Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:45, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ummm piękne widoczki

Aniu dziękuję, w końcu widoczki już miłe dla oka
cudnie te goździki pachną... i kocimiętka teraz ma swój czas

stipa błyszczy...

Życie w wiejskim ogrodzie 20:18, 05 cze 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Nie wiem co to za odmiana, tydzień temu zakwitła i potrwa to jeszcze z tydzień. Na uwagę zasługuje stipa ukraińska, fantastycznie zimuje w naszym klimacie i już ma kwiatostany

Piękny widok.
Moje fioletowe czosnki już przekwitły.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:14, 05 cze 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Mi też się bardzo podoba
A jaki to czosnek rak długo kwitnie?

Nie wiem co to za odmiana, tydzień temu zakwitła i potrwa to jeszcze z tydzień. Na uwagę zasługuje stipa ukraińska, fantastycznie zimuje w naszym klimacie i już ma kwiatostany

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:12, 04 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Haniu, ach!!! Twój busz mam teraz w głowie! Piękne masz już te graby. I falbaniaste piwonie. I te plamy błękitu, którego u siebie nie lubię, a u Ciebie mnie zachwycają. I rutewka subtelna i stipa. I ta obfitość kolorów. I bujna zieleń. Uściski zostawiam!

Niebieskości uwielbiam. Staram się je przełamać plamkami w innych barwach.

Uściski odwzajemniam.
Nowoczesny ogród ze skarpami 16:01, 04 cze 2019

Do góry
malkul napisał(a)

mam nadzieję że nie zaśmiecę jak wstawię zdjęcie u mnie sprzed chwilki - apropo kwitnących czosnków i stipy.

Witam kolejną ślązaczkę
Nie zaśmieciłaś !! Piękna stipa, piękne czosnki
Nowoczesny ogród ze skarpami 15:19, 04 cze 2019

Do góry
Dlaczego u mnie stipa nie chce być taka śliczna? No dlaczego?!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:07, 04 cze 2019

Do góry
Haniu, ach!!! Twój busz mam teraz w głowie! Piękne masz już te graby. I falbaniaste piwonie. I te plamy błękitu, którego u siebie nie lubię, a u Ciebie mnie zachwycają. I rutewka subtelna i stipa. I ta obfitość kolorów. I bujna zieleń. Uściski zostawiam!
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 20:41, 03 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)
I jeszcze przyklad zieleni miejskiej, Greenwich. Trudne warunki, od 6 lat testuja i zmieniaja, jedynie stipa jest jaki staly element.

Ostrogowiec normalnie jest najpopularniejszą rośliną tego roku - co wątek, to wszędzie jego fotki widzę

Fajne porównanie Edenki i Palais Royal. Nie mam tej drugiej, a byłam ciekawa jej koloru.
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 22:49, 01 cze 2019

Do góry
I jeszcze przyklad zieleni miejskiej, Greenwich. Trudne warunki, od 6 lat testuja i zmieniaja, jedynie stipa jest jaki staly element.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 10:06, 30 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Oj ile razy ja ratowałam zabiedzone roślinki ze szkółek. Ostatnio nawet zwróciłam uwagę w mającej się za renomowaną szkółkę - każdego roku to samo, rośliny więdną z braku wody.
Nie tylko w marketach rośliny się męczą.

Stipe ładną Ci przysłali. Czy to nie stipa?

Stipa bardzo ładna i miskant chiński również
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 07:42, 30 maj 2019

Do góry
Oj ile razy ja ratowałam zabiedzone roślinki ze szkółek. Ostatnio nawet zwróciłam uwagę w mającej się za renomowaną szkółkę - każdego roku to samo, rośliny więdną z braku wody.
Nie tylko w marketach rośliny się męczą.

Stipe ładną Ci przysłali. Czy to nie stipa?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:53, 29 maj 2019

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
Prze-pię-knie !

Co masz posadzone między czosnkami, że tak ładnie nie widać ich liści?
Sosna to varellka czy jaka?

Pozdrawiam

czosnki są w trawach: molinia, stipa i trzcinnik

Sosna to varelka
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:28, 28 maj 2019

Do góry
MartaKM napisał(a)
I ja się ujawniam jako wierna podglądczka Twojego trawiastego ogrodu Łany stipy i chmurka śmiałkowa powalające. Stipa już u mnie rośnie a śmiałek będzie się wprowadzł (mam tylko nadzieję, że nie będę go goniła po całym ogrodzie ponoć się sieje). A jak tam wiosna w Twoim ogrodzie? Pozdrawiam
witam vos mi sie sieje ale nie wiem xzy to smialek. Wzielam jedno tp cos do donoczko zobaczymy co z tego wyrośnie. Ale nie jest yo sianie jal stipa
Wśród brzóz i dębów 15:01, 25 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)
Ewuś, myślę, że warto zapytać Wojtka o tę kalinę, na pewno będzie pomocny w identyfikacji.

Aniu, dziękuję w imieniu piesia.

Grażynko, masz rację margerytki wdzięcznie się prezentują, choć u mnie to akurat nie łączka, lecz zarośnięta nimi różanka. Wysiały się tam. Muszę je wyplewić, niestety.

Pekinie.I idealny porządeczek.
Biała i fioletowa kocimiętka ??Ładne.
Miedzy berberysami to stipa ?
Podmiejski ogródek 06:54, 25 maj 2019

Do góry
Toszka napisał(a)

na focie nie jest citronelka a jakaś żurawka typu Lime...

Szkoda, że wietlice już wykopałaś. Nie dałaś im się zadomowić. Na kwaśnej też mogą rosnąć i na słońcu niezadługim też. U mnie po 5 latach wietlica ładnie się rozrosła, a liście rosną na 60cm w górę.
Kopytnik masz? Jak nie to wpadaj...mam Tessowy, który sieje się niczym stipa.
Mnie tam kopytnika brakuje, który ciemną zielenią połączy kontrasty.

Tojeści natomiast bym nie sadziła...jak się zadomowi to jest niczym podagrycznik, ech

Dobrze, że czujna jesteś, to Lime Rickey (aż poszłam sprawdzić) ale gdzieś tam citronella też się plącze... ogólnie jakby ktos chciał ze dwie takie do cienia to służę bo znowu się wylewają z tego skrawka ziemi

Ta tojeść rośnie u mnie pod wielkim dereniem i bergenie ją ograniczają nieco, i to chyba najłatwiejsza do usunięcia z tojeści
Podmiejski ogródek 00:23, 25 maj 2019

Do góry
Toszka napisał(a)

Szkoda, że wietlice już wykopałaś. Nie dałaś im się zadomowić. Na kwaśnej też mogą rosnąć i na słońcu niezadługim też. U mnie po 5 latach wietlica ładnie się rozrosła, a liście rosną na 60cm w górę.

Tojeści natomiast bym nie sadziła...jak się zadomowi to jest niczym podagrycznik, ech

Ooo, witamy po urlopie Już się zaczynałyśmy martwić

No nie dałam Ale 60 cm to całkiem wysoko!Teraz mocno trzymają się ziemi

Ooo, kopytnik byłby dobry! Dostałam jedną sadzonkę od Ani, ale cóż to jest jedna sadzonka

Kasia_CS napisał(a)

No tak, dokładnie tak teraz moja Lime marmelade wygląda

One teraz to podobnie wyglądają. Dopiero w zimie widać drastyczną różnicę

mrokasia napisał(a)

Potwierdzam, hosty u mnie czują się bardzo u siebie bo rosną jak głupie.

Nie wiem czy jak głupie, ale rosną

Johanka77 napisał(a)

Dziękuję. Najlepsze rzeczy wychodza przypadkiem
Podmiejski ogródek 22:43, 24 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
zestawienie Fragrance Bouqucet i żółtej citronelli... chyba https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/185/1855675/original.jpg

Pod bosymi stopami 20:35, 24 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)

Siałam jednoroczne, werbenę patag., mikołajki, czarnuszkę, bo zależy mi na lekkim zwiewnym charakterze tej brzozowej ścieżkorabaty.
Do tego stipa i mam nadzieję, że coś fajnego z tego wyjdzie. Z nasin wykiełkowały maluszki zobacze, czy w ogle w tym roku będą kwitnąc, pierwszy raz siałam i prosto do gruntu, bylejak rzucałam.
Stipy kupię przez neta, dużo taniej.

U mnie w ubiegłym roku werbena patagońska dorastała do 1,5 m wysokości. Ale w połączeniu z ML wyglądała cudnie. Tylko zdjęć nie zrobiłam...
Pod bosymi stopami 18:58, 24 maj 2019

Do góry
Stipy w marketach na 100% były pędzone i suto nawożone. I dlatego przewieszaja się.
Można teraz sypnąć nasiona bezpośrednio na rabaty. To czas kiedy stipa wyrasta z siewek (jak raz ją zaprosisz do ogrodu to ona już się panoszy na stałe)
Pod bosymi stopami 15:49, 24 maj 2019

Do góry
To stipa, już kwitnąca. W markecie, konkretnie dużym na literę A, są po ok 6 zł, takie zielone i pokładające się, ale bardzo szybko przyrastają i jak teraz kupisz i wsadzisz to jeszcze w tym roku będą kwitły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies