Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Biało różowy ogród za płotem. 14:10, 21 wrz 2017
Do góry
nicol21 napisał(a)
Super ogród Ci wyszedł!!
a siostra pochwali czasem czy tylko narzeka?

własnie szukałam odpowiedzi na pytanie.....nie znalazłam

ale sadze ze jest dumna ...ja bym była ...nawet bardzo ...bo mi sie podoba to taki ogród który można by sprzedawać jako projekt typowy ...do wielu miejsc będzie pasował i podejrzewam, że wielu cichych wielbicieli forum będzie te nasadzenia kopiowac
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 11:56, 21 wrz 2017

Do góry
basia3 napisał(a)
Witam jestem u ciebie i podziwiam cudny ogród.

Dzięki Basiu wiesz, większa cześć sukcesu to jednak projekt szefowej.
Miło, że wpadłaś, idę też do Ciebie.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:34, 20 wrz 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Przeszłam jak burza przez strony od 01 września
Ja Ci powiem- choć się nie znam- że ten projekt nr 1 jest świetny! Spróbuj spojrzeć na to "odcięcie" jak na okoliczność, że nie każdy listonosz bieżący do drzwi wejściowych musi od razu cała topografię Twojego ogrodu znać A jak Cię to nie przekona, to zrób po swojemu, tak jak Ci w duszy gra, bo to Twój ogród

Tak, tak! Zrobię wersję 3
Ogrodowa przygoda Łukasza II 19:17, 20 wrz 2017

Do góry
Poczytałam i pooglądałam duuużo do tyłu , slicznie masz, no te śliwy faktycznie ale moze sie im poprawi , za to reszta zachwycajaca . Projekt ścianki świetny ale w realu zobaczyc bedzie ciekawiej. Pozdrówka.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 18:27, 20 wrz 2017

Do góry
Jolcia ty mi tutaj nie tutaj i nie czaruj
Ja dalej mam ochotę co nieco po prostować i nawet mi taka koncepcja głupia wpadła, która nie wymaga wielu zmian, a nawet częściowo jest w realizacji, ale ja teraz już na spokojnie i oszczędnie do ogrodu podchodzę, chociaż pogoda do szału mnie doprowadza bo mam takie burdello, że szkoda gadać. Od dwóch tygodni prawie nic nie tknięte, a nowy projekt w trakcie, a tam armagedon wykonawczy

Kindzia nie wiem czy taka wisienka da radę, ale jak polecają ją do nasadzeń miejskich i ma te same wymagania co Amanogawa to chyba nie powinno być problemu

Ehh ta sobota... przynajmniej sobie pokopałem.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:37, 20 wrz 2017

Do góry
Przeszłam jak burza przez strony od 01 września
Ja Ci powiem- choć się nie znam- że ten projekt nr 1 jest świetny! Spróbuj spojrzeć na to "odcięcie" jak na okoliczność, że nie każdy listonosz bieżący do drzwi wejściowych musi od razu cała topografię Twojego ogrodu znać A jak Cię to nie przekona, to zrób po swojemu, tak jak Ci w duszy gra, bo to Twój ogród
System automatycznego nawadniania 19:52, 19 wrz 2017

Do góry
Komar napisał(a)
Kilka postów temu wrzuciłem plan działki oraz kilka zdjęć,
Chciałem dopytać czy układ zraszaczy który zaplanowałem będzie się sprawdzał.

Wąski pasek chciałem podlewać zraszaczami z dyszami paskowymi.

Projekt z programu "gardeny" tylko do wizualizacji.

2 kratki = 1m

Witam serdecznie. Polecam Ci abyś zrobił instalację na PGJ O4 HUNTER-a. MP rotatory wcale tak dużo wody nie wylewają i wcale też tak to efektownie nie wygląda. Sprawdź najpierw ile możesz wylać wody ze studni bądź źródła z jakiego będziesz miał wodę i przyjmij 75% wody z tego źródła do wylewania przez zraszacze. Narysuj sobie promienie tak aby woda wylewała się na zachodzący zraszacz i będzie OK.
...uDany ogród 13:09, 19 wrz 2017

Do góry
Dana, no właśnie trudny wybór - skłaniamy się ku tym dwóm projektom. Jeżeli w karmelu dałoby radę wcisnąć kuchnię zamiast garderoby a zamiast kuchni-łazienkę, to jestem za tym projektem
Istnieje szansa na zmiany w projekcie.
U nas zarolniają pojedyncze działki, to myślę, że odralniają również. Tym bardziej, że pani notariusz mówiła, żeby zgłosić do gminy, bo ta działka była już budowlana a nawet projekt pierwszy właściciel do niej już miał.

A Ty w jakiej cegielni kupujesz swoje cegły?

Trzymam kciuki za mamę.
...uDany ogród 11:17, 19 wrz 2017

Do góry
duju napisał(a)
Dana, co do projektu sama mam problem z wyborem - bo zastanawiam się konkretnie nad garażem. Te które mi odpowiadają mają taki, ale kuchnia i salon od tyłu - ja bym chociaż kuchnię chciała z przodu. Wybrałam na razie taki projekt - może do zmian,może nie - jeszcze myślę - już możemy działać. Działak jest nasza - całe 800m2.Ziemię mamy 4klasę, musimy odrolnić, ale z tym nie ma problemu, bo wszystkie naokoło budowlane, ta też była tylko żeby płacić malutki podatek to ,,zarolnili''.

Tu cegielnia - mam nadzieję, że wolno wklejać, jak nie to proszę usunąć.
https://cegielniatrojanowscy.pl/
te płytki podłogowe z czarnym kwadracikami - galeria- podbiły moje serce.

A tu projekt naszego
https://www.tooba.pl/projekt-domu-Endo-2-TDR-323

Z jednej strony chciałam ten - bo widziałam na żywo, ładny rozkład itp, ale wszystko od tyłu.
https://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/2929/projekt-domu-karmel
Może coś podpowiesz Ale chyba pora udać się do architekta.
Jak wchodzę na stronę z projektami, to nie mogę wyjść

P.S. Jaki zakupiłaś aparat?
Ściana z aniołem wspaniała. My mamy do odbioru już Chrystusa Frasobliwego (taki jak Klaryska ) Ale na razie ,,stacjonuje'' u rzeźbiarza.

Justysiu oba projekty ładne, ale mnie zachwycają ostatnio małe domki. Dlatego Karmel mi sie bardziej podoba. Ja mam chęć na mały dworek Miłków idealnie mi się wpasowuje w moją wizję.
Czyli chcesz projekt indywidualny? czy tylko adaptować gotowy projekt?
U nas nie ma szans na odrolnienie jednej działki, muszę czekać na przekształcenie całej dzielnicy, wiem że to absurd ale nie mamy wyjścia

Pozdrawiam serdecznie i powodzenia życzę!

Cegielnię znam, piękne produkują cegły ale ceny dość wysokie.
Aparat to kolejny egzemplarz Pentaxa x70, nie chcę póki co innego. Trochę mniej pstrykam to i lepszy nie potrzebny...
Ściana to było moje marzenie, wreszcie się spełniło.
Pokażesz jak odbierzesz rzeźbę?
Może jakiś wątek ? Załóż proszę

Dziewczynki trzymajcie kciuki, Mama zaraz ma operację.
Pozdrawiam i do potem!
...uDany ogród 09:30, 19 wrz 2017

Do góry
Dana, co do projektu sama mam problem z wyborem - bo zastanawiam się konkretnie nad garażem. Te które mi odpowiadają mają taki, ale kuchnia i salon od tyłu - ja bym chociaż kuchnię chciała z przodu. Wybrałam na razie taki projekt - może do zmian,może nie - jeszcze myślę - już możemy działać. Działak jest nasza - całe 800m2.Ziemię mamy 4klasę, musimy odrolnić, ale z tym nie ma problemu, bo wszystkie naokoło budowlane, ta też była tylko żeby płacić malutki podatek to ,,zarolnili''.

Tu cegielnia - mam nadzieję, że wolno wklejać, jak nie to proszę usunąć.
https://cegielniatrojanowscy.pl/
te płytki podłogowe z czarnym kwadracikami - galeria- podbiły moje serce.

A tu projekt naszego
https://www.tooba.pl/projekt-domu-Endo-2-TDR-323

Z jednej strony chciałam ten - bo widziałam na żywo, ładny rozkład itp, ale wszystko od tyłu.
https://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/2929/projekt-domu-karmel
Może coś podpowiesz Ale chyba pora udać się do architekta.
Jak wchodzę na stronę z projektami, to nie mogę wyjść

P.S. Jaki zakupiłaś aparat?
Ściana z aniołem wspaniała. My mamy do odbioru już Chrystusa Frasobliwego (taki jak Klaryska ) Ale na razie ,,stacjonuje'' u rzeźbiarza.
...uDany ogród 06:24, 19 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
"Pospacerowałam" i pokazałam mojemu J te ścieżki... błysnęło mu w oku

Zrób całą pralnię na poddaszu. Ja tak wykombinowałam, bo choć projekt był indywidualny, to architektka się nie popisała. Mam pralnię niedużą, ale jest miejsce na sporą szafę-bieliźnianą i nie muszę deski do prasowania składać. A ponieważ sufit jest skośny, to wykorzystaliśmy wysokość na zainstalowanie dwóch suszarek z opuszczanymi drążkami. Mogę jednorazowo powiesić 4 pełne komplety bielizny pościelowej na podwójne łóżka i spokojnie pod nimi chodzę nie zaczepiając głową.

Kasiu miło mi bardzo,że J entuzjastycznie spojrzał na nasze ścieżki.

Jeżeli w ogóle dojdzie do budowy będę myślała nad Twoją propozycją. Może skorzystam z podpowiedzi. Już widzę pewne korekty do wprowadzenia, ale tak czy siak to najbardziej odpowiadający mi projekt, który bez kombinacji wejdzie na działkę.
Teraz tylko czekać...

...uDany ogród 22:15, 18 wrz 2017

Do góry
"Pospacerowałam" i pokazałam mojemu J te ścieżki... błysnęło mu w oku

Zrób całą pralnię na poddaszu. Ja tak wykombinowałam, bo choć projekt był indywidualny, to architektka się nie popisała. Mam pralnię niedużą, ale jest miejsce na sporą szafę-bieliźnianą i nie muszę deski do prasowania składać. A ponieważ sufit jest skośny, to wykorzystaliśmy wysokość na zainstalowanie dwóch suszarek z opuszczanymi drążkami. Mogę jednorazowo powiesić 4 pełne komplety bielizny pościelowej na podwójne łóżka i spokojnie pod nimi chodzę nie zaczepiając głową.
System automatycznego nawadniania 21:16, 18 wrz 2017

Do góry
Kilka postów temu wrzuciłem plan działki oraz kilka zdjęć,
Chciałem dopytać czy układ zraszaczy który zaplanowałem będzie się sprawdzał.

Wąski pasek chciałem podlewać zraszaczami z dyszami paskowymi.

Projekt z programu "gardeny" tylko do wizualizacji.

2 kratki = 1m

...uDany ogród 18:35, 18 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Śliczny projekt. Oby przeciwności sie odwrocily i wszystko szybko poszlo po twojej myśli.

Basiu mnie się bardzo podoba. Ma wszystko czego potrzebujemy do życia.
Dziękuję za życzenia, oby się spełniły.

...uDany ogród 18:32, 18 wrz 2017

Do góry
duju napisał(a)
Dana, a w tym budynku gdzie piec c.o. ? My już projekt mamy prawie wybrany - dziś na 10 notariusz, działka będzie nasza 800m2 i będziemy już działać Prąd i woda na działce jest.

Przepięknie wyglądają ścieżki Trafiłam na cegielnie i robi piękne płytki podłogowe - cudo jak dla mnie.

Justysiu w spiżarce przy kuchni piecyk gazowy, bo takie będzie ogrzewanie.
Gratuluję!
My niestety dalej czekamy...
Mam nadzieję,że Wam pójdzie jak po maśle

Cieszę się,że Ci się podobają moje ścieżki. Co to za cegielnia możesz podać coś więcej, proszę

W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 16:49, 18 wrz 2017

Do góry
Po długiej nieobecności spowodowanej różnymi osobistymi zawirowaniami- wracam
Cały czas podczytywałam ogrodowisko i zaczęło mi Was bardzo brakować, szybko zresztą, ale nie mogłam się zabrać za "internetowanie".
Ale, ale...nie próżnowałam. Cały czas parłam ogrodowo do przodu, powoli, ale staram się godnie realizować ten cudny projekt. Teraz, jak rośliny nieco się rozrosły, zaczyna być widać jego piękno
Zapraszam
...uDany ogród 14:48, 18 wrz 2017

Do góry
Śliczny projekt. Oby przeciwności sie odwrocily i wszystko szybko poszlo po twojej myśli.
...uDany ogród 07:54, 18 wrz 2017

Do góry
Dana, a w tym budynku gdzie piec c.o. ? My już projekt mamy prawie wybrany - dziś na 10 notariusz, działka będzie nasza 800m2 i będziemy już działać Prąd i woda na działce jest.

Przepięknie wyglądają ścieżki Trafiłam na cegielnie i robi piękne płytki podłogowe - cudo jak dla mnie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:33, 17 wrz 2017

Do góry
malkul napisał(a)
niecieperię szpilek! nie ciepie nie cierpieć. i marnować czasu na głupoty. Ana ogrody powstają przede wszystkim dzięki pracy , marzeniom i samozaparciu - i tego się trzymajmy.
co to za różnica czy projekt był czy nie.
Prawda jest taka ze jak kogoś stać to zapłaci a jak nie to projektuje za pomocą osób trzecich za free ewentualnie sam. Efekt są naprawdę bardzo różne.
ogrody są po to aby ja kochać a nie się o nie kłócić

otóż to, Malkulu!

Nie sądziłam, że znów wyjdą jakieś kwasy na Forum!

ojej...nie sądziłam
...uDany ogród 13:08, 17 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Śliczny domek! Prostota i elegancja.

Basiu dokładnie, ma wszystko co lubię.
Wnętrza też bez udziwnień ,prosty podział na strefy.
Jedyna zmiana to adaptacja poddasza na pokoje dla moich chłopców, projekt jest tak przygotowany,że można to zrobić w późniejszym momencie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies