Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Kondziowy Ogród :) 21:29, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kondziu pisałeś kiedyś u mnie, że do Wrocka byś się wybrał po bukszpany, ja nie jadę jednak, bo koło siebie znalazła, jakby co to chyba Gierczusia jest zainteresowana,
pozdrawiam i uśmiech ślę
Dzięki jak co to ja będę w kontakcie z Marzenką
Igiełkowy ogródeczek 21:18, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Co do włókniny to bym czarnej nie zakładała, nie wiem czy przez tydzień zaszkodzi, ale czarna nie jest przeznaczona do ochrony przed mrozem, jeśli będzie słońce może się za bardzo nagrzewać w środku.
Ja zawsze stosuję białą zimową.

Ciężko odpowiedzić na twoje pytanie dot. bukszpanów bo to zależy jakie duże bukszpany kupisz, metoda jest jednak dość prosta, jak będziesz w szkółce to przykładasz sobie bukszpany tak, żeby się delikatnie stykały gałązki, układasz metr i liczysz ile ci wyjdzie mnożysz przez 50 i masz. Dziewczyny kupowały malutkie gdzie 10 na metr wchodziło a są też takie co tylko 4-5 wychodzi. Trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca i które są dostępne.
Zobacz tutaj:
lhttps://www.ogrodowisko.pl/watek/527-obwodki-z-bukszpanu?page=4

dzięki

o czarnej agro wiem że się nie powinno ale na mojej wsi nie mam możliwości kupienia białej więc lepsza czarna niż żadna bo w nocy może być dużo poniżej 0. Rano troszkę rozwinę i tak przez ten tydzień musimy się "ubierać i rozbierać"
Co z tym ogródeczkiem począć 21:18, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Śnieg leży i zima na razie, ale już niedługo wymarzona wiosna

A o 40 męczennikach u Hanii czytałaś...
Witajcie w Wyżełkowie 21:18, 11 mar 2013

Do góry
Bukszpaniki przebierają nóżkami to mi się spodobało
a u mnie to ja przebieram tymi nóżkami żeby po nie się wybrać.....
Wiosna w przyszłym tygodniu musi być bo nogi mi się zamęczą na śmierć...hihih
Ogródkowy chaos u monitki 21:13, 11 mar 2013

Do góry
Majowe przymrozki pamiętam jak dziś, śniegu u mnie nie było, ale rośliny zmroziło i musiały ponowie wystartować,
Moniko a jak mnie denerwuje ten śnieg, nie masz pojęcia, już wiosennie było, dobrze że jest Ogrodowisko przynajmniej pożalić się mam komu, bo eM to już nie chce słuchać, tylko ciągle- a nie mówiłem, że jeszcze zima jest
Igiełkowy ogródeczek 21:07, 11 mar 2013

Do góry
Co do włókniny to bym czarnej nie zakładała, nie wiem czy przez tydzień zaszkodzi, ale czarna nie jest przeznaczona do ochrony przed mrozem, jeśli będzie słońce może się za bardzo nagrzewać w środku.
Ja zawsze stosuję białą zimową.

Ciężko odpowiedzić na twoje pytanie dot. bukszpanów bo to zależy jakie duże bukszpany kupisz, metoda jest jednak dość prosta, jak będziesz w szkółce to przykładasz sobie bukszpany tak, żeby się delikatnie stykały gałązki, układasz metr i liczysz ile ci wyjdzie mnożysz przez 50 i masz. Dziewczyny kupowały malutkie gdzie 10 na metr wchodziło a są też takie co tylko 4-5 wychodzi. Trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca i które są dostępne.
Zobacz tutaj:
lhttps://www.ogrodowisko.pl/watek/527-obwodki-z-bukszpanu?page=4
Ogród w moim krwioobiegu 20:48, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale ty przecież wiesz że masz pięknościowo.....hihihi....
a po zmianach to już nawet nie będę wiedziała co napisać, chyba faktycznie tylko ach i och do dyspozycji pozostanie
W sprawie mączki to do Ani od róż, bo ja się nie znam, o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1487-ania-i-roze-i-cala-reszta

masz racje- Ania to moje różane GÓRU. Nie dało się oglądać jej róż żeby nie chcieć mieć u siebie i kupiłam Souvenir de Baden-Baden, Jasmina, Novalis, Lions-Rose, Aprikola
Ogród do odświeżenia 20:46, 11 mar 2013

Do góry
U mnie -2 i śnieg, czyli dobrze, a niedawno tak ja Madźen płakałam dajcie śnieg, ale se wyczarowałam i mam...hihih
Tak dużo go nie ma więc odśnieżać nawet eMowi się nie chciało z rana, jakieś 10 cm. Ciekawa jestem czy to koniec czy początek tej zimnej aury. Ten tydzień jakoś ścierpię, ale następny ma być ciepły i basta
Igiełkowy ogródeczek 20:44, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Agnieszko- śnieg doskonale zabezpieczy roślinki, ja liczę, że nie przyjdzie ten wielki mróz, inaczej ze szmatami będę musiała latać, ale mnie to denerwuje, tyle pracy czeka, a tu nic nie można robić, no nic trzeba wykrzesać z siebie jeszcze trochę cierpliwości.

Kraania- super, napisz koniecznie co i jak, dzięki

dziś ściągałam białą agrowłokninę którą miałam osłoniętą magnolię bo deszcz i mróz sprawiły, że magnolia zaczęła się przechylać. za dużo lodu i drzewko zwyczajnie by się połamało. dostało nową włókninę tyle że czarną i mam nadzieję że przez ten zimny tydzień nic się z nim złego nie stanie.
Ogród w moim krwioobiegu 20:39, 11 mar 2013

Do góry
Ale ty przecież wiesz że masz pięknościowo.....hihihi....
a po zmianach to już nawet nie będę wiedziała co napisać, chyba faktycznie tylko ach i och do dyspozycji pozostanie
W sprawie mączki to do Ani od róż, bo ja się nie znam, o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1487-ania-i-roze-i-cala-reszta
Igiełkowy ogródeczek 20:36, 11 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Irenka dla nas dobre ceny wynegocjuje To miszcz

A bukszpany z Wrocłaiwa też się nie wybiera... Wykopują 100 i z wykopanych możesz sobie wybrać... Po 10 sztukach bierzesz co masz pod ręką... Na początku sezonu jeszcze ładne wybierają, potem kopią jak leci (teź dorodne, najwyżej troszkę poczochrane )
Zwykle kopią od 15 marca do 15 maja a potem jesienią po 15 września.

Dobrze wiedzieć, czyli wszystkie ładne, w razie co to stamtąd zamówię, sprowadzą mi w bliskie okolice Zielonej Góry. Dziś dostałam takiego powera- cisy i bukszpaniki się szykują
Igiełkowy ogródeczek 20:16, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Madżen to zapodaj Irence, oni mi cen nie chcieli podać, to może się dowie czy ładne i za ile.
Ja mam od siebie tam ok 60 km więc to nie tak zupełnie bliziutko, na pewno pojadę ale tak początek kwietnia myślę.

Irenka dla nas dobre ceny wynegocjuje To miszcz

A bukszpany z Wrocłaiwa też się nie wybiera... Wykopują 100 i z wykopanych możesz sobie wybrać... Po 10 sztukach bierzesz co masz pod ręką... Na początku sezonu jeszcze ładne wybierają, potem kopią jak leci (teź dorodne, najwyżej troszkę poczochrane )
Zwykle kopią od 15 marca do 15 maja a potem jesienią po 15 września.
Igiełkowy ogródeczek 20:12, 11 mar 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Ok Gosia Ja potrzebuję obsadzić wokól róż, nie na kulki

Dam znać
Igiełkowy ogródeczek 20:11, 11 mar 2013

Do góry
Madżen to zapodaj Irence, oni mi cen nie chcieli podać, to może się dowie czy ładne i za ile.
Ja mam od siebie tam ok 60 km więc to nie tak zupełnie bliziutko, na pewno pojadę ale tak początek kwietnia myślę.
Igiełkowy ogródeczek 20:09, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Znalazłam taki namiar na cisy, bukszpany też mają, dzwoniłam, ale cen nie bardzo chcą podawać, nie zniechęca mnie to jednak, mają podobno spory wybór, może ktoś był, a może się komuś przyda:
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt
Jak tylko się ociepli można przyjechać, kopią na miejscu, jeśli nie ma tego dużo.
Bukszpany też znalazłam, mam dwa namiary- pierwszy właśnie wykopali i można już kupować: wys. 60, szer. 40 po 10-12 zł, nie wiem czy ładne, w przyszłym tygodniu pojadę to się okaże, na obwódkę to chyba za duże, może kulę by się dało zrobić, zobaczymy, drugi namiar to są te bukszpany z Wrocka, koło mnie mieszka ojciec tego gościa może sprowadzić je z Wrocławia po 12 zł takie jak u Madżenki i Irenki a małe ok. 30 cm po 3,5. Jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać, namiary na priv.

Do Arnow musimy wysłać Irenkę bo niemal tam mieszka.... Nie znam tej szkółki a z mapy wygląda, że to plantacja cisowa.....
Igiełkowy ogródeczek 20:02, 11 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
ooo widze, ze plany są? i dobrze bo to sama radosć) pozdrawiam

To prawda, dziś nie mogę w miejscu ustać, jestem taka podekscytowana, a przecież jeszcze nic nie kupiłam...haha....to co to będzie jak wiosna ruszy, to dopiero będą emocje
Oby nam szybko nadeszła

JulkAd napisał(a)

Warte przemyślenia Gosiu...dam Ci znać jakby co, do Ciebie mam bliżej niż do Wrocka ...
...niech już ten śnieg stopnieje i wiosna przyjdzie to pomierzę ile mi potrzeba

Też muszę pomierzyć, a tu śnieg leży.....on jak na razie skutecznie ostudza mój zapał.

Kindzia napisał(a)
Tak, do Wrocławia bliżej mam, wolałabym jednak kurierem. Muszę się jeszcze wstrzymać, najpierw okolice ciurkadełka zrobię. A tam stożki i kule potrzebuję.

To koniecznie z Wrocławia sobie przywieź, kurierem to nigdy nie wiesz co dostaniesz, a tak sobie powybierasz najładniejsze, pozdrówka
Fajnie że ciurkadełko priorytet, będę podglądać z wielką uwagą
Nasz przydomowy ogródek 20:00, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zbyszek- rany jaki okaz, a jak ty masz tam czyściutko, zazdraszczam
Dzięki za dobrą nowinę wierzę że się sprawdzi i za tydzień wiosna zawita
Pozdrawiam

Gosiu dzięki. Czekamy na wiosnę.
Igiełkowy ogródeczek 19:59, 11 mar 2013

Do góry
Grażyna- Te z pola będę w kwietniu kupowała, pod warunkiem że ładne oczywiście, w takim razie namiar wyślę ci jak zobaczę czy ładne ma, ok?
Teraz mam okazję takie większe za 12 zł kupić, bo już wykopane, zobaczę i wtedy zadecyduję.
Ogród w moim krwioobiegu 19:54, 11 mar 2013

Do góry
daphne napisał(a)

jeśli choć odrobinke będzie czarował jak Twój będę zadowolona. Wczorajszy wieczór spędziłam u Ciebie i jedno jet pewne, że nie ma dla nas rzeczy niemożliwych - mam tu na myśli rabaty odzyskane z podjazdu . Zresztą dziś także lecę dokończyć Twój wątek...

Bardzo mi miło
Masz większą działeczkę i to sporo ode mnie (u mnie 1200) więc masz pole do popisu, widzę że złapałaś bakcyla, będą podglądać twoje zmiany
Ogród w skali mikro :) 19:31, 11 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
W futurgardens też kupowałam i mogę polecić, tyle że drogo mają, najlepiej na miejscu się rozejrzyj.
Do Wrocka nie jadę, bo koło siebie znalazłam
Ciekawe czy takie ładne będą jak te Madżenki, pozdrówka

Gośku ... A cena u Ciebie teź atrakcyjna ?

Ja się jeszcze po szkółkach nie wybierałam .. Jakoś w ty zimnie mi się nie chce ... Czekam na ocieplenie ... I na buksiki w lidlu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies