Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Margerytka40 16:28, 05 wrz 2017

Ana,chyba jeszcze się u Ciebie nie ujawniałam choć podziwiam Twój ogród pewnie od początku mojej obecności na forum. Nigdy nie miałam śmiałości jakoś ale teraz chciałam zapytać o Twój element wodny w ogrodzie. Podoba mi się i być może co coś w tym stylu u siebie bym chciała. Nie mogę jednak znaleźć nic ciekawego. Mogę zapytać gdzie kupowałaś taką misę. Czy to była gotowa już instalacja czy robiliście sami? Kopię w wątku w poszukiwaniu informacji ale na razie jeszcze nie odszukałam. Trafiłam za to na wiele pięknych zdjęć Twojego ogrodu i świetnych inspiracji.
UlaB 16:33, 05 wrz 2017

ana_art napisał(a)
nie pamiętam w tej chwili, jak sobie przypomnę to napiszę

tojeść rozesłana aurea?

rośnie jak chwast, zwlaszcza w ciunu i wilgoci, kwitnie niepozornymi bialymi kwiatkami i odbija ze szczątka korzonka prawie jak szczawik

jak prace tarasowe?
ana_art 21:01, 05 wrz 2017

UlaB napisał(a)

tojeść rozesłana aurea?

rośnie jak chwast, zwlaszcza w ciunu i wilgoci, kwitnie niepozornymi bialymi kwiatkami i odbija ze szczątka korzonka prawie jak szczawik

jak prace tarasowe?
dokładnie tak, w donicy przy pergoli nawet przezimowało
robi się, ale pogoda spowalnia
ana_art 21:04, 05 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ana,chyba jeszcze się u Ciebie nie ujawniałam choć podziwiam Twój ogród pewnie od początku mojej obecności na forum. Nigdy nie miałam śmiałości jakoś ale teraz chciałam zapytać o Twój element wodny w ogrodzie. Podoba mi się i być może co coś w tym stylu u siebie bym chciała. Nie mogę jednak znaleźć nic ciekawego. Mogę zapytać gdzie kupowałaś taką misę. Czy to była gotowa już instalacja czy robiliście sami? Kopię w wątku w poszukiwaniu informacji ale na razie jeszcze nie odszukałam. Trafiłam za to na wiele pięknych zdjęć Twojego ogrodu i świetnych inspiracji.
miło mi, witaj Element o który pytasz to wielka donica pastikowa kupiona na wyprzedaży w sklepie ogrodniczym, przewiercona (na kabe i uszczeniona) w celu zamontowania najzwyklejszej i najtańszej pompki z marketu Cała tajemnica, pisałam o tym i tu i w gazecie "kocham ogród" który publikował mój ogród w tym roku.
Gardenarium 21:30, 05 wrz 2017

Izabela36 napisał(a)
Witam, Aniu na tym zdjeciu co to za roślina w donicy z tymi żółtymi liśćmi zwisajacymi?

Tojeść rozesłana 'Aurea'.

Instagram Ogrodowiska
Margerytka40 22:02, 05 wrz 2017

ana_art napisał(a)
miło mi, witaj Element o który pytasz to wielka donica pastikowa kupiona na wyprzedaży w sklepie ogrodniczym, przewiercona (na kabe i uszczeniona) w celu zamontowania najzwyklejszej i najtańszej pompki z marketu Cała tajemnica, pisałam o tym i tu i w gazecie "kocham ogród" który publikował mój ogród w tym roku.

Hmm ....Też myślałam z normalnej donicy zrobić . Póki co mam problem ze znalezieniem odpowiednio dużej.
ana_art 22:06, 05 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)

Hmm ....Też myślałam z normalnej donicy zrobić . Póki co mam problem ze znalezieniem odpowiednio dużej.
aaaa ja długo szukałam, znalazłam przypadkowo
Msazalka18 22:10, 05 wrz 2017

ana_art napisał(a)
Dziękuję Vanilki podpierałam, dawałam takie metalowe podpurki półokrągłę, ale w tym roku jakoś się zagaiłam i przeoczyłam dobry moment... wydawało się że w tym roku już sa sztywne, ale niestety po deszczach lekko zległy na rozchodnikach dusząc je delikatnie Hortensję dostałam w prezencie na DM więc nie wiem ile kosztowała

Oby więcej takich prezentów i takich dni i takich pięknych kwiatów
Matka 23:33, 17 wrz 2017

malkul napisał(a)
niecieperię szpilek! nie ciepie nie cierpieć. i marnować czasu na głupoty. Ana ogrody powstają przede wszystkim dzięki pracy , marzeniom i samozaparciu - i tego się trzymajmy.
co to za różnica czy projekt był czy nie.
Prawda jest taka ze jak kogoś stać to zapłaci a jak nie to projektuje za pomocą osób trzecich za free ewentualnie sam. Efekt są naprawdę bardzo różne.
ogrody są po to aby ja kochać a nie się o nie kłócić

otóż to, Malkulu!

Nie sądziłam, że znów wyjdą jakieś kwasy na Forum!

ojej...nie sądziłam
ana_art 20:40, 05 paź 2017

Październik
Dalej walczę z grzybem i pędrakami...