Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 18:21, 11 mar 2013

adom1206 napisał(a)
To na wasze szaleństwa fajny artykuł danusi czytałam.Mądra ta nasza szefowa i zapał na szaleństwa roślinne mi przeszedł

Czytałam, ale zapał nie przeszedł, bo ja bukszpany i cisy mam dawno zaplanowane
danuta_szwajcer 19:06, 11 mar 2013

ooo widze, ze plany są? i dobrze bo to sama radosć) pozdrawiam
JulkAd 19:09, 11 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Znalazłam taki namiar na cisy, bukszpany też mają, dzwoniłam, ale cen nie bardzo chcą podawać, nie zniechęca mnie to jednak, mają podobno spory wybór, może ktoś był, a może się komuś przyda:
http://arnow.pl/index.php?article=kontakt
Jak tylko się ociepli można przyjechać, kopią na miejscu, jeśli nie ma tego dużo.
Bukszpany też znalazłam, mam dwa namiary- pierwszy właśnie wykopali i można już kupować: wys. 60, szer. 40 po 10-12 zł, nie wiem czy ładne, w przyszłym tygodniu pojadę to się okaże, na obwódkę to chyba za duże, może kulę by się dało zrobić, zobaczymy, drugi namiar to są te bukszpany z Wrocka, koło mnie mieszka ojciec tego gościa może sprowadzić je z Wrocławia po 12 zł takie jak u Madżenki i Irenki a małe ok. 30 cm po 3,5. Jakby ktoś był zainteresowany to dajcie znać, namiary na priv.

Warte przemyślenia Gosiu...dam Ci znać jakby co, do Ciebie mam bliżej niż do Wrocka ...
...niech już ten śnieg stopnieje i wiosna przyjdzie to pomierzę ile mi potrzeba
Kindzia 19:41, 11 mar 2013

Mnie też potrzebne, dużo, na dwa zawijaski...ale daleko ode mnie w Twoje rejony
JulkAd 19:48, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Mnie też potrzebne, dużo, na dwa zawijaski...ale daleko ode mnie w Twoje rejony

Tobie Kasiu bliżej do Wrocka, ale chyba Grażynka z Krakowa też chciała coś tam Gosia pisała, więc może przy okazji się razem zmobilizujecie?
grazyna 19:52, 11 mar 2013

Gosia namiary na bukszpany te najładniejsze i ... najtańsze
Pod warunkiem, że je zobaczysz i polecisz. Ty się znasz ! No i by wysyłali pocztą/kurierem - po nie przecież nie przyjadę

Ale dobrze Szefowa mówi, nie ma co się spieszyć z ich kupnem, zimno za bardzo Kwiecień będzie lepszym terminem.

Kindzia 19:57, 11 mar 2013

Tak, do Wrocławia bliżej mam, wolałabym jednak kurierem. Muszę się jeszcze wstrzymać, najpierw okolice ciurkadełka zrobię. A tam stożki i kule potrzebuję.
Gosiniak 19:59, 11 mar 2013

Grażyna- Te z pola będę w kwietniu kupowała, pod warunkiem że ładne oczywiście, w takim razie namiar wyślę ci jak zobaczę czy ładne ma, ok?
Teraz mam okazję takie większe za 12 zł kupić, bo już wykopane, zobaczę i wtedy zadecyduję.
Gosiniak 20:02, 11 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
ooo widze, ze plany są? i dobrze bo to sama radosć) pozdrawiam

To prawda, dziś nie mogę w miejscu ustać, jestem taka podekscytowana, a przecież jeszcze nic nie kupiłam...haha....to co to będzie jak wiosna ruszy, to dopiero będą emocje
Oby nam szybko nadeszła

JulkAd napisał(a)

Warte przemyślenia Gosiu...dam Ci znać jakby co, do Ciebie mam bliżej niż do Wrocka ...
...niech już ten śnieg stopnieje i wiosna przyjdzie to pomierzę ile mi potrzeba

Też muszę pomierzyć, a tu śnieg leży.....on jak na razie skutecznie ostudza mój zapał.

Kindzia napisał(a)
Tak, do Wrocławia bliżej mam, wolałabym jednak kurierem. Muszę się jeszcze wstrzymać, najpierw okolice ciurkadełka zrobię. A tam stożki i kule potrzebuję.

To koniecznie z Wrocławia sobie przywieź, kurierem to nigdy nie wiesz co dostaniesz, a tak sobie powybierasz najładniejsze, pozdrówka
Fajnie że ciurkadełko priorytet, będę podglądać z wielką uwagą
JulkAd 20:05, 11 mar 2013

grazyna napisał(a)
Gosia namiary na bukszpany te najładniejsze i ... najtańsze
Pod warunkiem, że je zobaczysz i polecisz. Ty się znasz ! No i by wysyłali pocztą/kurierem - po nie przecież nie przyjadę

Ale dobrze Szefowa mówi, nie ma co się spieszyć z ich kupnem, zimno za bardzo Kwiecień będzie lepszym terminem.

, ale ja to sama bym przyjechała...ino sprawdź, bo siem znasz