Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

JulkAd 21:11, 11 mar 2013

Ja też skorzystałam dziękuję
daphne 21:18, 11 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Co do włókniny to bym czarnej nie zakładała, nie wiem czy przez tydzień zaszkodzi, ale czarna nie jest przeznaczona do ochrony przed mrozem, jeśli będzie słońce może się za bardzo nagrzewać w środku.
Ja zawsze stosuję białą zimową.

Ciężko odpowiedzić na twoje pytanie dot. bukszpanów bo to zależy jakie duże bukszpany kupisz, metoda jest jednak dość prosta, jak będziesz w szkółce to przykładasz sobie bukszpany tak, żeby się delikatnie stykały gałązki, układasz metr i liczysz ile ci wyjdzie mnożysz przez 50 i masz. Dziewczyny kupowały malutkie gdzie 10 na metr wchodziło a są też takie co tylko 4-5 wychodzi. Trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca i które są dostępne.
Zobacz tutaj:
lhttps://www.ogrodowisko.pl/watek/527-obwodki-z-bukszpanu?page=4

dzięki

o czarnej agro wiem że się nie powinno ale na mojej wsi nie mam możliwości kupienia białej więc lepsza czarna niż żadna bo w nocy może być dużo poniżej 0. Rano troszkę rozwinę i tak przez ten tydzień musimy się "ubierać i rozbierać"
Jabeska 21:57, 11 mar 2013

Istna bukszpanomania tu panuje pozdrowienia
JulkAd 10:33, 12 mar 2013

Gosiu dzwoniłam do tej szkółki obok mnie...oszaleli chyba, cena hurtowa przy większej ilości za bukszpany 30 cm to 8 zł za szt, z gruntu pani jeszcze nie wie, ale gruntowe w wysokości 50-60 cm są za 21,60, dla mnie rozbój w biały dzień. Buziam wtorkowo
Gosiniak 10:55, 12 mar 2013

Jabeska napisał(a)
Istna bukszpanomania tu panuje pozdrowienia

hihihi.....
Gosiniak 10:58, 12 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Gosiu dzwoniłam do tej szkółki obok mnie...oszaleli chyba, cena hurtowa przy większej ilości za bukszpany 30 cm to 8 zł za szt, z gruntu pani jeszcze nie wie, ale gruntowe w wysokości 50-60 cm są za 21,60, dla mnie rozbój w biały dzień. Buziam wtorkowo

Za te małe to drogo bardzo, ale te większe nie tak źle, trzeba by było je zobaczyć, czy gęste, facet koło mnie oferuje takie za 12, ale czy bukszpan bukszpanowi równy, nie wiadomo, ja w przyszłym tygodniu jadę zobaczyć te większe, bo już wykopane, a z tymi małymi to się wstrzymam po świętach i tak w gruncie siedzą to nic im nie będzie jak zaczekają a pewność większa że nie przemarznięte. Szukaj dalej, może coś się jeszcze trafi. Pozdrówka
Urszulla 11:06, 12 mar 2013

Bukszpanowo u Ciebie
Gosiniak 11:29, 12 mar 2013

Tak tak bukszpaniki i cisy na celowniku, czekam na relację ze szkółki, do której wcześniej link dałam, okazało się, że bliziutko koło jednej z nich mieszka Irenka
JulkAd 12:21, 12 mar 2013

Gosiu mus je zobaczyć, ale obawiam się, że jeżeli z gruntu to do formowania(choć wtedy cena atrakcyjna) w kule lub stożki mogą być raczej nieciekawe, a na obwódkę to dla mnie za wysokie, no i za drogie. Bendem trzymać renke na pulsie
AgnieszkaW 12:23, 12 mar 2013

Widzę, że bukszpanowo i cisowo się u was zrobiło. Pozdrawiam ciepło