Ja też takie widoczki bardzo lubię, dlatego tak bardzo chciałam mieć w ogrodzie i już jest buziaczki Aniu
rozchodnikowa zaczyna powoli swoje "5" minut...
Witam jeszcze sierpniowo. U nas ciepło, co parę dni deszczowo.Trawa szybko rośnie, róże kwitną, byliny te obcięte mają II kwitnienie. Jest kolorowo, ciepło, chociaż wieczory i ranki chłodne, ale co tam, można jeszcze posiedzieć, komary już nie kąsają.
Zawilce pewnie kiedyś się pojawią. Wcześniej czy później. Zmieniają się warunki świetlne w ogrodzie. Wstrzymuję się z nowymi nasadzeniami, bo nie wiem do końca, co będzie.
Trzy lata temu była tu patelnia. Teraz przerabiam na rabatę cienistą.
To do mnie masz z Gliwic jakieś 60km zapraszam na kawkę i przegląd ogrodu może ogrodu to jeszcze za dużo powiedziane
A co myślisz z tym żywopłotem ciągnąć go pod ten róg płotu czy tak jak mówisz dać miskanty i trzmieline tylko jaką na pniu ?
Nie mam jak zrobić fotki całej rabaty więc jest w kawałkach
Dzisiaj cięłam zimozieloności. Jak ja nie lubię ciąć z drabiny. No, ale mus to mus. Przy okazji musiałam zrobić niektórym bukszpanom oprysk p/grzybowy.
Jałowce znowu przypominaja igiełki. Tego na pierwszym planie musiałam skrócić prawie o metr.