysz przez 50 i masz. Dziewczyny kupowały malutkie gdzie 10 na metr wchodziło a są też takie co tylko 4-5 wychodzi. Trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca i które są dostępne.
Zobacz tutaj: lhttps://www.ogrodowisko.pl/watek/527-obwodki-z-bukszpanu?page=4
masz racje- Ania to moje różane GÓRU. Nie dało się oglądać jej róż żeby nie chcieć mieć u siebie i kupiłam Souvenir de Baden-Baden, Jasmina, Novalis, Lions-Rose, Aprikola
U mnie -2 i śnieg, czyli dobrze, a niedawno tak ja Madźen płakałam dajcie śnieg, ale se wyczarowałam i mam...hihih
Tak dużo go nie ma więc odśnieżać nawet eMowi się nie chciało z rana, jakieś 10 cm. Ciekawa jestem czy to koniec czy początek tej zimnej aury. Ten tydzień jakoś ścierpię, ale następny ma być ciepły i basta
dziś ściągałam białą agrowłokninę którą miałam osłoniętą magnolię bo deszcz i mróz sprawiły, że magnolia zaczęła się przechylać. za dużo lodu i drzewko zwyczajnie by się połamało. dostało nową włókninę tyle że czarną i mam nadzieję że przez ten zimny tydzień nic się z nim złego nie stanie.
Ale ty przecież wiesz że masz pięknościowo.....hihihi....
a po zmianach to już nawet nie będę wiedziała co napisać, chyba faktycznie tylko ach i och do dyspozycji pozostanie
W sprawie mączki to do Ani od róż, bo ja się nie znam, o tutaj: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1487-ania-i-roze-i-cala-reszta
Dobrze wiedzieć, czyli wszystkie ładne, w razie co to stamtąd zamówię, sprowadzą mi w bliskie okolice Zielonej Góry. Dziś dostałam takiego powera- cisy i bukszpaniki się szykują
A bukszpany z Wrocłaiwa też się nie wybiera... Wykopują 100 i z wykopanych możesz sobie wybrać... Po 10 sztukach bierzesz co masz pod ręką... Na początku sezonu jeszcze ładne wybierają, potem kopią jak leci (teź dorodne, najwyżej troszkę poczochrane )
Zwykle kopią od 15 marca do 15 maja a potem jesienią po 15 września.
Madżen to zapodaj Irence, oni mi cen nie chcieli podać, to może się dowie czy ładne i za ile.
Ja mam od siebie tam ok 60 km więc to nie tak zupełnie bliziutko, na pewno pojadę ale tak początek kwietnia myślę.
To prawda, dziś nie mogę w miejscu ustać, jestem taka podekscytowana, a przecież jeszcze nic nie kupiłam...haha....to co to będzie jak wiosna ruszy, to dopiero będą emocje
Oby nam szybko nadeszła
Też muszę pomierzyć, a tu śnieg leży.....on jak na razie skutecznie ostudza mój zapał.
To koniecznie z Wrocławia sobie przywieź, kurierem to nigdy nie wiesz co dostaniesz, a tak sobie powybierasz najładniejsze, pozdrówka
Fajnie że ciurkadełko priorytet, będę podglądać z wielką uwagą
Grażyna- Te z pola będę w kwietniu kupowała, pod warunkiem że ładne oczywiście, w takim razie namiar wyślę ci jak zobaczę czy ładne ma, ok?
Teraz mam okazję takie większe za 12 zł kupić, bo już wykopane, zobaczę i wtedy zadecyduję.
Bardzo mi miło
Masz większą działeczkę i to sporo ode mnie (u mnie 1200) więc masz pole do popisu, widzę że złapałaś bakcyla, będą podglądać twoje zmiany